שאלה חשובה

roniram29

New member
שאלה חשובה

אני מקווה שתוכלו לעזור לי בשאלתי, אני ובעלי מנסים להכנס להריון כבר כ- 4 שנים באמצעות טיפולי פוריות שונים, ללא הצלחה. רק לאחרונה התחלנו בטיפולי IVF וגילינו שיש לי בעיה בביציות: יש מעט מאוד ביציות (4 בלבד) בכל טיפול וזאת גם לאחר שאני מקבלת טיפולים הורמונליים שונים וגם לאחר שמעלים את מינון התרופות. ובנוסף לכל הברוך, תמיד רק עובר אחד מופרה מכל הארבע ביציות וגם הוא לא במצב מזהיר... שאלתי היא האם מישהי כאן עברה מצב דומה? האם לדעתכן יש אפשרות לשפר את המצב עם טיפול הורמונלי מסויים? נראה לי שמצבי מוגדר כתגובה שחלתית ירודה, מה עושים במצב כזה האם לחשוב כבר על אימוץ ואו תרומת ביצית - או שיש עוד תקווה ???

רוית ב

New member
תמיד יש תקווה../images/Emo24.gif

גם לי יש תגובה שחלתית ירודה וכל ההזרעות לא עזרו ובIVF העלו לי למינונים ענקיים (עד 6 אמפולות מנוגון), בקושי רב יצאו ביציות איכות העוברים היתה גרועה ביותר וממש לא נתנו לי תקווה. (מסכנות הבנות בפורום שלנו כמה בכיתי להן) לאחרונה ממש קיבלתי בטא חיובית! על עוברים שלא נתנו להם סיכוי.... (טפו טפו טפו ) מקווה שהכל יהיה בסדר אבל שתדעי לך שזה סתם מה שהם אומרים על איכות עוברים זה הכל סטטיסטיקה ויש המון עוברים גרועים שזוחלים לאנשים בסלון כתינוקות מאושרים. אל תאבדי תקווה - ותזכרי - את צריכה רק ביצית אחת וזרע אחד - זהו! בהצלחה - מחזיקה לך אצבעות

roniram29

New member
הי רוית

ותודה על התשובה, אני שמחה בשבילך שקיבלת בטא חיובית, אך זה די מדכא עדיין שיש לי רק ביצית אחת בכל טיפול, זה מלחיץ ומפחיד - מה גם שאנחנו נשואים הרבה שנים ושום דבר לא זז. האם את או מישהי אחרת מכירה מצב של "אקטיבציה" - שבה הביצית מתחלקת בעצמה ללא זרע???, זאת בעיה נוספת אצלנו....

רוית ב

New member
מצטערת לא מכירה......../images/Emo10.gif

אני מציינת שבכל הטיפולים עד האחרון היתה יוצאת גם רק ביצית אחת..... אולי עוד לא מצאו את הפרוטוקול שמתאים לך לגבי התגובה הלא ממושמעת של השחלות (באמת חוצפה..) - תנסי לשאול בפורום הורים לאחר טיפולים כי ישם שם כמה נשים עם אנשו ובעיות נוספות (לצערנו) שילדו! הן יוכלו לתת לך יותר מידע וגם עידוד וגם שם של מומחה בהצלחה!!!!מתפללת בשבילך.

פּוֹנְג

New member
ברוכה הבאה לפורום...

על הצלחות תוכלי לשאול בפורום הריון אחרי טיפולים ואני בטוחה שיש שם וגם בהורים אחרי טיפולים לא מעט סיפורי הצלחה. על טיפולים תוכלי לשמוע כאן. לא כל כך ברור לי איזה טיפולי פוריות שונים עשיתם במששך 4 שנים ורק עכשיו הגעתם ל IVF... האם הרופא שלך נרדם בשמירה
טיפול הורמונלי בהחלט משפר את המצב, אם כי כשיש תגובה שחלתית נמוכה אז אין הרבה מה לעשות אלא לעשות טוב עם מה שיש. צריך לדעת ממך למה אין הפריות האם הזרע תקין? איך נעשו ההפריות? (איקסי או רגילות) יש לא מעט דברים שיכולים לשפר את אחוזי ההפריות (ואז מגיע שלב ההשרשה...
) לחשוב על אימוץ זה אף פעם לא מוקדם מדי, כמו שהוסבר בשירשור על אימוץ שהיה כאן אתמול (אם תלכי אחורה בעמוד הזה תוכלי למצוא אותו) אבל הכי טוב הוא שלא תלמדי יותר מדי ותכנסי מהר להריון בהצלחה.

roniram29

New member
לפונג

לשאלתך, התחלנו בגלל בעיית זרע שלבסוף נתגלתה כלא בעייתית, והבעיה עברה אלי, ניסינו את כל הטיפולים - הזרעות ללא הורמונים כולל השבחה, טיפולים הורמונליים עם הזרעות, ושאר ירקות עד שהגענו ל- IVF, ניסינו גם הפריה רגילה וגם עם איקסי והתוצאות הן כפי שפירטתי כבר בהתחלה. קשה לאור הנתונים שקיבלנו להיות אופטימיים והמחשבות על הזמן החולף בטיפולים והשנים שעוברות מהר ללא תוצאות עושות את שלהן ולכן אנו מתלבטים האם להמשיך בנסיונות (IVF) או ללכת על אימוץ ואו תרומת ביצית...

נועם@בת

New member
|ברוכה הבאה לסירה שלנו../images/Emo45.gif

הדלת השניה משמאל מובילה לפורום הריון, אל תהססי להתשמש בה
. מכירה את המסלול שלך, עברתי אותו לאורכו ותגובת השחלות רק הלכה וירדה. דר' קלדרון מבית חולים בני ציון בחיפה מנסה בהצלחה פרוטוקול למגיבות עלובות. ההצלחה היא העלאת מספר הביציות, אני לא יודעת אם יש הצלחה גם בהריונות. את הבעיה המסויימת שלך אני לא מכירה, לכן חא יכולה לענות. מה שכן, אם קיימת בעיה בחלוקת הביצית הסיכוי הוא די קטן, שכן חלוקת הביצית או חלוקת העובר הם שקבועים את תקינות העובר, ועד כמה שידוע לי זה לא תלוי בפרוטוקול אלא באיכות הביציות. אצלי הפרוטוקול שלו הביא ליצירת ביציות (אחרי 2 טיפולים ללא תגובה) ולהריון כימי אחד. רק שהריון כימי לא בוכה לך בלילה
. אני ממליצה לך לפנות לדר' קלדרון לייעוץ ולשאול את דעתו. בהצלחה ועם

limordc

New member
ואני אמליץ גם פה

על פרופ' לאופר מהדסה עין כרם. בטיפול האחרון שלי (ה-5) גם אצלי חלק מהביציות עברו אקטיבציה. לא יודעת, אולי בגלל הסטרואידים שלקחתי בטיפול. בכל מקרה, עוד לא חזרתי לשם אז לא שאלתי את לאופר עדיין מה זה הדבר הזה... מתפללת להצלחתך המהירה!

למעלה