שאלה חשובה!!!

שאלה חשובה!!!

אני יכול לגדל שתי בואות זכר ונקבה באותו גיל בטרריום אחד שמספיק לגודל שלהן השאלה שלי היא אם הם לא יאכלו אחד את השני והאם בגיל המתאים הם יזדווגו?

BabaGee

New member
המלצה עקרונית היא...

לא. (למרות שחצי אפשר אבל זה סיכון שאתה לוקח) למרות שבעיקרון בואה היא לא נחש קניבל אבל כבר נתקלנו פה בקישורים על בואות שאכלו מתכדרים בוגרים ומתו בעצמם אחרי שהם הקיאו את המתכדרובואות אחרות שאכלו נחשים אחרים. (אני מניח שאתה יודע שהגיל הוא לא פקטור אם המבנה הפיזי של שניהם שונה בהתאם לקצב האכילה אבל זה לא ממש קשור כרגע) סביר להניח שבגיל המתאים הם יזדווגו ואולי אפילו מעט מוקדם יותר , (גם ילדה בת 12 שקיבלה מחזור יכולה כעיקרון ללדת אבל זה לא הדבר הכי מומלץ) דבר שיכול לסכן את הנקבה (הזכר יהיה מבסוט עד כמה שנראה לי
)

blckMonkey

New member
ואני חייב להגיד ש...

ההשוואה לילדה בת ה-12 הייתה מזעזעת...אוי ווי זמיר

BabaGee

New member
אולי אבל מה שחשוב זה..

אם הוא הבין את מה שניסיתי להגיד מהדוגמא ה"מזעזעת" שנתתי (סך הכל נתתי דוגמא , אני לא אשם שהתחלת לדמיין תנוחות ומי יודע מה עבר לך עוד בראשמ
)

blckMonkey

New member
אז זהו...

אני לא דמיינתי תנוחות- אני חשבתי על הפדופילה וניצול הילדים בעולם. אבל לא משנה

woma

New member
ולעיניין

אין בעיה לגדל בואות באותו טרריום (בתנאי שהוא מרווח דיו) ומגדלים רבים שאני מכיר אכן נוהגים לאכסן יותר מבואה אחת בכלוב (זה כולל גם מגדלים בחו"ל). בואה אינו נחש קניבל ולמעט בזמן האכלה בו יש להקפיד על הפרדה בין הנחשים אין סכנה של קניבליזם. קרוב לוודאי שבגיל המתאים יזדווגו אבל יכול להיות שתצטרך לספק כמה תנאים נוספים. לגבי בואות שטרפו מתכדרים וההיפך הדבר נכון בעיקר במשלוחים בהם הנחשים נארזו יחדיו בשק והצפיפות כנראה גרמה לקניבליזם.

naja

New member
זה גבולי.

תלוי בעיקר באורך שאליו הן יגיעו בבגרות ובמבנה הגוף שלהן. בקשר לקניבליזם-מומלץ להפריד אותן במהלך ההאכלה וכמה שעות אחרי, ואם הן גם במצב רוח רעב, אז מומלץ להפריד אותן כשמאכילים נחשים אחרים בחדר כדי שהריח לא ידליק אותן.

למעלה