שאלה חשובה......

שיראל1234

New member
שאלה חשובה......

האם הגמגום מוכר כ-מום כלשהו במערכת הבריאות? אני מתכוונת כמו שבן אדם נכה בכיסא גלגלים מוכר כנכה בקופת החולים ובעקבות כך מקבלת הטבות כלשהן מהמדינה, האם גם אדם מגמגם שיצהיר שהוא מגמגם מוכר כנכה ובעקבות כל יקבל הטבות? לא שאני רומזת חס וחלילה להשוואה בין שניהם,, הרי מי כמוני יודע שאדם מגמגם הוא פשוט אדם שקצת קשה לו להוציא הברות מהפה,,, רק שזה מאוד מעניין אותי אם הוא מוכרז כנכה ובעקבות כך יתייחסו אליו ככזה (למשל לשכת התעסוקה תשלח אותו לעבודות שלא דורשות דיבור, ימנעו ממנו עבודות מסוימות והוא יהיה זכאי להטבות כספיות)

stkachov

New member
פעם

שאלתי את השאלה הזאת בביטוח לאומי. מבחינתם גמגום זה לא סוג של נכות ואין שום "הטבות" שהביטוח הלאומי נותן למגמגמים. אמרו לי שאפשר אבל לנסות ולהגיש בקשה מיוחדת לועדה רפואית, ואז כל מקרה ייבדק לגופו, אבל בעקרון הגמגום לא מוכר על ידם כסוג של גמגום.

שיראל1234

New member
מצד אחד..

אני שמחה שזה לא מוכר כנכות אבל מצד שני זה מעיד על חוסר תקציבים ובשל כך לפחות מחקרים בנושא שיביאו לסוגי טיפולים שונים אתה עשית כבר טיפול כלשהו?

stkachov

New member
כן

אני עשיתי את הקורס של ברברה דם, בדיוק לפני שנתיים. לאחר הקורס דיברתי באופן שוטף לגמרי, אבל כמו רבים אחרים לא יכלתי להמשיך ולתרגל, ואחרי שהפסקתי עם עניין התרגול השטף התדרדר בצורה חמורה ועכשיו אני מגמגם באותה צורה כמו לפני הקורס.

שיראל1234

New member
אז למה הפסקת בתירגול?

אם התירגול עזר לך למה הפסקת לתרגל? למה אתה לא ממשיך לתרגל עכשיו ?

stkachov

New member
זאת שאלת מיליון הדולר

ואין עליה תשובה. תראי לתרגל זה לא קל, זה מאוד לא קל. והעובדה היא שרבים וטובים מגיעים לשטף ואז מפסיקים לתרגל ונופלים. כעקרון אני הייתי באופוריה לאחר הקורס, אמרתי לעצמי שזהו אני עם הגמגום גמרתי, למדתי דרך חדשה לדבר ואני מצליח לדבר בדרך הזאת, אני לא צריך יותר לתרגל. כאן טעיתי, וגיליתי זאת לאחר מספר שבועות. צריך הרבה מאוד כוח ומשמעת עצמית על מנת שתהיה לך את היכולת להמשיך ולהתמיד לתרגל כל יום במשך חודשים, אם לא שנים אפילו! עכשיו לחזור ולתרגל זה קשה. המיוחד אם אתה לבד בקטע הזה ואין מי שיישב לך על הראש. בגלל זה התוכנה של ד"ר פלואנסי נראית לי די יעילה, לפחות עבורי. מה רמת הגמגום שלך?

younatan15

New member
כמה זמן אחרי הקורס של

ברברה דם התחלת לגמגם??? שנה שנתיים כמה חודשיים אחרי הקורס התחלת לגמגם? כמה זמן?

דור6

New member
אני כבר אחרי 4 שנים מאז הקורס אצל

ברברה.בסוף הקורס היה לי גימגום בינוני קשה שירד מגימגום קשה -קשה מאוד ואני בניגוד ל STACHKOV ממשיך עד היום לתרגל ואולי זה קצת מייאש אבל יש תוצאות למשל לפני שהתגייסתי שזה היה לפני שנה וחצי היה לי גימגום בינוני -בינוני פלוס אפילו כי לא הבנתי את השיטה כי קשה לתפוס אותה ולהחדיר אותה לתת מודע,אז היום יש לי גימגום קל-בינוני כי ככל שמתרגלים יותר ויותר אתה מדבר גם יותר טוב ומבין את המהות של השיטה יותר יותר טוב ומוחק הרגלים לא טובים וגם אם אתה ביום רע אז בוא נגיד שלא תגמגם כמו שגימגמת פעם כי התירגול מקבע לך תשטף ותשיטה ומקל על יישומה.והשאלה שלך יונתן לא במקום משום שהקורס הזה לא נועד לשפר לך פעם אחת את הדיבור ולשלוח אותך הבייתה עד שהגימגום יחזור תוך שנה שנתיים אלא אתה חייב כל הזמן לתרגל ולתרגל ולהילחם עם עצמך כדי להגיע לרמת דיבור טובה עקרונית אם הבנת את השיטה ישר תדבר שוטף אבל עדיין הדיבור הישן מקובע אצלך הרבה שנים ולכן חייבים לתרגל כדי להחליף בין הדיבור החדש לישן(להרגלי הדיבור)

שיראל1234

New member
אז מה רמת הגמגום שלך עכשיו? דור..

ספר לי קצת על הקורס של ברברה כמה הוא עולה איך היא מלמדת ומה היא מלמדת שם כדי שאני אבין בכלליות על הטיפול הזה.. ומה התירגולים שאתה צריך לעשות כל יום?

bravid

New member
הגמגום מוכר כמוגבלות

בארץ ובהרבה מדינות מתוקנות (ארה"ב, ארצות השוק המשותף ועוד). בארץ נחקק בזמנו "חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, תשנ"ח - 1998" המדובר במערך של חוקים המבטיחים את הזכויות של אנשים עם מוגבלות ואוסרים אפליה כלפי אנשים אלה (כולל כמובן אנשים מגמגמים). המדובר באפליה במקומות עבודה, אפליה בטיפול של מוסדות למיניהם ועוד. לאחרונה מדובר גם על לחייב מקומות עבודה המעסיקים מעל 25 איש, להעסיק אנשים עם מוגבלות. זו לדעתי בסורה של ממש לאנשים מגמגמים. אם יש משהו שנפגע בגלל הגמגום וגם יכול להוכיח את זה (זה לא קל) שיפנה לאמב"י, יש לנו את הקשרים המתאימים ואולי נוכל לעזור. ועוד... אנא, אל תפנו אלי שאלות דרך הפורום (גם לא דרך מסרים אישיים), אני נכנס לפורום לעתים רחוקות. יחד עם זה, לדעתי הפורום הוא אחד הדברים הנפלאים שיש לנו. ו... כל הכבוד למשתתפי הפורום. תודה כמובן לשוקי על הקמת הפורום ותודה על המאמצים הרבים שהשקיע וממשיך להשקיע לטובת הפורום. בני

למעלה