שאלה חשובה

Crusader

New member
שאלה חשובה

קניתי מיצובישי לאנסר 95 סלון, לפני כשנה, לא מזמן התגלה לי שהבעליים הקודמים השתמש בדלק 98 במקום ב95 נטול עופרת שהאוטו מחייב. שאלתי היא למה הוא עשה זאת במכוון ואיזה נזק (או מה בכלל) זה גרם? תודה ! רוני

שי ©

New member
אין שום בעיה...

מנסיון אישי, האוטו נוסע טוב יותר עם 98. וודאי שלא נגרם נזק. שי

Crusader

New member
תודה רבה שי, אך תעלומה נוספת במוחי!

כאמור במיצובישי 95 לנסר שלי , יש כפתור ECO/POWER משום מה מדי פעם לוח המחוונים (ליד מד מהירות) יש תצוגה של האות E המסמנת ECONOMIC DRIVE ומדי פעם אין היא מאירה.... משהו אמר שזה קשור לממיר הקלטי (או משהו כזה), מה זה והאם יש קשר? בהתחשב באוטו נסע 5 שנים על 98 במקום על 95 נטול עופרת... ושוב תודה שי.

שי ©

New member
אין בעד מה...

איני מכיר את הדגם מספיק בכדי לענות על שאלתך השניה. הם אתה יכול לאפיין את המצבים בהם היא אינה מאירה? האם היא מהבהבת או מפסיקה לפרק זמן ארוך?בכל אופן, אין לכך שום קשר לאוקטן 98... שי

Crusader

New member
האא אז ככה...

הקטע הוא שכשקניתי את האוטו - הנורה לא האירה אלא אם עוברים למצב POWER, אך פתאום כעבור כשנה (מלפני חודש) היא האירה , וכמו שאני זוכר לא עשיתי משהו חדש לאוטו אלא שכמה ימים לפני זה אבא שלי נסע איתו לאילת ובחזרה, אך לא נראה לי שיש לזה קשר, אני גם בטוח שאין בעיה במגעים של הכפתור. וכמו שאמרתי מלפני זמן קצר היא שוב נכבתה ולא נדלקת מאז. הבעיה והשאלה האמיתית שלי היא האם האוטו פועל על מצב ECO או לא? ואיך אפשר לדעת בכלל.

אילן די

New member
זה נשמע כמו תקלה בנורה או במגעים

בכל מקרה המתג אמור לעבוד בלי קשר לחיווי בלוח המחוונים כיוון שהוא מקושר ישירות לגיר (מצב Power פשוט מורה לתיבה למשוך את ההילוך קצת יותר) אני הייתי קופץ לחשמלאי שיבדוק חיווטים ונורות.

Crusader

New member
אז זהו שלא...

יש לי גם כפתור OVERDRIVE וגם את כפתור הPOWER/ECO, הפתור השני אמור להזריק יותר דלק למנוע (ככה הסבירו לי) ואין לו שום קשר לתיבת ההילוכים. למישהו יש מושג מה הכפתור השני באמת עושה? ומה קורה איתו? הזכיר בשנית כי מדובר ברכב מיצובישי לנסר סלון 95. תודה על העזרה! רוני

שי ©

New member
הטעו אותך...

האובר דרייב אחראי על ביטול ההילוך הרביעי, ואילו כפתור הספורט גורם לגיר למשוך כל הילוך יותר ולהוריד הילוכים ביתר קלות (יענו, מצב "קרבי"). אתה בהחלט אמור להרגיש הבדל בין מצב פאואר למצב "חסכוני" (שהוא למעשה המצב הרגיל). לי זו נראית בעיה במגע של הנורה. שי

אילן די

New member
אין קשר לאוברדרייב

כפתור האובדרייב מאפשר/מבטל את ההילוך הרביעי. הפאואר לא מזריק יותר דלק אלא רק מושך יותר את ההילוכים ומבצע החלפה בסל"ד גבוה יותר. לך לחשמלאי.

itzik93

New member
נורת ECONOMY בסופר לאנסר

לרוב מדובר בבעיה במתג ה ECONOMY\POWER - עם הזמן המתג הזה סופח אליו אבק ושאר ליכלוכים ומתחיל לתפקד על תקן מצב הרוח במפרץ הפרסי. לרוב (ואני מדגיש - ל-ר-ו-ב) כשאר נורה בלוח המכוונים נשרפת היא איננה חוזרת לתפקד ולפי ניסיון עבר, בעיות חשמל בלוח המכוונים היפאני הן כמו פרח בשדה קוצים - נדירות מאוד - ולכן אני יכול לשער שהבעיה תתחיל (אם כבר) במתג ולא בחיווט/לוח-מכוונים. חוץ מזה, קיימת מכוניות (עם תיבה אוטומטית) שמודיעות על בעיה בגיר ע"י היבהוב בנורת ה POWER / ECONOMY. מאחר ואין לי ניסיון עם הסופר לאנסר ומעולם לא טרחתי לבדוק אם קיים כזה דבר שם (באימפרזה/לגאסי קיים) אין לי איך לענות לך בצורה וודאית. אני הייתי מתחיל בפירוק המתג וניקוי בעזרת תרסיס לניקוי מגעים ובודק את הנושא במשך תקופה מסויימת - אם נפתרה הבעיה, מה טוב - אם לא, ממשיכים הלאה (לא לפני שמוודאים שנית עם נורת ביקורת או כלי אחר (כמו אמפרמטר) שהמתג הזה "סוגר מעגל" כמו שצריך בכל אחד מן המצבים. בהצלחה איציק

red cars

New member
תמלאו רק בפז כי איכות הדלק ביחס

לשאר החברות הוא הכי טוב . כמו כן יש אחוז יותר קטן של מים מקוו שאני טועה בקשר לזה אבל מעט מים בתוך תא שיפה מתאדים מהר ומנקים ושומרים על החלקים מפני פיח .הקטע שנוצר קיטור (קצת נשמעאדיוטי אבל אחד המורים הצלנומנהל מוסך לשעבר סיפר לנו על זה. נתונים מהמכללה.

עתיד18

New member
אלף כבאים לא יצליחו לנקות אותי

וגם לא המים שלהם :) רוצה לנקות את הפיח ? TK7 כל 7,000 קילומטר ליקווי מולי כל 2,500 קילומטר Formula1 כל 2,500 קילומטר (לא כולם זה לבחירתך) פח אחד למיכל - וחסל

Crusader

New member
יש הבדל בין הדלקים בין החברות???

אני מתדלק ב"דלק", יש הבדל בין תרכובות הדלקים?

אילן די

New member
כן, יש

רוב ההבדל נובע מרמת הלכלוך במשאבות. הכי טוב זה פשוט לנסות ולשים לב טוב טוב איך האוטו מגיב עם סוגי דלק שונים.

be_roo

New member
ההבדל הוא לא בדלק עצמו

כולם מקבלים את הדלק מאותו בית זיקוק. ההבדל, כמו שאילן אמר, נעוץ כנראה ברמת התחזוקה של המיכלים ושל המשאבות. SI
שיר, סונול גלילות.

sronis

New member
אני רואה שכולכם מכורים

לסונול גלילות... אולי שווה לי גם לנסות... הבעיה שממש לא בא לי לנסוע עד לשם בשביל למלא דלק, אז אני אנסה את סונול שברעננה ואז את זה שבגלילות לראות אם יש הבדל. השאלה היא - אתם ממלאים שם רק 99 או או גם 95, האם יש הבדל רציני ביניהם? אני פשוט שוקל לנסות פעם 99 כי אני שומע כבר מהרבה אנשים שההבדל משמעותי. רוני

be_roo

New member
היתרון של התחנה

בגלילות נובע כנראה מהעובדה שזו מהתחנות העמוסות בארץ, וקצב מילוי המיכלים הוא מהיר, כך שנוצרים פחות משקעים. זו כמובן השערה בלבד. למסקנה כי הדלק שם הוא איכותי הגיעו לפחות 3 אנשים בנפרד, וביותר מאשר מקרה בודד אצל כל אחד מהם. אני אישית זוכרת מספר פעמים בהן נאלצתי למלא במקום אחר, והמנוע החל לזייף. גם השירות טוב, זה קרוב לי לבית ולעבודה, ונמצא על אחד הצמתי היותר גדולים כך שאפשר לצאת משם ולהגיע לשם מכל מקום ולכל מקום. מדובר ב-99 בלבד, לא יצא לי לבדוק לגבי דלקים אחרים. אולי נוכל לבדוק את ה-96 באמצעות החיפושית, ואת ה-95 באמצעות רכב אחר שהתגלגל לידנו לאחרונה. לא מבטיחה, ננסה. אני ממלאה 99 (98) ולא 95 משום שכך תודלקה ה-XSI מאז ומעולם, ונראה לי חבל לעבור. המנוע במצב מצויין (טפו טפו טפו
), ואולי זה בגלל הדלק. בכל מקרה הרכב מנצח לא מחליפים. SI
שיר, למה להחליף לתינוק את הגרבר שהוא אוהב

למעלה