שאלה חשובה

שאלה חשובה

בני בכיתה ג לפני כשנה היינו באיבחון אצל אדי אדר והוא רשם לנו קונצרטה הוא אמר לי שהוא רושם מינון נמוך ושנצטרך וודאי להעלות אותו נתתי לו את הכדור כחודש והפסקתי כי לא הייתה השפעה ממשית וקיוויתי שנצליח בלי זה(אשלייה מתוקה) השנה עדיין ישנם קשיים רבים והחלטתי שאין מנוס אני רוצה לתת לו כדור במינון יותר גבוה ממה שהומלץ בראשונה מה עלי לעשות? למי עליי לפנות? 2.את המרשם לקונצרטה קיבלתי מרופא משפחה,את ההמלצה קיבלתי מד"ר אדי אדר האם אני צריכה לנסוע עד לבאר שבע בכדי לקבל המלצה למינון יותר גבוה? האם זה הכרחי?

אהה ועוד משהו קטנטן

אני מבולבלת ממבול הסוגים שיש שחרור איטי ל4 שעות ל8 שעות ל12 שעות ריטלין קונצרטה מישהו יכול לעשות לי סדר? ומה כדאי לבקש? תווווודה

מוטרד 19

New member
אז ככה

ריטלין רגיל זאת מנה בגודל 10 מ"ג שמשפיעה עד 4 שעות. קונצרטה 18/36/54 זאת מנה בגודל 5/10/15 מ"ג שמשפיעה עד 12 שעות. ריטלין SR20 זאת מנה בגודל 8 מ"ג שמשפיעה עד 8 שעות. ריטלין LA20/30/40 זאת מנה בגודל 8/12/16 מ"ג שמשפיעה עד 8 שעות. ה-SR והרגיל נכללים בסל התרופות לילדים, אבל לא למבוגרים. כך שכרגע כל קופה מחליטה את מה היא מסבסדת למבוגרים ואת מה לא. zivadina(העתקתי לך את מה שזיוהדינה כתבה לי ועל כך תודתי לה).ולגבי המרשם רוב הרופאים לא עושים בעיות בנתינתו ובמיוחד אם כבר זה מעודכן אצלהם במחשב. אולם יש רופאים שכן עושים בעיות (ובמיוחד בקופ"ח מאוחדת) ולכן רצוי שתביאי להם את ההמלצה שקיבלת מהד"ר המאבחן.בכל מקרה תנסי קודם אצל רופא המשפחה או כל רופא רגיל, מקסימום אם לא יתנו לא קרה כלום לכי לד"ר אדר לקבל המלצה לרופא רגיל. בהצלחה... נשמח אם תעדכני

למעלה