שאלה חשובה!!!!!!!!!!

בת-עמי

New member
שאלה חשובה!!!!!!!!!!

עמ"י עש"ו באיזה שעות צריכים לסגור את החלונות? (או במילים אחרות באיזה שעות הם משגעים ת´שכל עם המואזין?)

לסגור את החלונות לא עוזר במיוחד...

אבל אם את מתעקשת, נדמה לי שבסביבות 5:00 בבוקר כבר שומעים אותו בפעם הראשונה...

~Gal~

New member
לא, זה אפילו לפני

4 לפנות בוקר אבל יש את זה גם לפחות עוד פעם אחת במשך היממה. אם אני לא טועה - בשעות הערב.

mimoon_m

New member
זה משתנה..

אני לא בקיא בשעות כי לא מתפלל, אבל עקרונית: התפילה הראשונה (סאלאת אלסובח) בבוקר ב5:00 בערך. השניה בצהריים (סאלאת אלד´והור), בסביבות 12:00 התפילה השלישית (סאלא אלעאסר) אחר-הצהרים , בסביבות 14:00 התפילה הרביעית (סאלאת אלמאע´ריב) בזמן השקיעה, בסביבות 18:00 התפילה החמישית (סאלאלת אלעישאא) בערב, בסביבות 20:00 זמני התפילה נקבעים על פי הירח ולא השמש, כמו התפילה ביהדות.

כל מה שאני יודע על התפילות

ביהדות הוא שמתפללים שלוש תפילות ביום: שחרית (מוקדם בבוקר, אני חושב שמתחילים בסביבות 5:00), מנחה (בצהריים, בסביבות 12:00) וערבית (בערב עם השקיעה, 17:00-18:00). אין לי מושג איך נקבעים הזמנים ועל פי מה..... ולא זכור לי שאי פעם הלכתי ביוזמתי להתפלל, חוץ מהתקופה של הבר מצווה.. מעניין אותי לדעת פחות או יותר מהו החלק היחסי של החילונים בקרב הערבים המוסלמים בארץ?

אה, ועוד משהו..

אני זוכר שהרמקולים של המואזין מותקנים בכמה מוקדים, כך שאף אחד לא יפספס חלילה את הקריאה שלו... לפעמים יש Delay די גדול בין הרמקולים (אולי אלה כמה אנשים שונים שקוראים להתפלל?), ואז כל העסק נשמע כמו בליל מוזר של דיבור + שירה + קולות מוזרים שמתערבבים בגעייה של הפרות והכבשים שרועות בסביבה.. אוירה נחמדה :)

טעות מה שאמרת. ~~בושה~~

אתה בטוח שאתה מוסלמי? ממתיי זמן התפילה נקבע דרך הירח? בושה שאתה אומר את זה.

mimoon_m

New member
אולי אלמד ממך... ../images/Emo13.gif

יאסמינא יא עיוני.. אני מוסלמי "קוח" יעני אורגינל, יעני אסיל... למרות זאת יכול להיות שאני טועה, אבל בין זה לבין בושה תהום עמוקה! אני אכן יודע שזמני התפילה באיסלאם נקבעים ע"פ "החודש של הירח" אלשאהר אלקאמרי, כלומר 28 ימים בדרך כלל ולא 30-31 בחודש שנקבע ע"פ השמש. לכן יוצא הרמאדאן כל שנה מקדים בעשרה ימים בערך, וכל 10 שנים הוא בא בעונה אחרת, השנה למשל רמאדאן מתחיל בחורף כשהייתי צעיר (אני עדיין צעיר) הוא התחיל בשיא הקיץ.. כמו כן זמן התפילה משתנה בכל יום!! תבדקי את זה עם השיח שלך.. כל יום זמן התפילה מאחר בדקה.. את חושבת שזה במקרה? גם הצום בראמאדאן נגמר בזמן שונה.. תסתכלי בלוחות הצום שמחלקים בחנויות על זמני התחלת הצום וזמני הפסקת הצום. תראי שבכל יום הצום מתחיל יותר מוקדם ומסתיים יותר מוקדם. למשל אם ביום הראשון של הראמאדאן שוברים את הצום ב17:30 אז ביום האחרון שבירת הצום תהיה בערך ב17:02 ... נ.ב. אין סיבה להתפלות אישית עליי, מה עשיתי לך? שלך באהבה...
מימון

רגע..... עד כמה שאני יודע....

גם החודשים העבריים נקבעים לפי הירח, וגם הלועזיים.. כלומר - למעשה כל החודשים נקבעים לפי הירח.. מה הקשר בין שמש לחודשים? כלומר.. איך אפשר לקבוע חודש עפ"י השמש? הרי סיבוב הירח סביב כדוה"א הוא שקובע את משך החודש, עד כמה שהדבר היה ידוע לי עד כה. מה שאתה אומר מזכיר לי עובדה אחרת, שאף פעם לא חשבתי עליה: התאריך העברי והלועזי נפגשים פעם ב- 19 שנה, כלומר יום ההולדת שלך עפ"י התאריך הלועזי יהיה זהה לתאריך העברי רק ביום שבו תהיה בדיוק בן 19, 38, 57, 76 וכו´.. אבל בכל מקרה התאריכים יהיו בכל שנה בהפרש לא גדול זה מזה (מקסימום של שבועיים-שלושה), ולכן החגים היהודיים (שנקבעים כמובן עפ"י הלוח העברי) חלים בכל שנה בדרך כלל באותו חודש לועזי, אבל לא באותו יום בחודש. אף פעם לא חשבתי מדוע בדיוק מתרחשת התופעה הזאת - כנראה שיש הבדל בקביעת החודשים, אבל אין לי שום מושג מהו..

all

New member
באיזה שעות מתחילים

בזריקות האבנים בירושלים ובני ברק?

המואזין והדרשה והרוצחים

המואזין קורא לכל המוסלמים לבוא להתפלל, בנוסף לתפילה יש מטיף,דרוויש,איש דת שנושא דרשה ,מלאה בשנאת יהודים,שבוח הרוצחים יהודים, הסתה לרצח יהודים,אצלם דו קיום,זה יהודי מת והם עם השבריה,יפי של דו קיום

אבו-דני

New member
בפלסטין חוסמים בגלל הפשיסטים

-- כל עוד יש כאן דמוקרטיה לא עממית סטייל אבו-עמר הצדיק לא חוסמים

לחסום יהודי ימני

האם גם כאן שולטים השמאלנים ? האם גם כאן מוחקים הודעות ימניות? האם גם כאן ,השיטה היא סתימת פה לדעות הרוב היהודי הצודק? האם גם כאן לא מבינים שכל האינטרנט הצליח בגלל החופש של הביטוי!!!

למעלה