שאלה חשובה

שאלה חשובה

רציתי לשאול שאלה אולי קצת מוזרה. האם ייתכן שמסטיק מנטה יגרום למיעוט בחלב? לפני שבוע התחלתי לשאוב חלב באינטנסיביות (כדי לצאת לעבודה) ושמתי לב שהחלב בשבוע האחרון התמעט. בתחילת השבוע שאבתי (בבוקר כמות של 120 מ"ל משד אחד והיום שאבתי בקושי 20 מ"ל. מה יכולות להיות הסיבות? האם עייפות? או משהו לא טוב שאכלתי? או אולי לא שתיתי מספיק? או אולי מסטיק מנטה (שיש עליו ציור של נענע)? אני מחכה לתשובה. תודה.

AUR1

New member
נענע

לגבי מסתיק אין לי מושג, אבל שתייה מוגזמת של תה עם נענע בהחלט יכולה להפחית את ייצור החלב. כמו כן מאוד, מאוד חשוב לשתות המון מים לפחות 2 ליטר ליום ויותר. המון המון הצלחה ושגית תוסיף או תתקן אותי.

sagitlaleche

New member
מנטה והתמעטות החלב ../images/Emo20.gif

שלומית שלום. באופן עקרוני, התשובה היא כן. כמויות גדולות של מנטה והמשפחה (נענע, מנטה וכו') יכולות להקטין את תפוקת החלב. אבל, האם מדובר בכמויות גדולות של מסטיק נענע? האם יש שם ממש נענע? לגבי השאיבה, מה קורה לגבי המשאבה, איזו משאבה זו? האם את שואבת על בסיס קבוע ולאורך תקופה? לעתים, התפוקה לא זהה מהשדיים בימים מסויימים בהשוואה לימים קודמים. עייפות, מתח, מקום לא נוח לשאיבה יכולים להיות באמת מקור לשאיבת כמות קטנה יותר של חלב אם.

התמעטות חלב ומאכלים

שגית שלום! לגבי המסטיק מנטה. זהו מסטיק ללא סוכר של "מסט"(must ).המסטיק הוא מסטיק מנטה ומצוייר עליו ציור של נענע. כמו כן ראיתי שברכיבים רשום שיש מניטול. האם חומר זה יכול לגרום להתמעטות החלב? לגבי המשאבה. אני משתמשת במשאבה של מדלה מיד שרה (פעם קראתי ואמרת שהיא טובה נכון?)אני חזרתי לעבודה לשבועיים וחצי, לכן כל יום אני שואבת בערך פעמיים ביום. פעם בבוקר ופעם אחת בשעת העבודה.מה דעתך? רציתי לשאול גם לגבי מאכלים. האם ישנם מאכלים שיכולים לגרום להתמעטות החלב (כמו נענע)? ועוד שאלה: האם כדאי להמנע מאכילת קטניות כמו (שעועית, חומוס) וגם ממאכלים הגורמים לגזים (כמו כרוב וכרובית) ומה לגבי שתיית קולה ואכילת שוקולד האם זה גם יכול להזיק לתינוק יונק? תודה שלומית.

sagitlaleche

New member
התמעטות חלב ומאכלים ../images/Emo20.gif

אינני יודעת בוודאות לגבי מניטול (או מנטול) אבל שתיית כמות גדולה של תה עם נענע ו/או מרווה יכולה לגרום להמעטות של החלב לכן כדאי להמעיט בשתיית תה זה בעת ההנקה. משאבת לקטינה של מדלה היא מצויינת! יופי! שוב, אין מאכלים הידועים כגורמים להתמעטות של החלב, פרט לתה שהזכרתי. חשוב לאכול תזונה מאוזנת המכילה את כל אבות המזון. אין מניעה מלאכול מאכלים כמו קטניות מכיוון שאת מוציאה מתזונתך קבוצה גדולה של מזונות. אם את מרגישה שחלק מהקטניות גורמות לתינוק שלך אי נוחות, אפשר להוציא מזונות ספציפיים (כנ"ל לגבי כרוב וכרובית) ולנסות להחזירם לאחר תקופה. שוקולד, קפה, קולה, קקאו שייכים למשקאות ומזונות המכילים קפאין. הקפאין ידוע כמעורר ויכול לגרום לתינוקות להיות עירניים יותר וחסרי מנוחה, לכן כדאי להמעיט שתייתם או אכילתם, או פשוט לקחת בחשבון שזה מה שעלול לקרות.

למעלה