שאלה חשובה!!

CleoX

New member
שאלה חשובה!!

** האם נכנס כבר החוק של החצי שנה מלווה אם כן הוא גם יתייחס אליי? אני עוד בערך חודש וחצי עושה טסט...כאילו אני יליד אוקטובר 1986... ואם לא נכנס החוק אז יש סיכוי שהוא יכנס לפני שיהיה לי רשיון במקרה שאני אעבור טסט ראשון בעוד בערך חודש וחצי חודשיים?

CleoX

New member
../images/Emo41.gif וגם לכל מי שהצביע ../images/Emo41.gif

בסקר פה ובחר להתחיל ללמוד נהיגה קודם אני לא רק מציע אני אומר שלא כדאי לכם כי גם המורה נהיגה כל היום מעצבן אותכם בקשר לזה וגם בד"כ ההורים מתערבים בשלב כלשהו ומפסיקים את השיעורים עד שנסיים את התיאוריה והאמת מהנהיגה המעשית לא לומדים כל כך הרבה בשביל התיאוריה....זה לא שאם אתה נוהג בשיעור 10 אתה יכול לעשות תיאוריה בלי לקרוא אולי רק פרק אחד או שניים...על כל מקרה עדיף לסיים עם הסיוט הזה לפני הכל ורק אז להתחיל ללמוד וככה גם נוהגים טוב יותר ויותר לפי הכללים

mc bige

New member
כמה דברים בקשר לשאלה שלך

דבר ראשון תשאל את המורה שלך !הוא יענה לך דבר שני אפילו אם זה יש כבר חצי שנה מה זה משנה לך בין כה וכה אתה תעשה טסט ועד איזה חודש וחצי אז, אם נכנס החצי שנה אתה תעזוב את השיעורי נהיגה? ולא עוד לא נכנס וזה יכנס כנראה אחרי ינואר משהו כזה

idandi

New member
תיקון: עוד לא נכנס

לא יודעים מתיי יכנס ולא יודעים אם בכלל החוק יכנס!!! יכולהיות שלא יהיה את החוק הזה ויכול להיות שהחוק יהיה חל על מי שיליד 87 ויכול להיות שהוא יהיה על ילידי 88 אי אפשר לדעת ביינתיים

TsLiLuSHSH

New member
ישנה עוד אפשרות שכולם שוכחים !

החוק לאו דווקא חייב להיות מוגבל בשנתון מסוים. כלומר הוא לא בהכרח יחול על ילידי 86 /87/88 ומעלה וכו' ... ישנה אפשרות שלמשל, נראית הגיונית למדי בעיני המורה לנהיגה שלי (אני לא אומרת שהוא יודע איך יהיה החוק, רק תמשיכו לקרוא ... אוקיי ?
) והיא זאת: מהיום שהחוק יכנס לתוקף. כלומר, נגיד שהחוק יעבור ב-25.12.03 , אז כל מי שיעבור טסט אחרי התאריך הזה , לא משנה מהו גילו, יצטרך מלווה למשך חצי שנה!!! (מה שיגיד החוק...) ונכון שאפשרות כזו היא הכי גרועה שיכולה להיות, כי היא "דופקת" את כל הגילאים , אבל תחשבו רגע.... לא נראה לכם שדווקא האפשרות הזאת הגיונית ביותר ?
מה דעתיכם ? אשמח לשמוע ...

gilka

New member
זאת האפשרות הנכונה!

תבינו כולכם. אין סיכוי שהחוק יחול על ילידי שנה מסויימת אלא רק החל מהיום שבו הוא נכנס לתוקף (שזה לא היום בו הוא עבר דרך אגב), וזה לא משנה באיזה שנה נולדתם. בואו נלך שלב שלב: -החוק לא יכול לכלול אנשים שכבר עברו טסטף כי אחד מכללי החקיקה הדמוקרטיים הוא שחוק לא יכול להיות רטרואקטיבי (פועל לאחור). תחשבו על זה: אם העונש על גניבת תוכנה הוא 3 שנים בכלא, ואני כבר יושב על זה, ועכשיו יעלו את העונש ל10 שנים- זה לא משפיע עליי. כי חוק הוא לא רטרואקטיבי. לכן אנחנו כבר יודעים שכל מי שעבר טסט/יעבור עד הכניסה של החוק לתוקף, החוק לא יכול עליו. -הלאה. לפי כלל הדמוקרטיה, אסור לחוק להפלות בין קבוצות שונות. זה לא משנה אם הכוונה היא בין ערבים ליהודים, דתיים וחילונים, או ילידי 87 ו88. לכן, זאת כמובן אלא אם כן החוק הוא במטרה להגן על קבוצות אלה (לדוגמה חוק האוסר הגשת משקאות משכרים לילדים מתחת לגיל 18). ולכן, חוק שיגדיר שהוא תקף רק לילדי שנה מסויימת והלאה, בחיים לא יעבור את מבחן בג"ץ, כי אין שום סיבה נראית לעין להאמין שילד בן 18 שעשה טסט ינהג יותר טוב או ביותר מיומנות, ויעשה פחות שטויות מאשר ילד בן 17 שעשה טסט. לכן חוק כזה בחיים לא יעבור את מבחן בג"ץ והגדרה של חוק כזה כתקף החל מילידי שנה מסויימת היא אנטי דמוקרטית ולא תיתכן. לסיכום: האפשרות היחידה היא, למרות מה שהדוד של הסבתא שלכם אמר לכם, חוק שיפעל על מי שיעשה טסט אחרי כניסתו לתוקף. כניסתו לתוקף של החוק היא תלוייה במה גורמים ובד"כ היא אחרי 2-3- חודשים מחקיקתו. מקווה שכולם הבינו והפנימו.

idandi

New member
כוונתי הייתה שהיא תחול משנה מסויימת

זאת אומרת שהחוק יגיד מ-1.1.87 כל מי שיעבור טסט אחריו יצטרך חצי שנה מלווה וכך לגבי 1.1.88 לא התכוונתי שזה יחול על ילידי 88 בלבד

gilka

New member
אוקיי

זה כבר בסדר, אבל חשוב להבהיר את זה לאנשים פה בפורום. אם אתם ילידי 86, אתם לא יכולים להגיד שאתם לא תיכללו בחוק בכל מקרה- השאלה היא מתי הוא יעבור ומתי הוא יכנס לתוקף. חוקים "כבדים"- כלומר שההשפעה שלהם על הציבור תהיה גבוהה, נכנסים בדר"כ ב1.1 של שנה מסויימת (כך אמור להיות גם התקציב לדוגמה, למרות שכל שנה זה נדחה). לכן יש בסיס טוב להאמין שהחוק יכנס ב1.1 של שנה מסויימת- אבל זה לא מחייב. בכל מקרה, ברגה שהחוק יכנס, כולם יצטרכו מלווה לאתו הזמן.

CleoX

New member
לפי מה שאמרו שהרבה מקומות כשהחוק

יכנס יודיעו על איזה שנת לידה הוא יחול לא תמיד חוק משפיע איך שהוא מאושר ע"י הכנסת או משהו יש פעמים שהחוק מתייחס לקבוצות מסוימות לאנשים או שנכנס לתוקף בתנאים0 מסוימים למשל כל ילידי 87 והלאה יצטרכו להיות עם מלווה חצי שנה וכו' זה קורה בהרבה חוקים...שלא קשורים דווקא לנהיגה

gilka

New member
אני אסביר שוב

יש באמת מקומות בחוק שעושים הפרדה בין גילאים. לדוגמה: -אסור לשתות אלכוהלול מתחת לגיל 18 -אפילו זה שאפשר לעשות טסט רק מגיל 17. למה הדברים האלה? הדברים האלה הם כדי להגן על האדם עצמו וגם על הסובבים אותו. הרי לכולנו ברור למה אסור להגיש משקות לילד בן 10, וגם למה לאותו ילד בן 10 אסור לנהוג נכון? כי הוא יזיק לעצמו ולסביבה. הוא לא בוגר מספיק בשביל שני הדברים האלה. לעומת זאת, אין שום סיבה לעשות הפרדה בין אנשים שהוציא רשיון. הרי אין סיבה להאמין שילד בן 17 שהוציא רשיון ינהג בפחות מיומנות או נסיון מילד בן 18 שהוציא רשיון נכון? לכן חוק כזה, שמפלה אנשים לפי הקבוצה אליה הם משתייכים (לא חשוב אם זה דת, לאום או גיל) הוא חוק אנטי דמוקרטי שלא יעבור את מבחן בג"ץ ולכן לא יהיה. אין סיכוי.

sattla

New member
אובג'קשן

שמע אולי יש הבדל אני לא בטוח אבל מי שמוציא רשיון בגיל 17 שונה במקצת ממי שמוציא רשיון בגיל 20 למה? כי לדעתי אותו בן ה-20 ינהג ביותר שיקול דעת מאשר הבן 17 לא בטוח זו רק דעתי ויכול ליהיות שזה להפך אפילו סיכוי טוב (50%) שזה יהיה להפך

gilka

New member
כמה דברים

-נכון שאחת המטרות של המלווה היא למנוע מהמתלמד לעשות שטויות בחודשים הראשונים, אחת המטרות האחרות היא ללמד את הנהג החדש להסתכל יותר על הכביש, "לחשוב בתווך ארוך" על הכביש וכו'. בקשר למטרה השניה- זה לא משנה אם אתה בן 17 או בן 30. - מבחינה חוקתית אפשר להוכיח שאלכוהל משפיע אחרת על בני 10 מאשר על בני 20. אפשר להגיד שילד בן 10 הוא ב99.99999% מהמקרים לא מודע לחומרת מעשיו ולא מוכן נפשית לשתות אלכוהול. לעומת זאת, בכלל לא ניתן להוכיח בצורה גורפת שילדים יעשו יותר שטויות ממבוגרים. אני, לדוגמה, לא עושה שטויות- זה לא אומר שאני לא עושה טעויות כמובן, אבל כל נהג חדש עושה טעויות. שטויות כמו "פתיחות" ודברים כאלה אני לא עושה. לעומת זאת לא קשה למצוא בני 45 במשבר גיל העמידה שכמעט נתקעים בכל עץ שנמצא בדרך. לכן מבחינת החוק לא ניתן להוכיח שבאופן גורף נהגים חדשים בני 17 יותר מסוכנים מנהגים חדים בני 25- כולם עושים טעויות וכולם (מבחינת החוק) עושים שטויות. -אם הטענה הקודמת לא הסיפקה לך אני רוצה להוסיף משהו: מבחינת החוק טסטר לא אמור לתת רשיון אלא אם כן הוא משוכנע שאתה נהג אחראי מספיק. כמובן שזה לא תמיד אפשרי, אבל בשביל לעצור אנשים שעוברים על החוק יש לנו את המשטרה. אם יהיה חוק שידבר על שנת לידה, ויקחו את זה לבג"ץ, המדינה לא תוכל לטעון שילדים קטנים יותר יעברו יותר על החוק, כי זה הפללה ללא משפט, וכידוע, כל אחד הוא חף מפשע עד שהוכחה אשמתו. כדי לטפל בפושעים יש את המשטרה. בעצם, לאחר סילוק הטיעון הלא קביל הזה, כל "התיק" של המדינה המגנה על החוק נופל. לכן אני אומר שוב: חוק כזה לא יעבור את מבחן בג"ץ. אין סיכוי.

idandi

New member
אתה לא חושב נכון

נגיד יש בן אדם בן 24 שעכשיו מוציא רשיון נהיגה ויעשה את הרשיון שלו בשנת 87 ומעלה אפילו בשנת 88 יענו שהחצי שנה מלווה יתפוס מילידי 87 ומעלה מה הוא יצטרך לעשות חודשיים מלווה??? הריי הוא לא יליד 87!! זה לפי מה שאתה אומר!!! אז זהו שלא!

yuvale

New member
תגובה בנושא...

טוב אז תאמת לי אישית נראה שחוק יכלול את כל מי שמוציא רשיון יום שאחרי החוק. לכל מי שמוצי אבזמן הקרוב רישון יש לי ניחום.. הכנסת כרגע בפגרה עד ה 19 באוקטובר....משמע תבינו לבד... חוץ מזה לפי מה שנראה בשנתיים הקרובות לא יכנס החוק הזה (קשה להכניס חוק עם מליאה של 15 חברי כנסת לא???:) אני אישית מקוווה שלא יכנס החוק הזה ובעקר שאינ לא אדפק מה שכן אני מבטיח לשרים וחברי הכנסת שאי אפשר חצי שנה להיות עם מלווה זה פשוט לא אפשרי..

Superdror

New member
כל נהג שהוציא רשיון

מחויב במלווה במשך החודשיים הראשונים בלי שום קשר לגילו.

למעלה