שאלה חשובה

שאלה חשובה

ירין חגג אתמול את יום הולדתו השני , בשלושת הלילות האחרונים ירין מתעורר בבכי , אני ניגשת אליו לוקחת אותו על הידים הוא מיד נירגע וממשיך לישון אך כשאני מנסה לשים אותו חזרה במיטה הוא נאחז בי ומסרב לחזור למיטתו , בשני הלילות האחרונים ישבתי בחדרו כל פעם שהתעורר כמה דקות עד שנירדם , הלילה העיפות גברה על הכל ובשעה 4:00 העברתי אותו לישון איתנו (מה שלא נעשה עד היום) הוא נירדם מיד וישן רצוף ובשלוה . השאלה שלי היא האם בגיל הזה יכול להיות שמתעוררים פחדים מהחושך? (החדר של ירין לא חשוך יש אור שדולק במסדרון כל הלילה), או חלומות רעים (בצהרים הוא ישן נהדר בגן).וחוץ מזה מחפשת עצה דחופה כי פשוט אנחנו עיפים......

רותי ע

New member
תקראי כמה הודעות מטה את הדיון

שהעליתי על נושא הפחד. יש לי ילד בן שנתיים+ וגם הוא התחיל פתאום לפחד מהחושך. האם הוא מדבר קצת? אולי את יכולה לדובב אותו. אולי זה פחד ואפשר להסביר לו וככה להרגיע אותו. אולי הוא מפתח משהו ופשוט לא טוב לו בריאותית. אולי סיוטים. זה גם הגיל של חלומות רעים.

תודה

אקרא את שנכתב בנושא. ירין מדבר ומבטא את עצמו ברמה של ילד בן שלוש , שאלתי אותו והוא אמר שלא , מבחינה בריאותית , אתמול הינו אצל הרופא כי הוא קצת מצונן אבל הרופא שלל נושא בריאותי. והאם יכול להיות שחלום רודף אחריו שלושה לילות רצוף? ושוב תודה

גם אצלנו זה ככה

כך שאני לא ממש יכולה לתת לך עצות... שמתי לב שבעצם כל מה שהיא רוצה זה חיבוק. אז היא מקבלת. זה לא ימשך לנצח. האמת, אני הייתי מעדיפה שהיא תלך לישון במיטה שלנו ונגמר סיפור, אבל היא מתעקשת לישון במיטה שלה. באמצע הלילה היא לפעמים מגיעה למיטה שלנו, וגם אז היא ממלמת שהיא רוצה למיטה שלה, אם יש לנו כוח, אחד מאיתנו עובר למיטה שלה (ולרוב נשאר שם...). ועוד משהו ששמתי לב אליו (ללא קשר), הדרך האהובה עליה להרדם היא תחרות שינה - מי נרדם ראשון? היא באופן קבועה מפסידה, אבל לא מוותרת על התחרות

astrider

New member
אצלנו גם דומה

אלא מה! אני אבא לבן שנתים+, והוא עדיין קם בד"כ לשתות חלב, כמעט כל לילה! חוץ מכמה תקופות קצרות. (הציעו לנו לנסות לתת לו לבכות, אפילו לילה שלם אם צריך, ושזה יעבור תוך כמה ימים. העניין הזה פשוט לא ניראה לי - בשום אופן!). בקיצור, בזמן האחרון, הוא גם מתעקש להרדם במטה שלנו, ואז זה כבר עד הבוקר... אז אולי אפשר להתנחם ב-"צרת רבים"...

iris & ben

New member
גם לנו זה קרה...

בן בן שנה וחצי והיו לו אותם סיפטומים שתיארת... חשבנו שינים...חלום... בסוף התברר בן היה רעב...הגדלנו לו את ארוחת הערב ובא לציון גואל... וזאת תודות לרופא ל בן שהסביר שזה שלב גדילה אחרי שבועיים ללא שינה סוף סוף ישנים

למעלה