שאלה חשובה

שאלה חשובה

אני מקושר לסניף בנ"ע בתור בוגר ופנו אלי שאני יתן שיעור קצת מתורת רבנו האם יש בעיה בלהעביר שיעור כזה (מבחינת גאווה או שאר דברים) או שזה טוב כי אפשרות להפיץ קצת מרבנו??

חוזר29

New member
תעביר שיעור ולא לשכוח להתפלל לפני :

שהדיבורים שייצאו מפיך יעשו רושם בלב השומעים ואל תתן לכוח המדמה לבלבל אותך אלא אדרבא שנס מותניך והפץ תורת רבנו הקדוש בעולם. ותתחיל בסניף בני עקיבא השכונתי...

פראזניק

New member
טוב. טוב מאד אפילו

וגאווה? תתפלל שלא תיפול לזה. אבל להאיר את אור רביה"ק, כמעט אפשר לומר שחובה עלינו.

"הלכה ברורה"

במכתבי רבי לוי יצחק ז"ל הוא כותב שהלכה ברורה בעניני רבינו שכל אחד חייב לדבר מרבינו בכל הזדמנות שניתנת לו. ואפילו שיתגנבו הרהורי גאוה ללב ("אני יודע לדבר יפה" - כך הדוגמה שהוא נותן) עם זאת אסור לוותר על כך בשום אופן.

בעניין הספר של הרב לוי יצחק ז"ל

היכן אפשר להשיג את הספר של השיחות שלו?, הוא בצבע כחול בהוצאת משך הנחל אם אני לא טועה. הייתי בחנות בשנקין יום חמישי בשיעור של הרב והספר לפי מה שהנתי מהמוכר בחנות אזל.

ספרים הקשורים לרבי לוי יצחק

1. "איש חסידיך" - תולדות חייו ואישיותו 2. "נועם שיח" - תמליל של שיחה אחת שלו אידיש ותרגום. יש 3 חלקים. 3. "תמימי דרך" - אוסף מכתביו לאנ"ש באמריקה 4. "דיבורי אמונה" - עיבוד של 10 שיחות, תולדות חייו ותמונות. חלק א' יצא בתשס"ב. בקרוב יצא חלק ב'. אפשר לברר על הספרים בחנות ברסלב, מאה שערים 110 ירושלים. הם שולחים בדואר. בהודעה למעלה התכוונתי למכתב בספר "תמימי דרך". "נועם שיח" כבר אזל, למיטב ידיעתי. "דיבורי אמונה" יצא לאור מחדש בקרוב. כמו כן יש לציין שבירחון ברסלב מופיע מידי גליון תמליל של שיחה קצרה של רבי לוי יצחק. ניתן להשיג בין אנ"ש מאות קלטות של רבי לוי יצחק. לפחות שבעים מהן כוללות תרגום לעברית של הרב ביננשטוק ואחרים. בקרוב נוכל להפיץ לכל דורש קבצי מחשב של הקלטות הנ"ל. היארצייט של רבי לוי יצחק בקרוב - כ"ב תמוז. 15 שנה לפטירתו.

למעלה