שאלה חשובה:

נוניצי

New member
שאלה חשובה:

לא הצלחתי להבין האם הקורנפלקס של קלוגס - "פרוסטיס" מכיל גלוטן או לא??

Reznik

New member
בספר של העמותה זה לא מופיע

כלומר לא מופיע=מכיל דבר שני רוב הקרונפלקסים הרגילים האחרים, גם בהם יש גלוטן, אז....

meytab

New member
שאלה נוספת בענין

קודם כל, לפי מה שאני זוכרת יש בפרוסטיס משהו עם לתת כך שנראה לי שאסור. אבל מישהו יודע אם בקורנפלקס של תירפז, שעשוי רק מתירס, יש גלוטן ? כי הם לא כותבים כלום, לא יש ולא אין...אשמח אם מישהו יודע. תודה :)

Reznik

New member
קשה לדעת

בתור עצה כללית, צריך לבדוק, עם יש עמילן ממקור לא ידוע (כלומר כל עוד לא רשום עמילן תפוחי אדמה וכדומה אז אסור) כמובן לבדוק ברכיבים, אם אין לתת לסוגיה. והכי פשוט, להרים טלפון לשרות לקוחות של החברה, הם יודעים הכי טוב.

"קלוגס - פרוסטיס" -

לא מזמן היה כאן שרשור ספקות, אז לפני כמה ימים בדקתי בסופר ואכן יש בו "טעם לתת"... סורי

לגבי תירפז

אני זוכר את המוצר, צרכתי אותו רבות, וגברת מירטה אלון, מנהלת המחלקה נטולת הגלוטן במרכז גן שמואל, אמרה לנו אישית שהמוצר לא מכיל גלוטן, והיא הייתה איתם בקשר רציף על מנת להבטיח שקו הייצור עובר נקיון יסודי לפני תחילת ייצור התירפזים, על מנת למנוע "שאריות גלוטן".

meitush123

New member
של תירפז מותר

לפחות, בפעם הקודמת שבדקתי (שהיתה די מזמן) אבל פשוט תבדקי את הרכיבים, אם כתוב רק תירס ואין לתת או שום דבר אחר שאסור לאכול- אז כנראה שאין

תשובה שקיבלתי מקלוגס בבריטניה

לפני שנה שלחתי לקלוגס בבריטניה שאלה, וזאת התשובה שקיבלתי: 16 August 2004 Thank you for your e-mail. Kellogg's Frosties and Cornflakes are both gluten free. Kind Regards Lindy Middlemore

אבל- (!)

כתוב על האריזה (של הפרוסטיס, זו עם הנמר) שזה מכיל חומר לתת, מה יותר מזה?

לפי מיטב הבנתי

כנראה שיש איזושהי מחלוקת על מידת הבטיחות שבשימוש בחומר טעם לתת. מאחר ואני לא מהמקפידים ביותר, הצהרה בכתב של קלוגס שהמוצר הוא נטול גלוטן מספיקה לי. כמובן שזה לשיקולו של כל אחד.

אין מחלוקת על מידת הבטיחות בשימוש

בלתת מכיוון שלתת הם גרגירי השעורה זה בדיוק כמו לשתות בירה או לחילופין לאכול כל דבר אחר שמכיל שעורה וחיטה.

ובכל זאת

כנראה שהחומר ("חומר טעם לתת") שנמצא בקורנפלקס/פרוסטיס הוא לא לגמרי ודאי עם גלוטן. קלוגס לא היו כותבים כזו תשובה חד משמעית, אם התשובה היתה חד משמעית הפוכה. לגבי החומר שבקלוגס, כנראה שאין הסכמה מוחלטת. זאת דעתי בכל אופן.

נצר1

New member
מסכימה בהחלט!!!!!!!!

כבר כתבתי כאן בעבר שגם לי ניתנה תשובה בכתב מקלוגס שהמוצר פרוסטיס הוא נטול גלוטן. ואני חושבת שבאמת כל אחד צריך בסופו של דבר לפעול על פי שיקול דעתו
לי זה הספיק

נוניצי

New member
תודה לכולם

כנראה שהסוגייה לא חד משמעית - "איש איש כראות עיניו יעשה"...

daniela21

New member
תשובה מאתר שבו שאלות לגבי קלוגס:

Question: Gluten: Does Kellogg's* produce a gluten-free product? Answer: As a leader in the food industry, we fully understand and are aware of the special dietary needs of many people. While we do market a wide variety of cereals to meet consumers varying taste preferences and nutritional needs, we do not manufacture a gluten-free product. All of our products contain a natural wheat and/or malt which both contain gluten.

irose1

New member
תשובה של קלוגס

Thank you for your enquiry. The following products are all included in The Coeliac Society's (based in the UK) list of foods suitable for inclusion in a gluten free diet: Kellogg Coco Pops Kellogg Corn Flakes Kellogg Crispix Kellogg Crunchy Nut Corn Flakes Kellogg Crunchy Nut Red Kellogg Frosties, Kellogg Frosties Chocolate Kellogg Rice Krispies Kellogg Ricicles Kellogg Rice Krispie Squares Kellogg Cereal and Milk Bars Kellogg Screamin Fruit Winders These products are free from wheat gluten, but will contain traces of hordein (barley protein) from the malt flavouring/extract ingredient. If you have any further queries please do not hesitate to contact us. Kind regards Judy Thompson Consumer Service Representative מכאן ניתן להבין שלפי התקן הבריטי אפשר להשתמש במוצרים הללו. וכל אחד יכול להחליט לגבי עצמו האם מפריע לו או לא .

adamfbs

New member
Barley protein

חבר'ה חבר'ה חבר'ה. מה קורה כאן. Barley = דגן אסור בתכלית האיסור, זה אותו דגן שממנו מפיקים בירה. אנא תנו מבט בתמונה באתר הנ"ל: http://www.hops.co.uk/sectiontwo/Images/Barley.jpg זה לא מה שאתם רוצים להכניס לגוף שלכם!

נצר1

New member
דבר בשם עצמך!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

הדיון הזה נמשך פה כבר כמה שבועות. לפי התשובה הרשמית של קלוגס שנכתבה פה, לפי התקן האנגלי, המוצרים הם נטולי גלוטן. עכשיו כל אחד יכול לעשות 1 מ-3 דברים: 1. לבחור לא להאמין, ולהימנע מאכילת המוצר. 2. להאמין, לאכול את המוצר, אם בכל זאת מופיעות תופעות צאליאקיות לאחר מכן, ללכת לרופא שיכתוב זאת, לתבוע את האם אמא של קואופרטיב קלוגס, ולהיות מליונר. 3. להאמין, לאכול, להנות. (ולחזור לפי הצורך)

לפי האתר של קלוגס

שגם הוא רשמי, כן מכילים. נראה לי שהדרך היחידה ליישב את זה היא לשלוח את הדברים הללו לבדיקות מעבדה... ועד אז, כל אחד יבחר את רמת הזהירות והחשדנות שהוא נוקט. (דרך נוספת היא לתת לסביוני לאכול קערה ולראות מה קורה
)

למעלה