שאלה חשובה !

ב א ר י

New member
שאלה חשובה !

איך אני מנתק את מערכות המיגון ברכב שלי ! משהו השתבש בהן והם לא נותנים לי להניע את הרכב ! יש לי אזעקה ישנה ואינדילייזר ! שניהם מנתקים הצתה וכו´... בארי

עתיד18

New member
ברמת העיקרון זה פשוט

אתה מוצא את המוח של האימובילייזר (או מתחת להגה בתוך בדאש בורד, או בתא המנוע) שם אתה תראה בין 2 ל 6 חוטים נכנסים (מלבד החוט של החשמל והחוט של המנתק עצמו, אהההה וגם אם יש לך גיבוי דריכה ע"י לחצן האור של הדלת, אז גם לזה לא התייחס
) הקיצר עד 6 חוטים, כאשר זה 3 זוגות (למעשה אלו 3 חוטים שהאמובילייזר כרגע משמש גשר בינהם אחרי שחתכו אותם) בקיצור החוטים האלו היו מחוברים ותפקיד האמובילייזר לנתק אותם, ולחבר אותם ע"י קודנית !! אתה מוצא את ה"מוח" מוצא את 2-6 חוטים (שזה 1-3 זוגות) חותך אותם מהאמובילייזר ומחבר צבע לצבע באופן ישיר !! וזהו...עקפת את האמובילייזר !! בקשר לאזעקה ? אותו דבר !! (אזעקות ישנות בדרך כלל לא מנתקות כלום, בשביל זה הוסיפו לנו את האמובילייזרים) בהצלחה...

sronis

New member
תגיד לי, אתה פורץ מקצועי למכוניות?

שאני אחסוך לך את הטרדה, ופשוט אגלה לך את הקוד של האימובילייזר אצלי באוטו?
רוני

ב א ר י

New member
מממממ...

ואם אני אפרק זאת כך מה תגיד חברת הביטוח ?! האם הם עלולים לערוך לי בדיקה לא שבדקו בכל העשר שנים האלה... בכל אופן נשאיר את זה למחר,בינתיים השתמשנו ברכב של אבא קצת... בארי

itzik93

New member
בארי, יא קמצן שכמוך (ומשהו לעתיד18)

לך למתקין אזעקות שיסדר לך את הבעיה שם וכך גם יהיו לך אמצעי מיגון אפקטיביים וכך תיגרום פחות נזק בהתעסקות באופן עצמאי בחשמל של הרכב. עתיד18: התעסקות בחשמל רכב דורשת ידע ורקע טובים, בנוסף, ע"מ לבצע עבודה שלא תוביל נזקים בעתיד יש להשתמש גם במלחם (כן, לא עושים חיבורים עם ´איזולירבנד´ בכל מה שקשור להתנעת הרכב והחיישנים/משאבת דלק) - על ההודעה של בארי לא הגבתי מלכתחילה בגלל זה. ועוד משהו בשבילך: לגבי האימובילייזר, החוטים שבאים ל"מוח" הם באותו הצבע
- מה, נראה לך שמי שעושה את האימובילייזר הוא עד כדי כך מפגר ?
אם ברצונך לפרק את האימובילייזר בצורה אפקטיבית, את צריך לעקוב אחרי כל החוטים ונקודות החיבור שלהם ברכב - ולחבר אותם למצב הקודם. אם אתה עדיין לא מאמין, גם למתקין מערכות מיגון ותראה (שפרט לפלוס, מינוס, ו"דלתות") כל השאר החוטים הם באותו הצבע, ללא כל סימן מזהה
כשהאימובילייזר חדש בצמה הגדולה של החוטים בעלי אותו הצבע כל "זוג" חוטים("זוג חוטים" = ניתוק אחד במערכת) בא עם מדבקה עליו כסימן מזהה לצמד חוטים שעתיד לבצע ניתוק במערכת. המתקין חותך כמה סנטימרים מהחוט ע"מ להיפטר מהמדבקה או כל סימן מזהה אחר ומחבר את החוטים - בסופו של דבר ה"מוח" מקבל אליו ´צמה´ גדולה של חוטים באותו הצבע ואתה ממש לא יכול לדעת (מהסתכלות/איתור המוח) איזה צמד חוטים מבצע ניתוק. מקווה שהבהרתי כמה נקודות איציק

ב א ר י

New member
זאת הבעיה בדיוק !

שאנילא יכול ללכת כי הרכב תקוע ליד הבית ללא הצלחה בהנעה ואותו מתקין שעליו אני סומך מתקשה להגיע אליי הבייתה... טוב נו אולי מחר הוא יגיע בשבת. נראה כבר בינתיים אני עם הפאסאט...
בארי

עתיד18

New member
קודם כל, זה ברור שהניתוק שהמלצתי

הוא זמני, עד להרכבת אמובילייזר אחר, או תיקון הנוכחי, גם שניתקתי אצלי אחרי זה הלכתי שירכיבו לי אחד חדש, ברור שלמוח עצמו נכנסת צמה של חוטים שחורים, אבל אם תלך עם הצמה הזאת יפה יפה תגיע בקלות לחוטים המקוריים, אין צורך בשום מלחם למעקף זמני ליום יומיים עד שתקפוץ למתקין... כמובן שהתשובה שכתבתי, היא מניסיון של ניתוק של (עד עכשיו) 3 אמובילייזרים, איציק חשבתי שלמדת להכיר אותי שאני לא מגיב אם אני לא בטוח (פרשת הקלאץ´) נ.ב. רוב המתקינים מספיק מפגרים להביא את החוטים בצביעם המקורי עד האמובילייזר, ורק מאוד קרוב לאמובילייזר לעשות חיבור לצמה, אכפת להם הם יגנבו את הרכב ?

itzik93

New member
חבל מאוד.

אני שילמתי מחיר ´יקר´ (בידיעה מוחלטת) על ההתקנה של האימובילייזר ברכב שלי אבל הלכתי למישהו בעל מוניטין שמעולם לא יצאתי ממנו מאוכזב - הלקוחות שעומדים בתור והסדר המופתי המתנהל שם רק יכול להעיד על הפרפקטציוניזם של הבן-אדם. אני לא יודע מה עשו אצלך אבל אצלי ההתקנה נעשתה כמו שצריך, החוטים הציבעוניים לא הגיעו לאימובילייזר והחיבורים נעשו בעזרת הלחמות (כמו שצריך) - כך גם קרה ברכב אחר שהבאתי אליו להתקנת האימובילייזר... רק שתדע, זה לא כל כך פשוט לגנב להתחיל לפרק את האוטו ולעקוב אחרי החוטים ולבצע מעקפים - בטח שלא בחושך עם פנס (?) מסכן. לנטל אותו זו לא הבעיה (כשיש לך זמן) אבל סביר להניח שאתה לא מכיר את בארי באופן אישי ויכול להיות (בארי, זו רק השערה לא משהו אישי) שהוא אולי לא יודע להתעסק בזה.... בנוגע ליעילות: לדעתי, היעילות של האימובילייזר היא טובה - והחסרונות באים לידי ביטוי כשגונבים מפתחות (ברכב ללא "קודנית") ובמצבים בהם הוא עתיד להתקלקל כתוצאה בפגם בייצור או התקנה רשלנית. איציק

Booly

New member
אני לא יודע איזה אימובילייזר

ניתקתה אבל עד היום לא נתקלתי באימובילייזר אחד עם חוטים של ניטוק ציבעוניים הם תמיד כולם אותו הצבע כאשר רובם שחורים. כל דבר אחר לא ממש תקין, ועד כמה שידוע לי גם לא מאושרים ע"י חברות הביטוח. רוב חברות הביטוח מגדירות עם איזה אימובילייזר הם עובדים ויש להם דגמים שהם לא מוכנים לקבל, כך שאני לא מאמין שאימובילייזר עם חוטים "צבעוניים" מתאים !

itzik93

New member
הוא תיקן את עצמו והוסיף...

שכדאי לעקוב אחרי החוטים השחורים ולמצוא לפיהם את הציבעוניים. בכל אופן, לא משהו מומלץ במיוחד למי שלא יודע להתעסק בזה - זה הכל. בנוגע למה שאמרת, אתה צודק ב 100% - חברות הביטוח לא מקבלות כל אימובילייזר ורק כאלה עם חוטים בצבע זהה (שחור גם אצלי) מתקבלים (עם כל מיני ניתוקים ומנגנונים שונים...) איציק

magician

New member
התיחסות רצינית אבל זהירות../images/Emo91.gif

בכל עבודה במערכת החשמל ברכב וביחוד שימוש במלחם "חם" מצריכה ניתוק מצבר! לבארי אם אתה ניכנס לכאן : תבדוק\תחליף סוללה בשלט שלך! -אם בכל לא זאת ואם בכל זאת עדיין אתה מנותק תנסה ניתוק מצבר וחיבורו מחדש!

למעלה