שאלה חשובה!!!

Tal Tal 17

New member
שאלה חשובה!!!

היי לכם, אני בת 17 ומתכוונת לעשות שירות לאומי דרך עמותת שלומית. השתחררתי מסיבות דתיות למרות אני לא דתיה ומנהלת אורך חיים חילוני לחלוטין! (לא יכולתי ללכת לצבא,לא מתאימה לי המסגרת הצבאית...ושיחרור בגלל פציפיזם ממש ממש קשה לקבל...ידעתי שאני לא אסתדר שם...אז הדרך היחידה שהייתה לי לקבל פטור היא מסיבות דתיות)אבל אני כן רוצה לתרום מעצמי לכן בחרתי לעשות שירות לאומי! עכשיו, הזמינו אותי לראיון אישי בשבוע הבא... השאלה שלי היא האם יכולים לשאול אותי למה אני משוחררת מסיבות דתיות ואני לא דתיה? האם זה משנה להם מאיזה סיבות השתחררתי?מה להגיד???? זה ממש מדאיג אותי....מה אתם אומרים? תודה מראש!

M o n a L i s a

New member
טל טל ../images/Emo13.gif

אין לך מה לפחד! את לא צריכה לחשוש לומר בראיון שהשתחררת מסיבות דתיות ואינן דתיה. יש הרבה בנות שבחרו לעשות שרות לאומי מאות סיבות כמו שלך, ועושות שירות לאומי בשלומית. לא ישאלו אותך על זה שאלות, השאלות היחידות הן שאלות על האופי שלך, הציונים שלך ואיפה את רוצה לשרת.

טובה2

New member
אפוקליפסה

למה בנות כאלה צריכות להתבייש? היום יכול להיות די קשה לקבל פטור אפילו אם את בחורה,מנסיון אישי-אני,שהיה לי חשוב להשתחרר בגלל האמת,נגררתי תשעה חודשים עש שנתנו לי את הפטור,כי הם לא הסכימו.לכן לפעמים הפתרון הוא להגיד משהו,למשל כמו זה שאת דתיה כדי להשתחרר מזה מהר.למעשה,לפעמים המערכת הצבאית פשוט מביאהכ אותך לזה,כי קשה מאוד מאוד להשתחרר על רוב הדברים האחרים. אני לא רואה בזה חוסר כבוד לבחורות דתיות,או איזהשהיא סיבה להתבייש בזה. יום טוב

טובה

לא אפרט מה דעתי על קבלת פטור מטעמי מצפון, הן לבנות והן לבנים, כי זה לא לעניין. אבל אם כבר לא בראש של מישהי ללכת לצבא, עדיף לומר את האמת. הצבא הוא מערכת חוקתית בישראל, וחובה בסיסית לשרת בו. אם יקבלו את הטיעון הפצפיסטי, יהיה אשר יהיה, שתיתן הבת - זה עניין שלו. אני חושבת ששימוש בדת ומעל לכל - שקר בשם הדת, ועוד שקר למדינה, הם בגדר מעשה עוולה חמור ביותר, ותו לא. אני לא יודעת מה לגבי השאר, אבל מהשכבה מעליי, בוגרות י"ב של שנה שעברה, יצאו לפחות שלוש בנות עם פטור מטעמי מצפון. בטח - אפשר לומר שאת דתייה, אבל בדיוק באותה מידה - אפשר להגיד שיש לך פלטינה בגב ולזייף מסמכים רפואיים, כדי לקבל פטור רפואי. ההבדל הוא שאם תופסים אותך על זה, דינך חמור. לעומת זאת - בשל חופש הדת, כל אחת יכולה לומר מה שהיא רוצה על עצמה, ולהצהיר שהיא חילוניה/רפורמית/אורתודוכסית/קונסרבטיבית/דתייה והיד עוד רחבה, היא אפילו יכולה להצהיר על עצמה שהיא חסידית מברסלב! בטח, רק קצת בגדים ולנשק מזוזה, ואפשר לרמות את המערכת, על חשבון חיילות אחרות שמתגייסות מתוך חובה ולא שוקלות לפשוע, ועל חשבון אמונה שלמה שיש אנשים שרואים בה דבר ערכי, דרך חיים, שחיים לפיה. לו הייתי דתייה, הייתי נעלבת. כרגע אני חושבת שזה מחפיר. אין ברצוני לפתוח כאן דיון על למה לדעתי זה לא מוסרי לבקש פטור מהצבא, ולמה אני נגד סרבנות, כי זה באמת לא המקום (אולי בת'רד אחר) וזה גם לא ממש קשור להודעה, אבל רק אומר שאם מישהו היה משתמש בעקרונות בהם אני מאמינה כבכלי עזר להתחמק מדבר שאין ברצונו לעשות, הייתי מרגישה כאילו דורכים ל על כל הערכים ורומסים אותם. מישהי כאן רואה "מעורב ירושלמי"? את צופה בזה? אני מושפעת מאוד מהפרק האחרון, בו התחדדה הדעה הזו אף יותר! - נעמה.

טובה2

New member
אפוקליפסה

אני לא אגיד שאני מסכימה איתך,אני עדיין דובקת בדעתי מההודעה הקודמת. אבל,אני מכבדת את דעתך. האמת שתמיד אני רוצה לראות מעורב ירושלמי,ותמיד שוכחת.יום שלישי לא?היה כבר את הפרק שהיא מתגייסת לצבא?בקשה תגידי שלא כי אני אתבאס........ יום טוב!

מתקבל על הדעת.

גם אני מקבלת את דעתך. היה את הפרק שהיא "מתגייסת". כלומר, הפרומו בלבל אותי מאוד, כי ראו אותה במדים. אריאלה הרי בי"א, פשוט היה לה צו ראשון, וגם היה פורים באותו הזמן (כל פרק מתרחש בצד אחר! מה זה אמור להביע?!
). ומה הקשר? - - אמרתי שאני מושפעת מהפרק בכתיבת ההודעה, כיוון שאריאלה הלכה ללשכת גיוס, בעקרון להצהיר שהיא דתייה, ובשירותים כמה בנות חילוניות (פרחות למדי), עם בגדים לא בדיוק צנועים (די ההיפך) התלבטו אחת עם השנייה איך לעבוד על הצבא שהן דתיות. אריאלה שמעה אותן מבתוך התא, והרגישה די נבוכה, כי הן דיברו דברים בסגנון: "תגידי שאת מתחתנת, תגידי הרבה בעזרת השם, ברוך השם" וכו'...היא יצאה מן התא והן הסתכלו עליה, היא אמרה: "כשאתן נכנסות, תנשקו את המזוזה". "אה, וואלה אחותי, לא חשבנו על זה...רעיון גדול. תגידי, איך התחפשת כל-כך טוב?1 את נראית ממש כמו אחת מהן!" לכן הייתי מושפעת... והמדים: אריאלה חזרה מהצו ראשון ואמרה לאבא שלה שהיא לא הצהירה, כי היא רוצה להתגייס ולהיות לוחמת חי"ר. כמו בכל פרק, הוא התעצבן, תפס קריזה והיא ברחה מהבית. אל מי? אל איציק כמובן! איציק לא הסכים לה להשאר כי הוא ידע שיאשימו אותו, אז הוא השביע אותה לחזור הביתה, ונעה, החברה שלו, נתנה לה תחפושת לפורים: חיילת! ברור שאריאלה לא חזרה הביתה, אלא שוטטה ושוטטה, כפי שראו בפרומו. לכן נוצר הרושם שהיא חיילת. ברוך השם היא עוד בתיכון.
ולא לשכוח - - יום שלישי בתשע!!! אפילו שיש תכנית על אילן רמון בערוץ 2... להתראות, - נעמה.

טובה2

New member
סדרה מעולה

וגם רותם אבוהב שחקנית גדולה. אז אני מבינה שכל מה סיפרת לי כאןושכחת לשים מעליו
ענקי!!!) קורה ביום שלישי...תודה על המידע? ומה זאת התכנית על אילן רמון? יום טוב!

ספארקוס

New member
מעורב ירושלמי??

אתם מדברים על מעורב ירושלמי??? סדרה מעולה!!!!!!!! אין, פשוט מדהים כמה שהיא אמיתית... אתם יודעים שבסדרה יש רק 13 פרקים והיום כבר הפרק ה11?? לדעתי חייבים לעשות מחאה, לשלוח עצומה או משהו...! עד שיש סדרה איכותית היא יורדת??

למעלה