שאלה חשובה

סוזי10

New member
שאלה חשובה

לאן השאלה שלי נעלמה? 2 צמחים שהיו במשך שנה במים והשרישו יפה מאד הגיע הזמן לשים בעציץ. קניתי חול ממשתלה ואחרי יומיים שלושה התחילו ברחשים כאלה קטנים לעשות חיים שם בעציץ. יכול להיות שהשקתי יותר מדי ואז החול שנעשה בוצי משך ברחשים כאלה.גם שתיל הנענע שלי שנמצא בכלל במרפסת מלא בכאלה ברחשים ואגב שתלתי אותו בותו החול. אנא עוצו עיצה מה קרה פה?

Rוני

New member
היא לא נעלמה, היא בתחתית העמוד

או בדף הקודם כדאי לחפש ולהקפיץ ולא לפתוח שאלה חדשה מקווה שיבוא מי שידע לתת לך תשובה

מה זה חול ממשתלה?

ויאפה חיים הברחשים האלה? איך הם נראים? האם השורשים של הצמחים שלך חיים או שנרקבו?

סוזי10

New member
קודם כל תודה - אז ככה

לא נראה לי שהם נרקבו אבל יש מסביב לחול כאלה ברחשים עפים כאלה כמו שיש במקווה מים עומד. ולא יודעת למה. האדמה שנקנתה במשתלה למטרה הזו. אולי החול לא טוב אין לי מושג וחבל לי על הצמים שנמצאים אצל כבר שנה. במים הם פשוט התחילו לצמח את העלים קטנים לכן העברתי לחול ונהיה הבלגן הזה של הברחשים.

צפנתי

New member
לי זה נשמע כמו כנימות עש.

לא קשור למצע השתילה, זה במקרה קרה באותו זמן.

צפנתי

New member
מממ...לא זוכרת.

אולי מי סבון? כדאי לחפש במילון המזיקים, ובתאג-ליינס.

כנימות עש?

חרקים זעירים מעופפים בצבע לבן. הנזק הנגרם- וקטור של וירוסי מוזאיקה, טל דבש מעודד התפתחות פייחת. טיפול- כמו כנימות אחרות וכן משטח צהוב מכוסה חומר דביק שניתן לקנות במשתלות.

סוזי10

New member
הן לא בצבע לבן

מה לעשות עכשו אני לא ממש מבינה בצמחים רק רציתי קצת יירק בבית. העלים נראים טוב ולא נבולים ואין חרקים או כתמים עליהם. מה לעשות זה לא נעים שיש כאלה מעופפים בבית אז בנתיים הוצאתי למרפסת והבית נראה לא טוב בלי קצת ירק.

רוּפֵן

New member
יש לך בארון התבלינים "עלי דפנה" ?!

אם לא, קני שקית של עלים מיובשים ב'סופר', או אם יש בסביבה עץ 'ער אצלי', קטפי ממנו עלים.. רסקי אותם קצת שיהיו 'שבורים' ופזרי אותם על אדמת העציץ בתור "חיפוי". עלי הדפנה הם בעלי כושר הרחקת חרקים מעולה - לא בכדי, עוטפים בהם, תאנים מיובשות, מאז ומתמיד. 'מתכון' דוחה נוסף הוא 'מיצוי / תמיסת שום' - 2-3 שיני שום, לתת להן קוועטץ' חזק ולרסק אותן לתוך בקבוק עם ליטר מים, לתת לזה לעמוד לילה, ו..לרסס את האדמה. יעיל ו..עובד חוצמזה.. בדקי מה מצב הניקוז בעציץ.. כדי שלא תהיה לך שם "ביצה". אם אין ניקוז טוב, הצמח ילך עקב ריקבון שורשים. בהצלחה,

למעלה