שאלה חשובה

הילה 9

New member
שאלה חשובה

שלום לכולם. שמי הילה ואני עכשיו בשלבי אבחון של צליאק. רוב הסיכויים שאני אמצא חיובית כי כן יש לי היסטוריה משפחתית ואני עומדת יפה בסימפטומים. הבעיה היחידה שלי היא שאני ממש לפני גיוס, והשאלה הכל כך חשובה מבחינתי זה איך הצבא מגיב לזה? מעבר לכך, מה יקרה אם אני אתעלם מהבעיה לשנתיים הקרובות עד השחרור ורק אז אתחיל בדיאטה?אש מישהו יוכל לענות לי אני אשמח, כי אני די היסטרית כרגע מזה שלא יגייסו אותי..

falul

New member
מבחינת הצבא

לפי ידעתי זה פרופיל 21 - את משוחררת משירות. אבל המון חולים מתנדבים לצבא ומקבלים משכורת עם תוספת למזון נטול גלוטן. לא שווה לדפוק את הבריאות בשביל הצבא, במיוחד אם את לא הולכת להיות קרבית ואין מלחמה באופק.

נסיון אישי

בגיל 17 בערך התחלתי עם כל העניין הזה של ההתנדבות, כי צליאק גילו אצלי בגיל 14 לערך... הועדה הרפואית נתנה לי פרופיל 21, כלומר פטור משירות צבאי) ואז כל העניין של ההתנדבות נכנס להילוך גבוה, והייתי בועדה רפואית נוספת ו-ועדת מתנדבים, וגייסו אותי לשנתיים (עם אופציה לעוד שנה). שירתתי בשאננות ובכיף של החיים, כי היו לי פטורים שונים ומגוונים, שירתתי קרוב לבית (כי צריך לצאת כל יום הביתה כדי לאכול) ומכאן גם כל יום בבית. לא עשיתי שמירות, כי זה מצריך להישאר בבסיס, וגם קיבלתי משכורת מוגדלת (תוספת של כ-300 ש"ח בחודש) כי הצבא לא יכול לספק לי ארוחות (חוזר מטכל אומר שאסור לצליאקים לאכול בחדרי האוכל בבסיס). בקיצור - שירות צבאי זאת חוויה שלא כדאי להפסיד.

למעלה