שאלה חשובה

marshmello

New member
שאלה חשובה

אני בחור ישיבה בן 23 שמעוניין לעשות שירות למדינה, צבאי או אזרחי מקוצר. מהם האפשרויות העומדות בפני? האם אתם מכירים שירות לאומי גם לבנים שהמדינה מכירה בו,ושיעניק לי בסופו זכויות כאחד האנשים שעשו צבא או ש"ל? ומה בדבר שירות צבאי מקוצר (משהו כמו שנה)? יש דבר כזה? בתודה מראש על התייחסותכם העניינית... כפיר

G II L A T

New member
מנסה לענות

בעיקרון בנים בהחלט יכולים לתרום במסגרת של שירות לאומי, אבל הבעיה היא שהשירות הוא בגילאים 18-21 למיטב ידיעתי (כדאי שתברר כי אני לא בטוחה), הכי פשוט זה שתתקשר לאחת מהעמותות של השירות לאומי, ותברר (את האתרים של העמותות השונות אתה יכול למצוא בלחיצה על קישורים שלמעלה). בקשר לצבא, אני יודעת שניתן להתנדב לצבא, שוב- הכי טוב שתברר.

Mיקי_

New member
בגילך אין אפשרות כזו

שירות לאומי ניתן לעשות עד גיל 21. לגבי גיוס לצבא ישראל, אני חושבת שאם תבקש להתנדב ישקלו את בקשתך. אבל בנושא גיוס לצבא אני לא ממש מומחית

marshmello

New member
הנקודה שלך בקשר

לגיוס לצבא ברורה
אני פוחד שאם אני אלך ללשכת גיוס כדי להגיד שאני רוצה להתגייס אז יחטפו אותי לשם לאיזה שלוש שנים
טוב, אז כנראה שיש כמה שאלות שאני צריך לברר עם גורמי הצבא. דרך אגב, אני זה בועז (מרשמלו), חייל בצבא הגנה לישראל מזה שנתיים וקצת, כתבתי את ההודעה הזאת בשביל אח שלי, שהוא היה לידי בעת כתיבה ההודעה. פעם ראשונה אני כאן בפורום של שירות לאומי, קצת מוזר להכנס למקום שאני לא בטוח שרצוי בו יותר מדי (אחרי הכל, בנות שירות לאומי) בכל אופן, סתם שתדעו שאני משרת כמש"ק דת בבסיס אי שם בדרום הרחוק, ונהנה לשרת בצה"ל ולהעלות את המודעות ליהדות בכלל ובצבא בפרט. אז אחרי ההרצאה הארוכה תרשו לי לאחל לכם המשך ערב טוב- ומי שמעוניינת להגיד לי ברוך הבא- תתקבל בברכה
בועז.

ברוך הבא!

ואין סיבה לחשוש - יש גם בנים בפורום. אמנם הם מהווים מיעוט ניכר, אבל יש. השירות להאומי פתוח גם לבנים, בעמותות החילוניות ועכשיו גם בעמותות הדתיות. לדעתי, יש אפשרות להתנדב לצבא לפרק זמן של שנה, אבל אני באמת לא יודעת. כדאי להיכנס לפורום "התנדבות לצה"ל".

למעלה