שאלה חשובה

oferp

New member
שאלה חשובה

שלום לכם! יש לי שאלה אליכם בבקשה תענו לי לפני שבוע שוחררתי מהצבא (פרופיל 21) בעקבות פציעה שהיתה לי בגב. אני נפצעתי בזמן חופשה והבנתי שלפי חוק הנכים חייל שנפצע בזמן חופשה לא יכול להיות מוכר כנכה צה"ל בגלל שאין קשר סיבתי בין הפציעה לשירות בצה"ל.. בקשתי תביעה למשרד הבטחון אך טרם קיבלתי תשובה בנושא.. יש מישהוא שיש לו מושג מה קורה בפציעה בזמן חופשה (אני לא מדבר על רגילה אלא על חופשת סוף שבוע כמו כן לא מדובר בתאונת דרכים) מה אני עושה במקרה זה ומהם זכויותי אני יודה למי שיוכל לעזור..

עומר י

New member
חייל בחופשה

חבלה שלא בעת מילוי תפקיד ההיסטוריה אינה מאפשרת הכרה בחיילים בחופשה אלא בנסיבות מוגדרות (היריעה קצרה להסבר בעניין זה). כיום חיילים שנפגעו שלא בעת מילוי תפקיד (חופשה), יכול ויוכרו כנכי צה"ל גם אם לא נפגעו בדרך למחנה או ממנו, אך בנסיבות המיוחדות המפורטות להלן ובהתאם להוראות חוק התגמולים לחיילים ולבני משפחותיהם (חבלה שלא בעת מילוי תפקיד), התשמ"ח – 1988. חוק זה מזכה גם חיילים בשירות חובה שנפגעו שלא בעת מילוי תפקיד. החוק תקף רק לגבי חבלה שאירעה לאחר פרסומו (5/2/88) ומתייחס גם לחבלה שגרמה לנכות לצורך חוק הנכים וגם לחבלה שגרמה למוות לצורך חוק משפחות החיילים שנספו במערכה. החוק קובע כי חוק הנכים יחול גם לגבי חייל שנחבל כתוצאה מחבלה שאירעה בתקופת שירותו, אף שלא עקב שירותו, בתנאים הבאים: [1] החייל לא נעדר מהשירות שלא ברשות, [2] החייל נחבל תוך תקופה של 14 יום בה לא מילא תפקיד בשירות, [3] החבלה לא אירעה תוך כדי עבודה או עיסוק (כולל פעילות ספורטיבית) בשכר (בין בכסף או בשווה כסף, בין שאושרו כדין ובין שלא אושרו, בין אם ניתנה תמורה ובין אם לאו),אלא אם כן העבודה אושרה בשל מצוקה כלכלית קשה; [4] דרגת הנכות שנקבעה גבוהה מ- 20%. חוק זה משנה את הכלל שנקבע בחוק הנכים בהגדרת "...תוך ועקב השירות..." בכך שהוא מכניס פעילות שאינה תוך כדי השירות ואף לא עקב השירות הצבאי תחת כנפי חוק הנכים, ובלבד שהייתה במשך תקופת השירות הצבאי ובתנאי החוק. מידע נוסף באתר שלי לינק מצ"ב עומר יעבץ עו"ד

oferp

New member
תודה לך..

לפי מה שאני מבין אז אם אני מקבל פחות מ-20 אחוז נכות אני לא מוכר ולא מקבל את הזכויות?

oferp

New member
שאלה נוספת אליך עו"ד יעבץ

קראתי את מה שכבת לי לגבי חבלה שלא בעת מילוי תפקיד לפי החוק נכה שנקבע לו פחות מ-20 אחוזי נכות לא יהיה מוכר כנכה צה"ל או שהוא יהיה מוכר כנכה צה"ל אבל לא יקבל את כל הזכויות לא כל כך הבנתי את העניין הזה אם תוכל להסביר לי אודה לך..

עומר י

New member
חבלה שלא בעת מילוי תפקיד

נכה שהיה בחופשה ומתקיימים לגביו התנאים הנזכרים לעיל יוכר כנכה צה"ל ויהיה זכאי לזכויות בתנאי שיקבעו לו מ-20% נכות ומעלה בלבד. מתחת ל-20% הוא יוכר עקרונית אך לא יהיה זכאי לדבר - לא לטיפול רפואי ולא לזכויות!!

למעלה