שאלה חשובה

Tתוש

New member
שאלה חשובה

הכלבה שלי נדרסה אתמול.... במקרה מעלה זה הדורסת הוא וטרינר. עוד לפני שקראו לי הוא נתן לה זריקת הלם או משהו כזה ואז כשבאתי לשם הוא אמר לי שהרגל שלה נפגעה ושעכשיו היא מתאוששת בגלל הזריקה.... ואז הלכתי לראות אותה ופתאום ראינו שהיא מקיאה דם.... אז הוא אמר שכנראה גם הריאות שלה נפגעו והוא לא שם לב לזה לפני.... הוא תפס לה את הראש בצורה מוזרה כזאת ואמר שזהו.... היא גומרת..... אין מה לעשות...... ונתן לה למות מול העיניים שלנו..... רציתי לשאול אם זה הגיוני? אם לא הייתה שום דרך להציל אותה....? לשם מה הייתה התפיסת ראש? אשמח אם תענו לי...

קשה להגיד

אם אתם רוצים תשובות יותר מדויקות לסיבת המוות ואם זה היה משהו שאפשר לטפל בו, אפשר לשלוח את הגופה לנתיחה לאחר המוות בבית דגן. מנסיוני - ברוב המקרים בהם ההתדרדרות כה מהירה הסיכוי להציל את הכלב הוא קלוש. "דימום לריאות" (Lung contusions) זה מצב נפוץ בעקבות טראומה וגורם במקרים רבים למוות. הטיפול היחיד הוא הנשמה עם חמצן, וגם אז הסיכויים קטנים כשהפגיעה חמורה. לגבי תפיסת הראש - אני לא יודע מה הכוונה וקשה להתייחס לזה. מצטער לשמוע על המקרה - זה תמיד מזעזע ואני מתאר לעצמי שלא קל לכם עכשיו

Tתוש

New member
תודה...

האמת שכשהיא התחילה הקיא דם אז אח שלי ישר שאל אותו אם אין כלום לעשות... והוא אמר שרק ניצוח חזה פתוח..... והוא לא עשה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! הוא אחז לה בבטן ובצוואר כזה.... כנראה שלא תחנק מהדם או שלא יודעת למה..... בכל אופן, תודה רבה לך!

Tתוש

New member
תודה...

האמת שכשהיא התחילה הקיא דם אז אח שלי ישר שאל אותו אם אין כלום לעשות... והוא אמר שרק ניצוח חזה פתוח..... והוא לא עשה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! הוא אחז לה בבטן ובצוואר כזה.... כנראה שלא תחנק מהדם או שלא יודעת למה..... בכל אופן, תודה רבה לך!

עצוב

מצד שני, יש לציין שאנחנו לא יודעים בדיוק מה היה גורם המוות, ואפילו לא מה הטיפול שניתן. הקאה לא חייבת לנבוע מגורמים בבית חזה, לרוב דוקא ממערכת העיכול, אך ממש לא רק. אני רואה בתגובתך מרירות (טבעית ומובנת) על כך שהוא לא עשה ניתוח בית חזה פתוח, אבל אני יכול להבטיח לך שניתוח כזה, ללא צוות סופר מיומן היה הורג כל כלב, גם אם הוא נכנס לניתוח בריא לגמרי. בכלב עם פגיעה קשה, ורופא יחיד, שאיננו כירורג המגובה בצוות שלם האפשרות של ניתוח כזה היא תיאורטית בלבד. אני יותר ממבין את הכאב והתסכול, אבל אין טעם לייסר את עצמכם באשליה שניתוח כזה היה יכול להציל אותה

למעלה