שאלה חשובה

013סמי

New member
שאלה חשובה

אני חושב שהנחש שלי מצונן (מתכדר כמעט בן שנה) א. איך אני יכול לדעת אם אני צודק? ב. אם אני צודק.... מה עליי לעשות? ג. מה הנזקים?

Itamar Levy12

New member
תשובה

ממה שקראתי על צינון במתכדרים. האם הנחש עם פה פתוח? אתה רואה עודף של רוק באיזור הפה והאף? עקרונית אם תשים את הנחש בטרריום של עם מעלות חמות של 30 מעלות זה יפתר אם זה רק בהתחלה. תמיד מומלץ להתייעץ עם וטרינר.

013סמי

New member
הוא לפעמים

"מפהק" יעני פותח את הפה לאיזה שניה וסוגר ואיך אני אבדוק אם יש לו רוק בפה?

013סמי

New member
כמה דברים

א. זה שהוא מפהק מידיי פעם ב. לפעמים אפשר לשמוע מהראש שלו קליקים כאלה כל כהמ שניות.... אמרו לי משהו שזה מרא על צינון אבל אני לא ממש זוכר אם זה נכון

רן333

New member
פיהוקים לא בהכרח מעידים על צינון,

או על בעיה אחרת כלשהי, אלא אם כן הם מבוצעים בתדירות גבוהה במיוחד. מה שכן מעיד על בעיה זה השארת הפה פתוח למשך זמן (להבדיל מפיהוק, שבו הנחש פותח את הפה וסוגר אותו מיד). "קליקים" שמלווים את הנשימה יכולים להעיד על התחלה של צינון. אם יש חשד שהנחש מצונן, צריך קודם כל לבדוק את הטמפרטורות בכלוב שלו. אם יש בעיה שנגרמת עקב טמפרטורות לא מתאימות - יש לתקן אותה מיד. אחרת, אם הטמפרטורה אכן לא מתאימה, שום טיפול רפואי לא יפתור את הבעיה. אם הנחש חולה, אפשר להעלות מעט את הטמפרטורות בכלוב, או לפחות בחלקו: הייתי מאפשר לנחש גישה לטמפ' של 30-32 מעלות, לפחות עד שיבריא. כמו כן, הייתי מונע מהנחש גישה לאיזורים שהטמפ' בהם נמוכה מ-25-26 מעלות צלזיוס, וזאת ללא קשר לשאלת המחלה. מעבר לזה - כדאי להראות את הנחש לוטרינר שמתמחה בזוחלים, או לפחות למגדל מנוסה, שיוכל לומר לך אם אכן יש בעיה. אם אתה לוקח את הנחש לוטרינר, קח בחשבון שקר בחוץ. לכן, כדאי לתאם את הדבר מראש עם הוטרינר, ולצמצם למינימום את זמן ההמתנה (שבמהלכה הנחש עלול להיחשף לקור). כמו כן, כדאי לנסוע ברכב שיש בו מערכת חימום טובה, ולדאוג לטמפרטורות מתאימות במהלך הנסיעה.

013סמי

New member
ואוו איזה תגובה!

תודה רבה רבה רבה הנה כמה תמונות של המתכדר אוכל מאתמול

אילון פ

New member
זה דווקא דיי כללי בשביל רן../images/Emo3.gif

תמונות נחמדות. עצה ידידותית, לא כדאי לצלם עם פלאש מובנה כל כך מקרוב, נוצר הצל הזה שאתה רואה בחלק התחתון של התמונה.

013סמי

New member
אני יודע

אז אם איזה פלאש לצלם? בלי פלאש זה היה יוצא מטושטש

למעלה