שאלה חשובה ..

avinusha

New member
שאלה חשובה ..

כבר שלושה חודשים בערך שהשעון ביולוגי שלי ממש הפוך הולך לישון בשעות הבוקר .. בסביבות 7 8 בבוקר ומתעורר ב 6 בערב בערך. אני חיי את הלילה, ישן ביום. הצלחתי לפני כמה ימים לסדר את השעון .. נשארתי ער במשך יומים .. ז"א לא הלכתי לישון את הבוקר וככה נרדמתי בסביבות 8 בערב ואז למחר התעוררתי ב 6 בבוקר .. החזרתי מעמד 4 ימים .. ישן מוקדם מתעורר מוקדם .. חיי את היום. אחרי 4 ימים שוב השעון התהפך, שוב .. ישן ביום קם בלילה. אני מגיע למצב שאני עייף מת .. אבל אני לא בבית, אז אני לא ישן, ופתאום אחרי זמן קצר אני לא עייף ומרגיש כאילו שאני לא צריך שינה. מה עושים ? איפה הבעייה אצלי ? מה עליי לעשות ? עוד חודש יש לי צבא, איך אסתדר שם ? תוכלו לענות לי האם זה מציק שאני לא ישן בערך 30 שעות רצופות .. ? במידה וכן .. עד כמה ? בתודה מראש,

דנטל

New member
זה מזיק, אבל לא באופן משמעותי

נדודי שינה משפיעים על המון מערכות. למשל, גורמים לבעיות זכרון וריכוז. זה יותר משמעותי כשהפרעות השינה הן ארוכות טווח של כמה שנים. בצבא יכול להיות שהבעיה תפתר. יכול להיות גם שלא. זה משהו שאפשר יהיה לדעת אותו רק באותה תקופה נתונה. השינויים בחיים שלנו (כמו, למשל, שירות צבאי) מאוד משפיעים על השינה. בחודש הקרוב עד לגיוס, רצוי שתלמד את עצמך להרגע בלילה לפני שאתה נכנס לישון. בקישורי הפורום יש מאמרים עם דרכים להרגעות. קרא שם וראה אם יש משהו ששווה בעיניך לנסות... לנסות תמיד כדאי.

ורד302

New member
מקווה שבצבא זה באמת יסתדר

יכול להיות שבימים הראשונים יהיה קשה עד שתתאים את עצמך לשעות של הצבא. אצלי תקופת הצבא היתה התקופה בה ישנתי הכי טוב (אבל כמובן זה מאוד אינדבידואלי). זו התקופה היחידה בחיי בה הצלחתי לישון באוטובוסים.

avinusha

New member
הבנתי איפה ה"בעייה" שלי ..

הבעייה היא שכל החברים שלי בדיוק כמוני, הפכו את השעון .. וחיים את הלילה, ככה שבבוקר בדרך כלל חוץ מסידורים של שעה שעתיים אין מה לעשות, כי כולם ישנים, ובלילה כולם ערים, אז אין מצב שלא יוצאים עם כולם .. ופה בדיוק הבעייה כשאני נכנס למיטה בלילה כל החברים מתקשרים, באים, יוצאים .. ולכן אני לא ישן בלילות. ולא יעזור כמה אני אנסה לישון בלילה ולהתעורר ביום, אני אחזיק מעמד כמה ימים והחברים ידאגו להחזיק אותי למסלול הקבוע :) ואתמול זה הוכח .. כי אתמול כיביתי טלפונים, סגרתי את החדר, נרדמתי ב 1 בלילה והתעוררתי היום ב 11 בבוקר בערך - כמו שצריך. תודה רבה חברים, ושתיהיה לכם אחלה שינה !

למעלה