שאלה חשובה..

So Fucking Sexy

New member
שאלה חשובה..

אני בת 16 וכמה חודשים ואני רציתי לדעת אם אני סובלת מADHD קראתי במאמר רפואי כלשהו שילד עם ADHD מפגין חלק מהסימפטומים הבאים: 1. בעיות בתשומת לב 2. חוסר תשומת לב לפרטים הגורם לטעויות 3. דעתו מוסחת בקלות 4. מאבד אביזרים ששייכים לבית ספר 5. לא מסיים עבודות כיתה או שיעורי בית 6. בעיות בהקשבה 7. חוסר סבלנות 8. מדבר יותר מדי ויש לו בעיה לשחק בשקט 9. מתפרץ לדברי אנשים אני "סובלת" (אם אפשר להגדיר את זה ככה) מכל הסימפטומים חוץ מאחד..סימפטום מספר 5...למרות שלפעמים גם ממנו אני "סובלת" רציתי לשאול אם העובדה שאני "סובלת" 8 מתוך 9 סיפמטומים של המחלה מעידה על זה שיש לי אותה..? אני רק רוצה להגיד עוד כמה דברים שאולי יעזרו..
היה לי תור לאבחון אצל ניארולוג אבל קופת החולים לא אישרה את האבחון..
אחי בן 14 והוא לוקח ריטלין מגיל 10..אני והוא מאוד דומים בצורת התנהגות.. תודה מראש והמשך יום נעים.. :)

esty104

New member
מהניאורולוג של בני למדתי

משהו מעניין: על בעיות התנהגות שמעת? זה מה ששעל אותי ואני שועלת אותך. ברור שזה לא מיקצועי, אבל את נישמעת בחורה פיקחית ואחרית. בכל מקרה, רק ריטלין לא יספיק. אולי את יכולה "לחנך" את עצמך בלי ריטלין? למה אתם מחפשים תרופות? אם את מסיימת מסימות, לא נירא לי שאת בקבוצת החייבים ריטלין. את יודעת שאת טועה בקלות. אז תבדקי עוד פעם כל דבר. ישנם אנשים שמאמינים שהגוף מסוגל לרפא את עצמו ממחלות אפילו, אז אולי גם מ"מוסחת דעת"? כך אני חושבת. שתצליחי בכל מה שתבחרי!

zivadina

New member
התשובה שלך לא אחראית, esty104

היות שלפי ההגדרות המקצועיות, אם הנבדק עונה על 6 איפיונים בלבד, הוא נחשב ADHD. המדע זנח מזמן את התאוריות ש"הכל עובר", והמחקרים מוכיחים שניתן לאבחן את הבעיות באופן מקצועי ולהציע להן טיפול שעוזר. הגישה שאת מייצגת היא הגישה שהביאה את האחים שלי ללמוד מכונאות במקום להיות מהנדסים. זרקו אותם מבית הספר כדי ש"ירפאו את עצמם" בעבודת כפיים.

שירZ

New member
לא לכל מה שאומרים

מאמינים,ו-ADHD זה לא מחלה!!. ADHD לא עובר ולא נרפא,זה מלווה את הילדים/מבוגרים כל החיים,למדים אסטרגיות למידה שונות על מנת לשפר תפקודים שונים בחיים האישיים,חברתיים,וחינוכיים.. חשוב לשאוף להגיע כמה שיותר למעלה,ולא לוותר ולהתפשר ולהפוך את הADHD למחלה או נכות,חשוב ללמד ולהדריך ולא לרחם על חוסר יכולות של הילד.. אלה לתפוס את הצד החזק יותר שבו ומשם להצמיח אותו,לתת לו להבין שאפשר גם אחרת עם עזרה,מאמץ,ורצון שלו ושל המלוים אותו. ישנם הרבה יתרונות לADHD- כמו חסרונות, הרבה מאוד מחוננים גם מסיימים מטלות,מבריקים אבל קיימת אצלם הפרעת קשב. הייתי טיפה נזהרת בהמלצות שהינך נותנת לחברים חדשים במיוחד לבני נוער שנכנסים מלאי חששות. היעוץ הינו שלך ולא מחליף דיעה ואבחון מקצועי מקיף,חשוב להדגיש את זה לדעתי בכל הודעה ברמה הזאת.

איזה בלגן.

אין קשר בין ''מחלה'', ''נכות'' וויתורים. האם ADHD היא מחלה? שאלה של הגדרה. זה בויכוח. לי לא משנה אם תגדירי אותי כחולה או בריא. האם הADHD היא נכות? ADHD קל הוא רק שונות מהנורמה. רוב הADHD חויום הפרעה תפקודית: קושי להשתתף בפעולות חיים מרכזיות. לכן ארגון הבריאות העולמי מגדיר אותנו כלקויים. מקרים קשים וקיצוניים של ADHD בסביבה מאוד לא תומכת הם כן נכות. נכות מוגדרת כחוסר יכולת לקיים את תפקידך בחיים. זה בדיוק המצב בו הייתי עם הADHD ולקות הלמידה הקשה שלי בישראל של אמצע שנות השיבעים. הייתי ילד נכה כי לא יכולתי ללמוד ולא יכולתי לשחק עם בני גילי וזהו תפקידו של ילד. אין שום קשר בין כל אלה לבין ויתורים. שום קשר. יש בריאים מוחלטים, חולים, נכים, לקויים, שונים מהממוצע ואנשים ממוצעים לכל דבר שכן ושלא מוותרים לעצמם. אין קשר. האם ADHD יכול לעבור? ביכולות הטכנולוגיות של היום - כנראה שלא. אבל מי יודע מה צופן העתיד. התיפקוד למרות ADHD יכול להשתפר משמעותית בימינו. על זה יש קונצנזוס. יש אנשים שטוענים שהADHD גם יכול להצטמצם דרמטית בימינו. אני מקבל טיפול מוצלח מאחד מהם ולמדתי לחיות עם העובדה שמעט מאוד אנשים מאמצים טיפולים כאלה.

b a r b a i m a

New member
מה שאנחנו אומרים לך בעצם זה:

את כבר ילדה גדולה ולכן תלכי עם תחושת הבטן שלך. יתכן שגם את ADHD. אם יש לך ספקות שאת חלק מ"קהילת" ה-ADHD כמו שקראת לנו, אז גשי ליועצת ביה"ס שלך ולהורים-שתפי אותם בלבטים שלך ומשם תמשיכי לפעול. גשי לרופא נוירולוג ותבקשי לערוך אבחון. מבדק TOVA. אל תוותרי. אם יגידו לך שאת לא זכאית דרך קופת חולים יש עוד דרכים. כל הכבוד לך על היוזמה ועל ההכרה שלך במצבך. ואם יוחלט שאת כן צריכה לקבל ריטלין-אל תהססי!!! בהצלחה.

So Fucking Sexy

New member
וואי ממש תודה

על העזרה..עזרתם לי המון
אני דיברתי עם אמא על העניין היא אמרה שחוץ מבעיית הADHD אני צריכה גם תרופות שיגרמו לי לא להיות עצבנית..אני בנאדם ממש ממש ממש אבל ממש עצבני.. אני יעדכן אותכם במצבי :) הא ועדו שאלה..האם זה אפשרי שאני ינזה לקחת ריטלין פעם אחת לראות האם זה יכול לעזור לי..?

b a r b a i m a

New member
אסתח מאיפה הבאת את האימרה ש-LA

גורם לעצבנות? מרגע שהבן שלי עבר מריטלין רגיל לריטלין LA התקפי הזעם והעצבים נפסקו כלא היו!!! הייתי מאד רוצה להבין ממך-האם את או מישהו מבני משפחתך מקבל ריטלין והתשובות שאת נותנת הן על סמך נסין או רק מקריאת כל מיני מאמרים?

esty104

New member
הרבה הורים התקשרו אלי

בחודשיים האחרונים ומהם שמעתי המון על SR, קונסרטה, LA, ריטלין רגיל. הסבל שחספו אותי אליו גרם לי להתקש להודיע לכמה שיותר על מה שלדעתי זו שיטה טובה להחליף או להקטין ולעזור לטיפול בריטלין. -בנוסף הרבנ פעמים קראתי בפורום על תופעות לוואי הריטלין. פעם אני זוכרת שחגית35 שעלה האם יתכן שLA גרם לעצבנות. - וקראתי מאמרים של חברות תרופות שבהם מזהרים על תופעות הלוואי. כך שמעתי ש-Aderall או משהו כזה אוסר להשתמש בו בקנדה וUSA מחשש שגרם לאסונות, למשל. - אף אחד ממשפחתי לא נוטל ריטלין. אני מתנצלת כי לא מתכוונת לפגוע ואולי, בלי כוונה פוגעת באנשים שאין להם ברירה, אבל אני מין סוג האנשים שמתנגדים לשימוש בריטלין. בני ADD יצאה מיזה בעזרת תכנה. אם זה לא היה מצליח הייתי הולכת על ניורופידבק. אפילו לשניה לא שקלתי ריטלין. אני כל כך איפוחונדרית שלא משתמשת במי שתיה פרט להכנת האוכל. יש לי פחד שנישתה ואחר כך נישמע שאסור היה לשתות מי ברז. באקמולי השתמשתי רק אחרי שהחום התקרב ל-39 מעלות. שמנו קומפרסים. חוץ מזה, עד גבול מסויים, חום הגוף הורג את החיידקים. - ובכלל מתמיד, בודקת כל תרופה, תוסף מזון שמשהו מבני משפחתי מתכוון לנטול. ישנם גם כמוני על כדור הארץ!

b a r b a i m a

New member
אסתי-ברור שישנם גם כמוך על פני

האדמה-כפי שהגדרת, אבל את חייבת להבין שאנחנו ההורים נותנים לילדינו ריטלין וחלקנו אף לוקחים ריטלין-לא כי בא לנו, ולא כי אנחנו כל כך אוהבים "לסמם" את ילדינו (כפי שמידי פעם צצים בפורום אנשים שטוענים) אנו נותנים ריטלין לילדים שלנו כי זו התרופה עבורם. זה מה שעוזר להם לעבור את היום ולהתקדם בחיים. זה הכדור שעוזר להם להתרכז, ללמוד ובכך להתקדם כל יום צעד אחד קדימה למיטב ידיעתי והבנתי לא תמצאי בפורום הזה הרבה תומכים - כי כולנו פה מאמינים בריטלין! אין לי ספק שאיש באמונתו יחיה - אך אולי מקומך לא איתנו בפורום ואני לא אומרת זאת כדי לפגוע-חס וחלילה. אך בפורום הזה אנו מעודדים אחד את השני-ולא פוסלים את הטיפול בילדינו.

למה שהרבה הורים יתקשרו אלייך?

למה שהרבה הורים יתקשרו אלייך כדי לדבר על הריטלין? לפי הכרטיס שלך את מהנדסת חשמל. האם הרבה הורים שחווים חוויות שליליות עם תרופות מוצאים מהנדסי חשמל בספר הטלםונים ומתוודאים בפניהם?!

esty104

New member
התקשרו כדי לקבל פרטים על

התכנה שבה בני תירגל. זה שאני מהנדסת, בקונטקסט הפורום אומר רק משהו שאמרו לפני : "אני חושב, אני קיים"

לא הבנתי מה הקשר של הציטוט אבל,

ניחה. עמלתי די בשביל להבין את דקרט. אני לא שואף להבין את כל מצטטיו.

spidergirl

New member
חבל שלא קראת

על כל אלה שמשתמשים ב- LA בלי תופעות לוואי מיוחדות. מדובר בריטלין העדין ביותר שקיים. קריאה סובייקטיבית?? ואיזה ניסוח צולע "אדרל או משהו כזה" - זה טיב היעוץ שאת נותנת? חחח לידיעתך, בארה"ב ממשיכים להשתמש באדרל כרגיל. כמו בכל הודעה שכתבת בפורום את חוטאת לאמת, זה מתחיל להמאס.

anatdav

Well-known member
ריטלין LA - בני בן 10 מקבל את ה-LA

משפיע מעולה, תופעת הלוואי היחידה היא חוסר תאבון ותודה לאל משפיע מעולה החלפנו רק לפני חודש וחצי מהריטלין SR.

למעלה