שאלה חשובה!

noosh 19

New member
שאלה חשובה!

מישהו\י יודע העם קבנוס של חברת עוף טוב, מכיל גלוטן? 1. 2. מישהו\י יודע עם אפשר להשתמש באבקת מרק עוף של קנור כשרה לפסח. כתוב שם שזה יכול להכיל גלוטן אבל בעיקרון במרכיבים כתוב עמילן תפו"א

לגבי אבקת מרק של קנור

קיבלתי מכתב עם רשימת מוצרים מחברת "יוניליוור" שאחראית לשיווק המוצרים האלה, וכתוב שם שאבקת מרק קנור "דגש" כשר לפסח מותרת לשימוש לחולי צליאק.

נועית7

New member
נוש- עצה

אני למשל לוקחת לי מראש קצת יותר זמן לערוך קניות בסופר, ופשוט בעת הקניה מתקשרת לכל השרותי לקוחות לפני שאני קונה את המוצר שלהם. אולי תבקשי מאמא שלך לעשות זאת גם ואז לא יסתובבו לך דברים בבית שאינך יודעת את זהותם... כי לפחות בבית כיף שיודעים על הכל אם מותר.

שאלה לגביי בשר,

אני ממש לא מבינה מה יכול בבשר להכיל גלוטן (מאיזה מקור) ואיך אני אמורה לבדוק, מה יכול לרמז על המצאות גלוטן בבשר,(גם במעדניה,טרי וגם קפוא)וכנ"ל לגביי נקניקים במעדניה ונקניקים ארוזים. ואל תפנו אותי למדריך מזון כי יש לי אותו ואני משתדלת להעזר בו. אבל באמת ליידע כללי ולהבנה מה יכול לרמז על המצאות גלוטן. מה אני צריכה לבדוק והאם כל מוצר בשרי צריך לבדוק או רק דברים מסוימים. זה מאוד חשוב לי לדעת...

הנה תשובה:

הביטויים הבאים מרמזים לנו כי עלינו לרחק מעימם במאוד מאוד: 1. "בתוספת חלבון צמחי". 2. "הידרוליזט חלבון צמחי". 3. עמילן. 4. עמילן מעובד. במידה וצוין סוג העמילן (נניח: עמילן תפו"א - אז מותר;או סוג החלבון, נניח - בתוספת חלבון סויה - אז מותר; פוספטים, צבעים כימיקליים ושאר מזיקים אחרים - מותרים לרגישי גלוטן). ישנם מייצבים שונים שנדמה לי שחלקם מכילים גלוטן (אוסף של מספרים לאחר האות E - אינני מצוי בהם). מחמת הספק וחוסר הידע - אני לא לוקח סיכון. מקווה שסייעתי.

נטלי22

New member
בד"כ בבשרים יש מה שנקרא

"עמילן מעובד" ברשימת הרכיבים, ועמילן עלול להיות עמילן חיטה. לכן, אם את לא מכירה את היצרן ולא רואה את פירוט מוצריו במדריך,ואם לא רשום במפורש באיזה עמילן השתמשו - עדיף שלא לצרוך את הבשר, כי הוא עלול להכיל גלוטן.

noosh 19

New member
תודה לכולם - משהו מאוד מוזר

תראו אני אהבנתי שטנדורי זה רשת יש להם משום מה שתי אתרים. זה התפריט של טנדורי בהרצליה פיתוח: http://www.rol.co.il/sites/tandoory-hrzlyya/menu.html פה כן כתוב את הלחם. לאומת זאת בתפריט שליד הבית שלי ברחוב זהמנוף!! לא כתוב את הלחם ]-: http://www.rest.co.il/old/tandoori/ ותשימו לב שזה שתי אתרים שונים לגמריי אחד מהשני.

noosh 19

New member
קבלו תיקון P-:

לא יודעת אולי לא ראיתי טוב, כתוב שזה עושי מזה, אבל מאוד כל מיני תבלינים אחרים, איך יודעים שהתבלינים האחרים האלו באמת לא מכילים גלוטן?

fkzl

New member
שימי לב

זכרתי משהו לגבי אבקות המרק וחזרתי אחורה באי מיילים שהגיעו ואכן, בפסח התקבל מייל מהעמותה לפיו בקנור - רק מרקי 1 ק"ג לפסח הינם ללא גלוטן...

noosh 19

New member
תודה רבה

אני מחפשת את הטלפון של שרות לקחות של עוף טוב.. יש למישהו \:?

למעלה