שאלה חשובה

miracle16

New member
שאלה חשובה

אני יודעת ששאלתי את זה בעבר אבל אני אשאל שוב כי המורה שלי אומר משהו שכולם אומרים שזה לא נכון וגם בתאוריה כתוב אחרת בצומת ללא תמרורים (כמובן גם בלי רמזורים) בפנייה שמאלה למי צריך לתת זכות קדימה? המורה שלי אומר שבפנייה שמאלה צריך לתת רק לאלה ממול כי מימין יהיה להם תן זכות קדימה או מזהו כזה ואני יודעת שבתאוריה כתוב גם ממול וגם מימין. מה נכון?

adidas88

New member
אז ככה

את מדברת על צומת ללא תמרורים-המורה שלך מדבר על צומת שיש תמרורים. עובדה -הוא אומר שיהיה להם תן זכות קדימה. במקרה ויש להם תן זכות קדימה או עצור (זאת הסיבה שיש להם צורה מיוחדת ל2 התמרורים-כדי שתהיה אפשרות לזהות אותם מאחורה) זכות הקדימה היא שלך, אם אין להם-את צריכה לתת את זכות הקדימה לימניים ממך.

be_roo

New member
המורה שלך מטעה אותך

גם אם לפי הנסיון העשיר שלו מתכנני הצמתים תמיד יציבו לרכבים מימין שלט (דבר שאין סיבה לחשוב שהוא נכון וכל צומת מתוכנן בהתאם לדרישות המקום), שלט תמיד יכול ליפול (או להגנב). לנהוג על פי איזה שילוט אתה חושב שצריך להיות במקום לנהוג על פי השילוט שקיים בפועל, זה מנהג רע.

NewUser4

New member
תעירי לו על זה.

הדברים האלה שהוא אומר יכולים בבוא היום לגרום לתאונה. לא סתם לתמרורי זכות הקדימה (המשולש ההפוך והעצור) יש צורה שונה. זו בכדי שתוכל להבחין בהם גם מאחור. אמנם, מה שהמורה אומר נכון לגבי רבים מהצמתים הגדולים (שבהם אחד מהכבישים הוא כביש רחב שמהירות השיוט בו היא יחסית גבוהה). אולם, ברבים מן הרחובות הקטנים, ורחובות פנימיים וכד', הכלל הזה פשוט לא תקף. בכל מקרה, המורה מטעה. תקני אותו.

למעלה