שאלה חשובה.

saragon

New member
שאלה חשובה.

שלום, אני לומד קונג פו + קרטה במשך שנתיים. ורציתי ללמוד משהו בנוסף. עכשיו אני לא בטוח אם זה טוב לשלב שני אומניות לחימה עם שני מורים שונים,שטח להם ראייה שונה וידע שונה. חשבתי אולי זה יכול לנגוד. רציתי ללמוד הרבה יותר על מצבי פרו-קרב (תגובה ראשונית, בריחים, שחרורים ממצבי לחימה קרובה, השפעה פסיכולוגית על יריב) ומשהו קצת יותר פרקטי, אבל שלא יהיה קשה מידיי. למישהו יש המלצה? יואב.

אימון בשיטה נוספת

עקרונית: אישית אני חושב שאימון בשיטה נוספת יכול לבוא רק כאשר יש בסיס חזק בשיטה המקורית כדי שלא תהיה מבולבל בדגשים השונים שוודאי יהיו בין השיטות. בסיס חזק ייתן לך את היכולת לקחת לעצמך מה שטוב ומתאים לך, ולא לשבור את הראש מה יותר נכון (א"ל הראשונה או השניה, או השלישית במקרה שלך).כדי להפיק את המיטב מא"ל נוספת (יותר ידע משלים מאשר ידע מקביל), הייתי בוחר בתחום שיחסית שונה ממה שאתה לומד כרגע. מעשית: אתה הגדרת שאתה מחפש שיטות שעובדות על תגובה ראשונית, בריחים, שחרורים ממצבי לחימה קרובה וכו', משהו מעשי. אני יכול להמליץ לך על קרב מגע שעובד נטו על המצבים הללו, או על ג'ו-ג'יטסו שנותן לך גם פתרונות למצבים כאלה, כמו גם ידע נוסף (למשל קרבות קרקע, כלי נשק מסורתיים וכדומה). לגבי ג'ו-ג'יטסו אתה מוזמן ללמוד במועדון המרכזי של ההתאחדות העולמית לג'ו-ג'יטסו בגבעתיים בכורזין 5. אם אתה מעוניין ללמוד יותר את נושא הקרקע (בריחים, שחרורים ממצבי לחימה קרובה), אז אני ממליץ על חוג הג'ו-ג'יטסו במועדון הספורט באוניברסיטת ת"א. תהנה ובהצלחה, רן.

saragon

New member
יפה, איזה קאטות לומדים שם?

נשק וכאלה? האמת זה אני גם יכול ללמוד אצלנו. זה לא חובה ללמוד נשק נכון?

saragon

New member
ועוד משהו אם אפשר רן.

אני לא מחפש תחרות, אני מחפש אומנות לחימה נטו. לא מאמין בתחרויות.

יש אצלנו תחרויות לילדים ולנוער

התחרויות (קרבות) הן פנימיות, וממש לא חובה להשתתף. מטרתן לא להכתיר אלופים, אלא לתת גם את הפן הזה למי שמעוניין. השיטה כשלעצמה לא בנויה על תחרויות. יש קרבות באימונים, אבל לא במסגרת תחרותית אלא במסגרת לימודית. הטכניקות הנלמדות ממוקדות בנושא ההגנה העצמית (שחרורים מתפיסות, חביקות, חניקות וכו' להטלות ובריחים), ויש תוכנית אימון עם סילבוס מסודר לכל דרגה. אני ממליץ לנסות (באופן כללי, לא רק אצלנו) ולהתרשם בעצמך. אגב: דיברת עם המורים שלך לגבי זה שאתה מעוניין להוסיף אימונים בשיטה נוספת? האם הם רואים זאת בחיוב (באופן כללי ובאופן אישי)? רן.

יש לנו כל מיני קטות

יש שלוש-ארבע קטות ביד ריקה שצריך לדעת עד חגורה שחורה (אחת מהן בזוגות). בדרגות הדאן יש עוד קטות ביד ריקה, בינהן קטות בזוגות ואף ברביעיות. כמו כן לכל כלי נשק מסורתי שנלמד יש מס' קטות שחובה לדעת, אבל הן נדרשות בדרגות הגבוהות (לחגורה שחורה ומעלה), כך שיש זמן...

למעלה