שאלה חשובה !

שאלה חשובה !

שלום רב ! אני סובל מעייפות כל הזמן תקופה ארוכה ללא הסבר , מה שמונע ממני לעשות מלא דברים שאני צריך לעשות ואני כל הזמן דוחה . בעקבות הכתבה שהייתה בסוף השבוע באחד העיתונים לקחתי ריטלין,שני כדורים של 10 מ"ג כל אחד ביום ראשון ( שלשום ) ואתמול לקחתי כדור אחד 10 מ"ג בבוקר ועוד אחד ב5 אחרי הצהריים , בכל היומיים האלה לא הרגשתי עייפות כלל , ביצעתי 5 מטלות שדחיתי במשך חודש בתוך יום אחד , והרגשתי יעיל ומלא מרץ , שאלותי הם : האם זה אומר שהכדור הזה מתאים לי ? האם ריטלין הוא בעצם גם כדור מרץ ? והאם זה אומר שיש לי הפרעת קשב , כי הבנתי שלמי שאין הריטלין רק מזיק ? אני בן 26 וחצי . ראוי לציין שלא שאלתי אף רופא לפני לקיחת התרופה ( השגתי את התרופה מחבר ) הדבר היחיד שעשיתי זה קבעתי תור לאבחון הפרעת קשב במכון בדיקה , האם סיכנתי את עצמי ? או שבגילי הריטלין לא מסוכן ? בתודה רבה מראש !

charmed guy

New member
שימוש בריטלין ללא המלצת רופא מסוכנת

מה גם, ששימוש בריטלין ללא המלצת רופא מומחה (ניורולוג/פסיכיאטר) אסורה בחוק ! לא סתם ריטלין ועוד הרבה תרופות מחייבות מרשם רופא, זה לא כי ככה התחשק למשרד הבריאות, אלא בגלל שהתרופה לא מתאימה לכל אחד, והשימוש בה ללא המלצת רופא יכולה להיות מסוכנת. לרופא יש את כל התיק הרפואי שלך ולכן רק הוא יכול לאשר לך שימוש בתרופה כלשהי המחייבת מרשם רופא: בתיק הרפואי מצויינים לו פרטים מאוד חשובים כמו אם אתה רגיש לחומר מסויים, אם אתה נוטל תרופה שאסור ליטול עם תרופה אחרת וכד'... אני ממליץ לך להפסיק מיידית כל שימוש בתרופה עד שיוועץ אצל הרופא... אגב, איבחון להפרעות קשב וריכוז (ADHD) ניתן גם לבצע אצל ניורולוג או פסיכיאטר בלי צורך לשלם תשלום כ"כ יקר על איבחון דידקתי. איבחון דידקתי מומלץ בדרך כלל לילדים עד גיל 16. ומכיוון שאתה כבר בן 26 אתה יכול לפנות ישירות לניורולות או פסיכיאטר. יום טוב

למעלה