שאלה חשובה

nute kram

New member
שאלה חשובה

מישהו יודע אם בפסטיבל וודסטוק לקחו כסף בכניסה? ועוד משהו, זה רק אני או שהסולן של אפורדיטס צ'יילד שר תוך כדי בכי? תודה מראש

רענן111

New member
תשובות

על וודסטוק - לא זוכר, נדמה לי שלא לקחו כסף. על אפרודיטה - לא, דמיס רוסוס לא בוכה, כך הוא שר, לאורך כל שנות ה-70

ThE RhythM

New member
אם אני לא טועה...

בהתחלה לקחו כסף, אבל באיזשהו שלב הגדרות נפרצו וליוזמי הפסטיבל כבר לא היה ממש אכפת, אז אנשים פשוט נכנסו חופשי...

גם

בוודסטוק זה היה פחות אלים ויותר מבולגן זה הכל, אם אני זוכר דרשו 25$ על כרטיס כניסה לשלושת ימי הפסטיבל אבל מרבית האנשים לא שילמו אפילו סנט אחד.

הסיפור היה כזה...

בוודסטוק היתה תקוה לכיסוי הוצאות ורווח קטנטן מפסטיבל שתוכנן ל50.000 איש, וזה היה גם הסיכום עם מקס יזגור, בעל החווה שעל אדמותיו נערך הפסטיבל. כשהמארגנים הבינו מה קורה מסביבם, הם הכריזו על הארוע כקונצרט חינם, מה גם שלא היתה שום אפשרות לשלוט על מאות האלפים שזרמו למקום. להזכירכם, האיזור הוכרז בשלב מסוים כאיזור אסון על ידי מושל מדינת ניו יורק, והמשמר הלאומי סיפק לבאים מזון ושתיה. אבל אל דאגה, התקליטים והסרט שבאו בעקבות הפסטיבל החזירו יפה את ההשקעה. בפסטיבל האי וויט נעשה נסיון ציני ונואל לחקות את ההצלחה המסחרית של וודסטוק, רק שנשכחה עובדה קטנה, בוודסטוק המוסיקה וההפנינג היו העיקר, והקהל היה היפים וילדים טובים אמריקה, לפני ואחרי קולג' ולפני ואחרי ויטנאם, והמסרים החברתיים פוליטיים של תרבות הנגד נתנו את ההשראה מלכתחילה. באי וויט אורגן הפסטיבל על ידי אנשי עסקים שמראש התכוונו להרוויח בגדול והתכוננו לכך, גם בתיכנון וגם בהצבת אמצעים להבטיח זאת. הקהל מצידו, גם רצה לחקות את וודסטוק וקיווה לקונצרט חינם ואהבה חופשית, רק שבמקום גראס היה וויסקי, מה שגרם בסופו של דבר להתלהטות היצרים ואלימות קשה. כל השוואה בין האירועים, מעליבה את וודסטוק. מאידך, ראוי לציין שגם האי וויט הפיק כמה פנינים מוסיקאליות כמו ההופעה של המודי בלוז, ג'וני מיטשל ואחרים.

HelterSkelter1

New member
מוסיקלית, עד כמה שיש להופעות

כאלו ערך מהבחינה הזאת, לדעתי אי ווייט היה טוב בהרבה (בעיקר בגלל אי-אל-פי, ג'ת'רו טאל והמודי בלוז).

למעלה