שאלה חשובה

ההבדל בין חב"ד לברסלב:

שני המושגים הנ"ל הם חסידויות. אני לא ממש בקיאה בחסידת חב"ד אבל אני יכולה להגיד לך ביקצרה. חסידי ברסלב מקשיבים לרבי נחמן מברסלב זצו"ל מאמינים שהוא שליח של השם בדור החשוך הזה,להשיב נפשות טועות לאבא שבשמיים. יש כמה יסודות עקרוניים בברסלב:שימחה,התבודדות,לימוד הלכה בכל יום, התקבצות באומן בראש השנה" חסידות חב"ד יש כמה קבוצות,ישנה קבוצה שמאמינה שהרבי מילובבאביץ' זצו"ל הוא מלך המשיח,הם לומדים בספריו-"ספר התניא" משתדלים לזכות את עם ישראל עושים כל מיני פעילויות כמו:חלוקת נרות שבת,חלוקת עלונים וכו' וזה היה ממש ביקצרה... מקווה שעזרתי חיזקי ואימצי

בין החסידים

אני לא יכניס את עצמי לזה כרגע אבל בין רבנו לבין הרב של חב"ד יש הבדל יחידי אמת ושקר

asaf2000

New member
../images/Emo46.gif ../images/Emo128.gif ../images/Emo58.gif ../images/Emo14.gif ../images/Emo31.gif

asaf2000

New member
בטח שצריך

איך אפשר לכנות "שקר" את חסידות חב"ד?? איך? לא מתקבל על הדעת בשום אופן.

פראזניק

New member
ברסלב היא אמת לאמיתה

אבל חב"ד אינה שקר בשום פנים ואופן! מקובל, שכאשר היה רבי נתן אצל האדמו"ר מקאצק, הוא אמר "יש כאן אמת, אבל אמת לאמיתה, זה רק רבינו הק'". ואותו דבר לגבי דרכים אחרות. אמת יש בהן, אבל אמת לאמיתה - זה רק רביה"ק.

שאלה

מה ההבדל בין אמת לבין אמת לאמיתה? ואם רבי נתן אמר שאצלו יש אמת סימן שיש אדמורים שהם שקרנים. כי אם כולם היו אמת אז בשביל מה להגיד את זה. ותקרא גם מה שאתה כותב רבי נתן אמר שיש אצלו אמת אוי ואוי לנו שאדמור בישראל יש אצלו רק אמת. אתה לא חושב ?

ולהסיר ספק

למי שלא יודע את זה "ואותו דבר לגבי דרכים אחרות. אמת יש בהן, אבל אמת לאמיתה - זה רק רביה"ק" ידידנו פראזניק אומר לא רבי נתן

אמיתי 24

New member
אז להגיד לך את האמת מי היא

עמ"י עש"ו אתה טועה והשם ירחם עליך ועל נשמתך מה תגיד לאדמו"ר הזקן בסוף מ120 אי"ה יש בשמים י"ב שבלים וכולם מובלים למקור אחד ואת זה אתה צריך להבין ברסלבר וחב"ד שני החסידיות הנל דומות וגם יש להם בסיס משותף ואי אפשר ללמוד ליקוטי מוהר"ן בלי לדעת תניא כדבע כי התניא מסדר לך הראש וליקוטי מוהר"ן בלי תניא זה כמו ללמוד ספר מוסר זה דבר ראשון תכניס לבטטה של הראש שלך
עכשיו חב"ד עובדים בעיקר על חקירת מערכות אלוקיות והבנתם ומקביל עושים קירוב לבבות וגמ"ח חיצוניות ופנמיות מה שאין כן בברסלב שהם עובדים בעיקר על הדבקות ועבודה בעיקר של פנמיות

אתה רק מחזק את דעתי

"אי אפשר ללמוד ליקוטי מוהר"ן בלי תניא" ממש בדיחה שאין דוגמתא. ובדיוק אם השביל לא מוביל לרבנו הקדוש אז הוא מוביל אותך לגהנם. וכמו שאני יודע השביל של חבד לא רק שלא מוביל אותך לרבנו אלא מוביל אותך אל משיח של שקר. אז תעשה לי טובה ואל תגיד החסידים המשוגעים. ואני לא רוצה להגיד מה יש עוד בלבי כי בודאי אתה לא תקבל.

asaf2000

New member
איזה שטויות

להגיד שחב"ד מביא למשיח של שקר זה כמו להגיד שברסלב מביא אותך להיות מסומם ולקפוץ ברחובות, וק"ל.

אייזיק אתה ...

איך אתה יכול לדבר ככה על חסידות חב"ד, זוהי תורהע גבוהה מאוד וגם כל האדמורים של חב"ד היו צדיקים גדולים אני חושב שאתה צריך להתבטל מול צדיקים ולא לנסות להיות רבי בעצמך. יודע אתה מי היה בעל התניא??? צדיק יסוד עולם. וגם דרך אגב בחיי מוהר"ן רבינו מדבר בשבחים עצומים ומופלגים של צדיקים שחיו בדורו. אז אל לנו לחשוב שרבינו חס וחלילה טען שהכל שקר!!!

ההבסל בין חב"ד לברסלב...

שני המושגים הנ"ל הם חסידויות. אני לא ממש בקיאה בחסידת חב"ד אבל אני יכולה להגיד לך ביקצרה. חסידי ברסלב מקשיבים לרבי נחמן מברסלב זצו"ל מאמינים שהוא שליח של השם בדור החשוך הזה,להשיב נפשות טועות לאבא שבשמיים. יש כמה יסודות עקרוניים בברסלב:שימחה,התבודדות,לימוד הלכה בכל יום, התקבצות באומן בראש השנה" חסידות חב"ד יש כמה קבוצות,ישנה קבוצה שמאמינה שהרבי מילובבאביץ' זצו"ל הוא מלך המשיח,הם לומדים בספריו-"ספר התניא" משתדלים לזכות את עם ישראל עושים כל מיני פעילויות כמו:חלוקת נרות שבת,חלוקת עלונים וכו' וזה היה ממש ביקצרה... מקווה שעזרתי חיזקי ואימצי

asaf2000

New member
תגובה

הקבוצה שמאמינה שהבי מלובביץ' זצ"ל הוא המשיח הם קבוצת משוגעים שמשתלטים על חסידות חב"ד ואין צורך להזכיר אותם בכלל. יש הרבה דרכים לעבוד את ה', כולם הולכות לאותה מטרה רק בדרכים שונות כמו שאפשר להגיע לירושלים דרך כביש מס' 1 וגם דרך 443 כך אפשר להגיע לשלימות דרך חסידות ברסלב ודרך חסידות חב"ד ושאר הדרכים, כל אחד בדרך קצת שונה ושיטה קצת שונה. למרות שכבר הסבירו פה בפורום בעבר שכולם שואבים את כוחם מהשפע שהוריד רבינו לעולם בתורות שהוא גילה.

זרמים שונים../images/Emo70.gif

בס"ד זה הגדרה הכי מדוייקת אבל לצערינו מתמקדים יותר בזרמים יותר במקום להתמקד בעיקר. רבי נחמן והרבי הם קודש קודשים אבל אנחנו צריכים לדעת דבר אחד תורה היא אחת וצריכים ללמוד אותה בראש ובראשונה אסור להגיד מי יהיה מלך המשיח אף אחד לא יודע מי הוא
ובישיבות הכי מקובלות לוקחים פעם ביום בשעה מסוימת ליקוטי מהר"ן ולומדת את ההלכות שלו של הרבי נחמן. אגב שמעתי את מה שאני אומרת בשיעור של הרב דוד שטרית בדיוק אתמול שמעתי קלטת שלו אחרי שהייתי בשיעור אצלו במדרשיה

למעלה