שאלה חשובה:

jazzistco

New member
שאלה חשובה:

האם את הטסט החיצוני עושים עם הרכב של מורה הנהיגה שאצלו למד התלמיד או שזה רק בטסט הפנימי?

Mr Fender17

New member
כן.

אתה עושה את הטסט החיצוני עם הרכב שעליו אתה לומד מהשיעור הראשון, הרכב של המורה שלך. וברור שבטסט הפנימי עם הרכב של המורה...(כמו שאמרת)

jazzistco

New member
אם זכור לך,

באיזה שעור (בערך) התחלת להתנסות על כביש מהיר או על כביש בין-עירוני? (פשוט אני כבר לקחתי 17 שעורים, והמורה שלי עדיין לא הגיע איתי לכבישים כאלה, ומעניין אותי לדעת אם זה יחסית נורמלי...)

Mr Fender17

New member
תראה, אצל כל מורה זה הולך אחרת.

אני כבר בשיעור הראשון שלי הייתי באיילון בהילוך חמישי, הוא רצה להראות לי את המהירות של כל הילוך. גם שנסענו "לאזור של הטסטים" החזרה המהירה ממנו לכיוון הבית שלי היה דרך איילון ככה שהיו לי מספיק פעמים שהייתי בכביש מהיר. את האמת אני לא מבין מה החשש הגדול כ"כ מכביש מהיר, נוסעים ישר בלי דאגות.. אמממ אם אני חושב על זה בערך בשיעור 12-13 אני יצאתי קצת מחוץ לעיר... אבל באמת זה לא קשה. תגיד למורה שלך שאתה רוצה לראות איך זה והוא יקח אותך.

jazzistco

New member
חחחחח...

אצלי בשעור הראשון... הוא נתן לי רק ללחוץ על הגז ולהזיז את ההגה.. בשעור השלישי התחלתי להעביר רק עד הילוך 3 (ועד היום... אף פעם לא יצא לי להיות על 4 או 5), ורק בשעור ה-7 התחלתי להתנסות בבלמים. עכשיו, כשאני חושב על זה... ---> המורה שלי פשוט גרוע!... כל פעם כשאני מגיע לכיכר יש לו מה להעיר לי ומה לרדת עלי... זה מעצבן... כי אני הרי לא יכול להחליף מורה ולהמשיך איתו באמצע כאילו שאני בשעור 18...

Mr Fender17

New member
אז זהו ש.. כן.

המורה שלך יכול לחתום על כמות שיעורים שעשית ועם זה תוכל לעבור למורה אחר שישלים לך עד 28 שיעורים ויותר אם תצטרך כמובן. אבל לפני שאתה מחליט דבר כזה, תראה איך ילדים אחרים אצלו אם הם גם נמרחים בשיעורים אם לא הרבה מצליחים אצלו אם יש לו הרבה ילדים שלומדים אצלו... אני עברתי טסט שלישי ואת כל האחריות על הכישלון ב2 הטסטים שהיו לי לקחתי על עצמי כי היה לי מורה פשוט תותח, אני הייתי דפוק קצת...

jazzistco

New member
דווקא לגבי הטסטים

מצליחים אצלו מאד תלמידים... השעורים עצמם לא מהנים בכלל ולא תמיד מרגישים שבעי-רצון אחריהם. כשביקשתי מחבר טוב שלי שעבר טסט ראשון ללוות אותי לשעור אחד (סתם בשביל שיראה איך אני נוהג...), לאחר השעור הוא טען שהוא הרגיש כמו בטסט. הוא טען שהמורה שלי מאד קשוח ומעיר כל הזמן במקום לתת גם קצת לזרום לבד. וכן.. גם לי יש את הבעיה הזו שהמורה שלי כל הזמן אומר לי להעביר הילוך שניה לפני שאני עומד לעשות בעצמי (מתוך יוזמתי...).

Mr Fender17

New member
אז אתה בחרת לעצמך מורה קשוח..

ת'אמת עדיף שיעיר לך על כל דבר קטן מאשר שלא יעיר בכלל.. הוא פשוט רוצה שתיהיה מוכן להכל כי גם בטסט יעירו לך על כל דבר קטן אני לא הייתי רואה בזה חיסרון בכלל. אבל, אם לא נחמד לך איתו אתה יכול לעבור מורה לא סוף העולם אבל זאת כבר הרגשה שלך , בסה"כ נהיגה זה כיף.. :]

jazzistco

New member
אני קראתי עליו בדפי זהב

והיה רשום שהוא היה פעם בוחן בעצמו, לכן בחרתי בו, אבל הייתי דפוק! --> לא ידעתי שזה אומר שהוא יהיה יותר מדי קשוח... לא טענתי שזה לא בסדר שהוא מעיר כל הזמן, אלא עצם העובדה שאני עד עכשיו לא התנסיתי בדברים כמו למשל: הילוך רביעי, כביש מהיר, כביש בין-עירוני, חניה, מגרש וכד' - מוציאה אותי מדעתי (עוד 13 שעורים אני יהיה כבר בשעור 30 וזה נראה לי בלתי אפשרי להספיק להתנסות בכל הדברים שציינתי הנ"ל רק ב-13 שעורים...)

Mr Fender17

New member
טוב.... כנס.

פשוט מאוד תגיד לו את זה. שאתה רוצה להתנסות בהילוך רביעי, כביש מהיר, כביש בין עירוני.. חנייה אני התחלתי בשיעור 24 וסיימתי בשיעור 24. זה קל. תלוי למי. אתה עכשיו שיעור 17.. שיעור 30 זה לא הרבה בכלל אל תחשוב שזהו זה הסוף.. אני עשיתי 41 וטסט שלישי. תראה אתה בעצמך אמרת, הוא היה בוחן, טסטרים זה עם שונה מאיתנו אחי.. סתם סתם כפרה עליהם.. אבל בקיצור הייתי מציע לך להגיד לו את זה, לשמוע מה הוא אומר ותבוא לעדכן. מאיפה אתה? מהמרכז?

jazzistco

New member
אני מחיפה. כנס

אתה חושב שלא אמרתי לו...?! (אם היו נותנים לי שקל על כל פעם שאמרתי לו את זה , הייתי היום מיליונר!).

Mr Fender17

New member
אז..... תחתוך.

לא מוצא חן בעינייך? הוא לא עושה מה שאתה מבקש? תחתוך פשוט, תעבור מורה.. אין לי מה להגיד לך. תחשוב לבד מה כדאי לך לעשות, אמרת שהרבה עברו אצלו טסטים ושהוא מורה טוב.. אז שיקול שלך.

jazzistco

New member
עכשיו חזרתי

משעור 18... וגם היום הייתי רק בעיר ורק עד הילוך 3...
הוא הסביר לי שהאוטו שלו צורך העברה להילוך 4 רק כשהאוטו מגיע ל-60 קמ"ש, ובעיר מותר לנסוע רק עד 50, לכן לא יצא אף פעם להיות על 4, זה נשמע לכם הגיוני?

Mr Fender17

New member
בטח הגיוני.

צודק לגמרי למה סתם רביעי? אם יש לך כביש שיהיה תמרור שאומר בכביש מותר 70 קמ"ש אז רק אתה יכול רביעי.. למה סתם? תבקש ממנו לצאת לכביש בינעירוני .. תגיד לו שאתה רוצה לנסות.

jazzistco

New member
אמממ... כשביקשתי

ממנו לצאת לכביש בין-עירוני, הוא אמר שאם ניסע לשם, נחזור משם בארונות (אם אתה מבין למה הוא התכוון...). אבל לפי התיאור שלך ממש לא נראה לי ---> הרי אמרת שכל מה שצריל לעשות זה לנסוע רק ישר.

Mr Fender17

New member
נכון.

אתה יודע זה כולה עוד הילוך לא משהו רציני בכלל.. אם הוא אמר לך שאם ניסע לשם נחזור בארונות סימן שהוא לא בטוח בנהיגה שלך.. אתה לא חושב? תראה לו שאתה נוהג טוב ואני בטוח שהוא יקח אותך. אם הוא בסוף יגיש אותך לטסט בלי שהיית אי פעם בהילוך רביעי הוא מורה דפוק.

learndriving

New member
כל הכבוד לך שהחלפת למורה אחר...../images/Emo45.gif

גם אני עברתי החוויה לא נעימה עם המורה הדפוק שלי. דמיין לך שאף פעם לא התנסיתי בהילוך 4 ו5 גם אף פעם לא נסעתי בכביש מהיר וכביש בין-עירוני למרות כבר לקחתי 55 שיעורים. אכלתי אותו !!! עזבתי אותו ועברתי למורה אחר ויום הראשון הוא (המורה החדש) מיד לקח אותי לכביש מהיר בהילוך 5 הייתי ככ נחרד והוא היה נדהם שאף פעם לא נסעתי בכביש מהיר והוא ידע שכבר לקחתי 55 שיעורים כי נתתי לו אישור ממורה הדפוק על שיעורים שלמדתי אצלו. אני שמח שכבר החלפת למורה אחר! בהצלחה!!!

למעלה