ברוך בואך לפורום!
ב"ה שלום דניאל, וברוך בואך לפורום משא"ז. במידה וראית אירוע פלילי, הבחנת בחשוד (כגון אדם על הכביש דקור, ואדם נמלט עם סכין) עליך לפעול בצורה הבאה. א. הזעקת עזרה על כל המשתמע מכך (מוקד, אני ברחו' רוטשילד פינת הרצל, יש פה אדם עם סכין לובש חולצה אדומה, מכנס כחול קצר, מחומצן שער, עם פ'אוץ קטן עליו, נמלט לכיון הרצל, אני במעקב רגלי אחריו המספר סלולרי שלי הוא..... יש פצוע ששוכב דקור ברוטשילד פינת הרצל, ראיתי הרבה דם על המדרכה תזניקו לשם מד"א, אני על הסלולרי ממשיך לדלוק אחריו) ב. במידה ואתה עוקב אחרי החשוד, שים לב טוב טוב שלא תפגע אתה במהלך המעקב. כי אז אין לך שום תעודת ביטוח כמו שאתה בפעילות, ואם תפגע זה על אחריותך בלבד! ג. במידה ואתה, בסיוע של איזה גו'דויסט השתלטתם על החשוד, הפלתם אותו לקרקע מותר לכם לשבת עליו, ולשמור עליו עד לבוא הניידת. במידה והוא משתולל תחבטו בו קצת. (במהלך עיכוב מותר לך להפעיל כוח בדרגה אחת ממה שהוא מפעיל עליך. כלומר: אם הוא נתן לך אגרוף, תחזיר לו אגרוף + בעיטה לפנים. אם הוא שלף עליך סכין, שלוף אתה עליו אקדח.. תמיד תלך דרגת כוח אחת קדימה, אם כי אל תאבד פורפורציות). ד. הגיעו שוטרים? שתפסו אותו וכבלו אותו? אחלה, תן להם את הפרטים שלך על מנת שלצורך חקירת המשך תוכל לסייע להם. ה. סיימת אירוע? גש תשתה משהו, תרגע, תתקלח, תחליף בגדים.... סיכום: מותר לאדם שמול עינו בוצעה עבירה פלילית בגינה אדם צריך להיות מובא לתחנה בקטגוריה של מעוכב/עצור (תלוי בחומרת המעשה) לעכב את החשוד עד לבואו של איש חוק, שיקח את החשוד להמשך טיפול. כל עיכוב של חשוד יעשה על אחריותו הבלעדית של המעכב ועל כל המשתמע מכך. עיכובו של החשוד לא יעלה על שעתיים. במידה וכן עליך לשחרר את החשוד אחרת תואשם בכליאה בנסיבות מחמירות, ובמקרים מסוימיים אף בחטיפת אדם (שלילת חרותו לפרק זמן גדול יותר, משמעותו כחטיפה). אני מקווה שמיציתי את הנושא, במידה ויש לך עוד שאלות אשמח לענות. יום נעים, Kיציק