שאלה חשובה

howmi

New member
שאלה חשובה

בוקר טוב לכולם. שאלתי היא דרך הסבר, אני סטודנט ונראה לי שיש לי בעיה, אני לא יודע מהיא אבל רציתי להעלות אותה פה בתקווה לקבל כיוון.במשך כל הסמסטר לימודים נראה שאני יודע ומבין את החומר (לא משנה שבכיתה אני אף פעם לא מצליח לעקוב אחרי המרצה) אני יושב שעות בבית ולומד ומבין טוב רק שאני לבד.לקראת סוף הסמסטר יוצא שאני זה שמסביר להרבה את הבעיות שהם לא מבינים בחומר,ונראה שאני בין הסטודנטים הטובים.אבל שמגיע המבחן הכל מתהפך אני זה שעזרתי והראתי הבנה טובה יותר מהרבה אחרים בקורס, נכשל והשאר עוברים.זה קרה לי ממש עכשיו ואני ממש שבור מזה,חברים אמרו לי מה לא יכול להיות שנכשלת יכול להיות שיש לך בעיות למידה.פה אתם אלה שמבינים נכנסים לתמונה מה לעזאזל לעשות?? אולי יש חרדת מבחנים?? (שכן שאני רואה את הטעויות שלי אני מרגיש כאילו זה לא אני עשיתי את המבחן) מחכה לתגובות תודה.

esty104

New member
לדעתי אתה שיטחי= superficial

אין בכוונתי לפגוע בך. קרה לי הרבה פעמים. הרגשתי שאני מבינה משהו, לא העמקתי את הנושא, עברתי אלא וכשהייתי צריכה להחזיר את הנילמד נתקעתי. היה חסר משהו ולא ידעתי איך להמשיך אלא. יכול ליהות שיש לך חרדה ממבחנים, אבל תנסה את זה בבית: תילמד משהו ואחרי יום תעשה לעצמך מיבחן. תיבדוק אם אתה מסוגל להחזיר מה שלמדתה יום יומיים קודם. ואם אתה לא תצליח, תישתדל להשקיע יותר בזמן הלימוד גם אם נראה לך פשוט ומובן. מצויין שאתה מבין, אבל תידאג שבאמת תבין עד הסוף. מקווה שעזרתי קצת.

zivadina

New member
תשובה

זה יכול להיות הרבה דברים: בעיה ברכוז חרדת מבחנים הבחנה בין טפל לעיקר חוסר הבנה של השאלות ולכן תשובות לא לעניין. תנסה לברר לעצמך איפה בדיוק הבעיות שלך, והאם זאת באמת חרדה, או שתפקוד לא נכון בשעת המבחן? אתה מוזמן לצרף את שאלתך ליועצים החינוכיים שלנו, דפנה זילבר ושמר ארזי, שידריכו אותך איך להבין את הבעיה ואיך לטפל בה. לידיעתך, אילו אפיונים דומים מאוד להפרעת קשב, אבל צריכים להיות בטוחים שזאת אכן הבעייה ולא משהו אחר.

למעלה