שאלה חשובה

איתמר20

New member
שאלה חשובה

כמו שאתם יודעים אני מתנדב יח"מ וקלאסי (כבר יותר מ 5 שנים)... השאלה שלי היא (ואף אחד מהבסיסים שאני מתנדב בהם לא יכל לענות לי עליה) מה התנאי מינימום לצאת לקצונת משטרה בהתנדבות... (כמובן שאני לא מדבר על המסלול הארוך והמפרך של קצין משטרה רגיל). והאם זה שאני קצין בצה"ל יכול לעזור ? (אני מניח שכן אבל... אף אחד עדיין לא הצליח למצא את ההיגיון בצבא ובמשטרה)... רפ"ק יהודית - אני מניח שאני מחכה לתשובה ממך, אחרי הכל את נראת לי הגורם הכי מוסמך ובעל הידע הכי נרחב בפורום הזה

ישראל27

New member
אתה צריך להיות סק"מ רשמי - סגל

קבע מתנדב רשמי באחת מיחידות היח"מ-בדרגות סמ"ש - רס"ב , אתה צריך יתרת שירות ארוכה וקבלות וידיעה רבה שאתה משקיע ושולט בכל הנהלים ומתפקד לעניין כסגל - בעיני מפקדיך - כך בדרך כלל המועמדים נבחרים . לאחר מכן למיטב ידיעתי הוסיפו ועדת קבלה מחוזית , לאחר מכן מבחני מיון במרכז המיון של המשטרה - ארוכים כחצי יום ולאחר קבלת תשובה חיובית - גיבוש של יום אחד (ללא כושר ) בו נבחנים כל מיני פרמטרים לענין היותך קצין יכול לדתעתי לחסוך לך את המבדקים - או חלק מהם , את הגיבוש ויתכן שאף חלק מהקורס - החלק הפיקודי שבו ותצטרך להשלים את החלק העיוני יותר המתייחס לעבודה הפרטנית אך בכל הדברים האחרים תוכל להרחיב לך יהודית או עודד (שהיה בעצמו סגל ומעריך בקורסים אלה ) (נמצא במקום דומה ברשת - מתנדב יאכל אותי בלי מלח אם אזכיר זאת כאן .... ודרך אגב למרות שיש כרגע למיטב ידעתי הקפאת גיוסים - אני אישית הייתי ממליץ לך - אם יש לך מחשבה כזו -להתגייס למשטרה - להתחיל ולעבוד כחצי משרה בבסיס כל שהוא - ואז אתה מקבל דרגות מפקח אוטומטית ומשם אתה יכול להתחיל לרוץ לקצונה במשטרה ולהתקדם בדרך המהירה ביותר קצינים רבים ביחידות רבות עשו קיצור דרך כך .

איתמר20

New member
ישראל ידידי

לא חשבתי לרגע אחד להתגייס למשטרה לסיור, אח"כ אני בטוח אתגייס למשא"ז או למג"ב או ליחידות מיוחדות של המשטרה... רק שם שומרים לך על הדרגות. אבל בעניין הקצונה בהתנדבות, אני סגל מתנדב, עברתי קורסים והכשרות של סגל ויח"מ ואני משמש כסגל...

ישראל27

New member
יפה ...אז אפ אתה משמש כ-סק"מ בי

"חמ בימים אלה ממש נערכות ועדות קבלה לקורס קצינים הקרוב שיפתח בחודשים הקרובים . כנל לגבי המבדקים שמחקלת הפסיכולוגיה . אז אם לא פנו אליך - עליך ללחוץ ולדבר עם מפקדיך שיגישו מהר מועמדות ההקצעות לקורס לא גדולות בדרך כלל חג שמח !!

למעלה