שאלה חשובה

אא ניר

New member
איך ההסדרים אצלך ?

במקרה שלך, יכול להיות שהיה צריך לסדר משמורת אצל האבא, עם הסדרים שפעמיים בשבוע את עושה בייביסיטר לילד בין ארבע לשמונה, הולכת לאכול מקדונדלדס, ופעם בשבועיים שישן אצלך בשישי. שלא יטולטל נפשית.. נכון ?

גיבוב של שטויות

הוכח מעל כל ספק שמשמורת משותפת..היא הדבר הטוב ביותר לילד. משמורת משותפת מכריחה את ההורים לגור בקרבת מקום אחד לשני במשמורת משותפת יש לילד שני בתים ויש בהם את כל מה שהוא צריך. במשמורת משותפת אחד ההורים הוא לא הורה של "קניון".. במשמורת משותפת הילד נהנה משני ההורים.. במשמורת משותפת ההוצעות הכספיות על הילדים מתחלקות, והילדים? הם נשארים באותו האיזור..באותו בית הספר..באותה הסביבה. טלטלה? הילדים מסתגלים מהר מאוד ל,,טלטלה הזו..ותאמיני לי מעדיפים טלטלה כזו מאשר לראות את אבא פעמיים בשבוע לכמה שעות.. אני רואה את המשמורת המשותפת הזו כל יום סביבי ואת ההשפעה שלה על הילדים איך מתייחסים לזה..ואין..אם זה אפשרי..זה הדבר הכי נכון לעשות.

miki1209

New member
מסכימה

גם אני לא הייתי רוצה לישון חצי שבוע בכפר סבא וחצי שבוע ברעננה

חי בר

New member
ולהשאר ללא האב זה לא טלטלה רגשית?

אני רואה את זה אחרת- משמורת משותפת זה מעבר ל-"יש 2 פינות". זה הצהרה חזקה מאוד שלמרות שאבא ואמא כבר לא יחד- לא חשוב מה- הם תמיד נמצאים עם הילדים. לדעתי זה דוקא מקנה לילדים יציבות שהאבא לא נעלם לפרקי זמן ארוכים- בשביל ילדים קטנים שבועיים מצטיירים כמו פרק זמן אין סופי. אני גם לא חושב שצריך "ערכים הוריים" דומים ממש כמו שלזוגות לא-פרודים לא תמיד יש אותן הדעות בנוגע לגידול ילדים ומסתדרים עם זה היטב. ולמה צריך יחסים הרמוניים (מאוד) בין הצדדים? אפשר להסתדר לא רע גם עם יחסים קורקטיים עם האקס/ית. לעניות דעתי צריך רק להקפיד לא לערב את הילדים בויכוחים כלשהם.

כן

"לדעתי משמורת משותפת יוצרת טלטלה רגשית ופיזית לילד, כמו שאני רואה את הדברים ילדים זקוקים ליציבות ולעוגן ,מבחינתי ההסדר האולטימטיבי במקרה של גירושים הוא משמורת אצל האם והסדרי ראייה מספקים ואיכותיים עם האב,. (בעיני הקשר עם האב הוא בעל חשיבות עצומה ביותר לרווחתו ובריאותו הנפשית של הילד/ה)" מי קבע ומכמת את הסדרי הראייה המספקים והאיכותיים עם האב ? הרי יש 7 ימים בשבוע מה את משאירה לאבא ? 3 שעות קניון באמצע שבוע ?

שלי 9

New member
הלו???? עכביש! אני השארתי לאבא

3 שעות קניון באמצע השבוע?? על מה אתה מדבר? אם תקרא שוב את דבריי אפילו בנוגע להסדרי הראייה של הבת שלי עם אביה..אתה תראה שאתה רחוק מלדייק..!!!! אז פליז..

כמה את באמת יודעת על משמורת

משותפת? כמה משפחות כאלו הכרת הכרות קרובה? טלטלה? דיברת פעם עם ילד שיש לו משמורת משותפת? כי בואי אגיד לך משו? כדי שתהייה משמורת משותפת..היחסים בין ההורים צריכים להיות טובים במיוחד. כלומר אין מלחמות, ולא רק זה..הילד חווה שני הורים..ולא ביקורים..הכנת?

Ianp

New member
מיכלי, אהבתי את הדברים שכתבת קודם

אבל מדוע את כוללת בתנאים יחסים טובים בין ההורים? האם את מעלה בדעתך משמורת עקרית אצל הורה אחד המסוכסך עם ההורה השני? לא נראה לך מסוכן מדי לילד? תארי לך שאותו הורה משמורן דווקא הוא המסית? (ואת יודעת שלפעמים קשה לבדוק מי ה INSTIGATOR).

כניראה לא הבנת

כדי שתהיה משמורת משותפת, היחסים של ההורים צריכים להיות טובים מכיוון שמשמורת כזו מצריכה שיתופ פעולה מלא בכל תחומי החיים. משמורת כזו לא תוכל להתקיים אם אין תקשורת ויחסים טובים.לכן היא לא מתאימה ב 90 אחוז למשפחות גרושות. מאט מאוד מגיעים למשמורת משותפת שזה האידיאל לילד. מעט מאוד ...

Ianp

New member
כך בדיוק הבנתי את ההודעה הקודמת

שלך! ו... אנחנו לא מסכימים. לדעתי הסכנה החבויה בכך שמשמורת יחידנית תהיה אצל הורה לוחמני ועוין, צריכה לפסול על הסף משמורת כזו. מאחר ואין היום דרך לבדוק מיידית מי עוין ומי לא (לא שאין אפשרות כזו אבל המערכת לא עובדת כך היום), אין מנוס מחלוקת ההורות באופן מאוזן, מה עוד שברוב המקרים זה כן עדיף ורצוי לילדים.

שאלת מדוע למשמורת משותפת

צריך יחסים טובים בין ההורים. צריך משום שהם צריכים לשתפ פעולה בכל תחומי החיים בצורה טובה ובריאה. צריך שניים בשביל משמורת משותפת.. ואת זה עד עכשיו לא הבנת..לפי התגובות שלך. בכלל לא דברתי על משמורת יחידה..אלא על משותפת.

Ianp

New member
גם את זה הבנתי ועם זאת

לא מסכים איתך אלא אם ההגדרות שלנו של מהי משמורת משותפת שונות. מהי הגדרתך?

זה לא עיניין של הגדרה

זה פעולה משותפת..והמשמורת מחולקת שווה בשווה. כדאי לך למחקר את הנושא. וכדאי שזה יעבוד..יש כמה תנאים חשובים : 1. זוג הורים גרושים ביחסים ממש טובים. 2. מגורים קרובים אחד לשני 3. שיתוף פעולה בכל תחומי החיים שנוגעים לילדים. ואין לזה הגדרה טובה יותר ממשמורת משותפת. זה מתאר במדוייק את היחסים בין כל הנפשות הפועלות במשפחה. וזהו. אין לי מה להסביר יותר

כשדברים הופכים להיות קבועים

ומסודרים,אין שום טלטלה. מה שכן,בגיל ההתבגרות הילדים מוצאים עצמם באופן טבעי מתמקמים בנקודת מוצא אחת ולא נעים בין הבתים,בכל מקרה לא כפי שהיו קטנים. כשיש להם את האפשרות ואת הידיעה שיש תמיד בית זמין נוסף וזה לא מעוגן ונוקשה בחוזה,זה מוסיף המון לביטחון ולאישיות הנבנית שלהם.

רציתי לא להגיב

חשבתי לעצמי... אם את רוצה שדעה של חבורת זרים תקבע את מהלכיך אז לכי על זה. ואז קראתי את התגובות. האמת היא שהן מאוד צפויות למקום הזה, הן לא הפתיעו אותי כלל. רק חשבתי לעצמי שאת עשויה להקשיב להן וזה כאב לי. לא יודעת מה לאמר לך, אולי לאחל לך את החוזק להגיע להחלטה אישית, החלטה שלא תלויה בחוויות/סיוטים של חבורת זרים.

d a n i e l s 5

New member
אבל....אבל.....

כל מה שכתבת כאן הוא כמעט נכון לכל מי שבא לכאן לשמוע, עוד דעות בנושא (ולוא דווקא זה) , לשמוע איך אחרים חיים , מה אחרים חושבים. אני מאמינה שאם אתה מתלבט באיזשהו נושא שהוא לא מוכר לך מהסביבה הטבעית שלך......זה נכון לשמוע דיעות של אנשים זרים . ואחרי זה לגבש דיעה משלך לעצמך ע"פ חייך. חושבת הפוך ממך לגמרי , במיוחד בנושאים כאלה.

asafgery

New member
אני מצדד במשמורת משותפת

הילד עדיין צעיר. בכל מקרה הוא יאלץ להתרגל למשהו חדש - אבא ואמא לא חיים יותר ביחד. איני רואה את הנזק בכך שיהיה שלושה ימים אצלך ושלושה ימים אצלו. המסר שהוא יקבל מזה, הוא שיש לו שני הורים שנושאים באחריות לגידולו באופן שווה. ילדים הם סתגלנים, לדעתי הוא ילמד מהר מאד שיש לו שני בתים. בארה"ב, עד כמה שידוע לי, נוטים להעדיף משמורת משותפת. בארץ המערכת המשפטית עומדת לצידך ותתן לך משמורת בלעדית באופן כמעט אוטומטי אם לא תסכימי למשמורת משותפת. מקוממים אותי חוסר השויון והאפליה כלפי גברים בחסות מערכת החוק. אני בטוח שמן הסתם אינך מעלה בדעתך את האפשרות בה המשמורן יהיה האב והילד יבקר אצלך על פי הסדרי ראיה, נכון?

שלי 9

New member
אסף , אולי תשובתי תקומם אותך אבל

זו האמת שלי והיא הולכת כך; לאם יש תפקיד ייחודי בגידול הילדים, (אני לא טוענת שהאמא אוהבת את הילדים יותר מהאבא, או משהו דומה לזה) אני רק אומרת שלא סתם הטבע הועיד אותנו הנשים לשאת את הילדים בגופנו ולטפל בהם מינקות! יש לזה סיבות אבולוציוניות רגשיות ופסיכולוגיות, שני ההורים אוהבים ודואגים לילדיהם במידה שווה על זה אין ויכוח, אבל לאמא יש ערך מוסף וייחודי בקשר עם הילדים ,קשה להסביר זאת כאן, אבל זה כך.. על כל פנים זו דעתי..ודעתי בלבד

למעלה