שאלה חשובה

rocky222

New member
שאלה חשובה

שלום רב אני מענין לעשות תואר הנדסאי בתחום המחשוב האם כדאי לי? באיזה תחום כדאי לי לעשות? שמעתי שעדיף ללמוד datebase מאשר תכנות זה נכון? תודה רבה להתראות

עידו פ

New member
לא זכור לי שהנדסאי זה תואר

מהנדס זה תואר, הנדסאי זה תעודה (כמו י"ד). אני מציע שתחפש קצת בפורום לגבי הנושא, היו כאן שיחות בעבר על כך. לגבי DB מול תכנות, מדובר במקצועות שונים שדורשים רמת מיומנות וידע שונות, לראשון יש פחות דרישה לדעתי, אבל זה בסה"כ אומר שלשני יש יותר מועמדים.

rocky222

New member
שאלח חדשה

כמה שאלות אם אפשר 1 אם מישהו לומד הנדסאי תוכנה איזה תפקידים בתחום הוא יכול לעסוק? 2 מה התפקיד או התחום שהוא הכי פחות מתקדם ומה התחום או התפקיד שהוא הכי מתקדם שיש למי שלומד הנדסאי תוכנה? תודה רבה להתראות

עידו פ

New member
-->

1. במסגרת תפקידים הקשורים לתחום הנדסת תוכנה אפשר למצוא מגוון שונה של תפקידים - תכנות, בדיקות תוכנה, DBA וכדומה. תפקידים יותר בכירים בענף, כגון ניהול צוות, ניהול פרוייקט וכו' כמעט ואינם מאוישים ע"י בוגרים צעירים מפאת חוסר נסיון וידע 2. תפקיד "מתקדם" זה בעיני המתבונן - אם תשאל תוכניתן, הוא יגיד לך שתכנות זה "הדבר". אם תשאל DBA הוא יגיד לך שהמקצוע שלו הרבה יותר מעניין מתכנות ואם תשאל בודק תוכנה הוא יגיד לך בלעדיו הקוד של התוכניתן והעבודה של ה-DBA לא שווים כלום. אז זה תלוי את מי אתה שואל ...

FireBird

New member
ואם אתה שואל מתנח מערכות?

עידו פ

New member
אז הוא יגיד לך שתכנות זה ללכלך

את הידיים בקוד, גועל נפש ואין כמו לכתוב בוורד !

עידו פ

New member
תלוי באיזה כובע אתה תופס אותי

בכובע של המנתח, בכובע של הארכיטקט או בכובע של ראש צוות פיתוח. בעקרון אני די מאסתי בתכנות מאחר והבנתי שזה הורס לי את החיים !

FireBird

New member
אני מניח

שכראש צוות פיתוח אתה גם מתכנת, DO U ? ומה שיותר מעניין אותי, "הורס לי את החיים!" ? למה ?

עידו פ

New member
דווקא לא

כראש צוות אני מנהל את הצוות ואת התוצר. כאשר נדרש תגבור לצוות על-מנת לעמוד בלוחות זמנים, אני לפעמים עושה דברים שאני לא אוהב, כמו לשבת ולכתוב קוד. התכנות הורס לי את החיים, כי במשך השנים הבנתי שכשאני מתכנת, המוח שלי כל כך שוקע בקוד שאני מאבד זמן, לא שותה, לא אוכל, כל הזמן יש לי קוד שמתרוצץ לי בראש בכל שעות היום (גם במקלחת, גם לפני השינה וגם בדרך למשרד וחזרה) ולבסוף הגעתי למסקנה שאני חייב להתרחק מזה. יש לציין שמאז אני לא התחרטתי אפילו פעם אחת (יותר מזה, מדי פעם כשאני כן נאלץ לפתח, אני נזכר למה עזבתי את התחום).

FireBird

New member
ויותר מזה

בפועל, כמה תפקידים יש שהם ניתוח נטו? בתאוריה, המנתח, נקי מקוד, כותב וורד טהור וזהו. בפועל? זה לא תמיד יוצא איך שהוא (בעיקר אם יודעים שיש לך קצת רקע טכני), שהמנתח הוא גם ראש צוות (או כל מעמד טכני אחר) ויוצא שהוא גם מעורב בפיתוח עצמו?

עידו פ

New member
דווקא יש כאלו

כשהייתי בצבא תפקדתי בתור מנתח נטו, ללא כל נגיעה בקוד. במקום בו יש הפרדה ברורה, בעל המקצוע יכול לעבוד באופן שיותר מתאים לתחום עבודתו. במקומות בהם מערבבים בין הניתוח לעיצוב - ככה גם הרבה פעמים נראים התוצרים בסוף (מישמש של אפיון ועיצוב). יש הרי סיבה למה הפרידו את התפקידים - לכל תפקיד כזה יש תוכן, זה לא סתם title, ומה שיוצא בסוף זה שמטילים על אדם אחד לעשות את כל התפקידים של האפיון, הניהול והפיתוח ובסוף מתפלאים למה אנשים כאלו שמרוויחים הון כסף עוברים בסוף התמוטטות עצבים אחרי כמה שנים !

thefisher27

New member
תראה

בעיקרון הידע שנצבר לך כהנדסאי הוא מקצועי מאוד כי אתה עושה הרבה מעשי, אם זה פרויקטים וכו'. תואר ראשון הוא ברובו תיאורתי ! כי מלמדים אותך בעיקרון איך "לחשוב". אני למדתי את שניהם וההנדסאי נתן לי ניסיון והתואר נתן לי רעיונות יישום. בכל מקרה אתה תצטרך ללמוד תואר ראשון (לא מחייב אבל שווה). דר"כ יש אפשרות לעשות הנדסאי ולהמשיך השלמת הנדסאי למהנדס.

למעלה