שאלה חשובה

ליבית22

New member
שאלה חשובה

אני עובדת בחברה הנותנת שיעורים פרטיים לילדים לקויי למידה והפרעות קשב וזיכרון. אני עצמי לא עסקתי מעולם בחינוך,לא התנסיתי במתן שיעורים פרטיים ואין לי כל קשר לחינוך מיוחד. מהחברה קיבלתי חוברת המתארת בקצרה סוגי לקויות למידה וכל מיני טכניקות ללימוד התלמידים ("כרטיסיות ניווט" וכו'...). לא עבדרתי שום קורס או הדרכה שמנחה אותי כיצד לעבוד עם ילדים לקויי למידה (למרות שהחברה מספרת להורים בטלפון שהמורים הם סטודנטים שעברו הכשרה בהוראה מתקנת), ובאיזשהו מקום אני מרגישה שאני חלק מתרמית אחת גדולה, ושוקלת ברצינות לעזוב. השאלה שלי היא האם באמת ניתן לתת לבנאדם חסר כל נסיון ללמד אוכלוסייה כל כך רגישה מבלי מתן כל הכשרה (מלבד ספר ההדרכה לקריאה עצמית)?

zivadina

New member
שאלה טובה למורים שבינינו.

אמנם, ילד עם הפרעת קשב ללא לקויות למידה אחרות צריך בעיקר הנחייה בארגון החומר, אבל אינני בטוחה שזה מתאים לכל אדם שאין לו קשר לחינוך. בכל אופן, צריך הרבה סבלנות, ונסיון להסביר את החומר באופן מושכל כך שהילד יוכל להבין אותו. כמו כן, צריך להבין שקשה לו להתרכז לאורך זמן, ולכן כדאי לעשות לו הפסקות קצרות להתאווררות. ועוד טיפ: ילד ADHD צריך ריגושים, ולכן מומלץ ללמד אותו באופן שיפעיל אותו וגם לשדר לכל החושים שלו. אני חושבת שכן ניתן לתת לבנאדם חסר נסיון ללמד ADHDים, אבל לא לרמות את הלקוחות. בקשר ללקויות אחרות לא הבעתי דעה, כי אצלי בבית יש רק ADHDים.

אבן החן

New member
אותי זה מקומם ובאמת נשמע קצת כמו

תרמית. לדעתי לא כל אחד יכול להיות מורה. זה שאתה יודע משהו עוד לא אומר שאתה יכול ללמד אותו אבל ניחא. ילדים עם לקויות למידה צריך לדעת איך ללמד. צריך לעבור הכשרה מיוחדת (אני למשל עברתי השתלמות בת שנתיים באוניברסיטה.) צריך להבין איך ילדים ל"ל לומדים ולמה לא - להכיר את סוגי הקשיים ואת השיטות השונות ללמד אותם. השיטה ה"רגילה" בכתה לא טובה - עובדה שכך הם לא הצליחו.

למעלה