שאלה חשובה

שאלה חשובה

בעקבות דברים של מישהו בתכנית טלווזיה שראיתי, רציתי לשאול לדעתכם: האם באמת הדור של היום פחות טוב מהדור של היום?

שקסי

New member
בטח שהדור של היום פחות טוב מהדור של

היום...חחח שאלה מצחיקה קצת....כל שנה משתנה הדור...למשל- י"א צוות טכני פחות עצלנים מי' צוות טכני...

התכוונתי הדור של היום לעומת הדורות

הקודמים. טעות קטנה זה הכל. והכוונה לא הייתה ברמה של איזה צוות טכני פחות עצלן. דרך אגב, עדי, את בסוף יוצאת לטיול בשישי שבת (ז-ח). אני לא יוצא, אין לי זמן.

שקסי

New member
זה היה שאלה או לא שאלה??

על הז-ח... אני לא יוצאת אם אתה לא שם...מה זה שווה?? הדורות שלנו פחות טובים נראה לי...יש המון פרחות וערסים ופחות ציוניים וכאלה יש נקודות מבט שונות...

kedeman

New member
על כל דור אומרים שהוא פחות טוב

מקודמיו על הדור השני של הקיבוצים, הדור של אלה שנולדו בקיבוץ ולא בנו אותו, אמרו שהוא לא סוציאליסטי מספיק, שהוא לא מגלם את הערכים שעליהם ההורים שלהם בנו את הקיבוץ אני חושב שאם אתה נשאר אם אותם כלי בדיקה של פעם אז כן, הנוער היום פחות איכותי בהרבה דברים מצד שני כל העולם השתנה לכן גם הנוער השתנה אני לא אומר אם זה השתנה לטובה או לרעה כי זה נראה לי נקודת מבט אישית אבל אם העולם השתנה לרעה אז גם הנוער השתנה לרעה ולהפך כשאתה שואל אם הדור פחות טוב אתה צריך לזכור שהדור של היום לא יכול להיות כמו הדור שקדם לו כי כל סביבת הגדילה שונה ההורים שלנו, רובם, לא חלמו על טיסות בגילאים צעירים כי זה היה פחות נגיש, להרבה לא היתה טלויזיה ועל מחשב בכלל אין מה לדבר לכן היו הרבה יותר עיסוקים שכללו מחשבה ושהיו מחוץ לבית (אולי בגלל זה אז תנועות הנוער היו במקום הרבה יותר מרכזי מהיום) דעתי

לדעתי

הדור של היום לא היה מצליח להקים מדינה כמו שהקימו לפני 50 שנה, ואני לא מדבר על התנאים הנוכחיים. כך את האנשים של היום שלח אותם 50 60 שנה אחורה בזמן, ולא יצליחו להקים מדינה כמו שפעם הצליחו.

הדור שלנו פחות טוב מהדור הקודם

לדעתי. זה ידוע שאדם שלא עבד בשביל משהו לא מעריך אותו. הדור הקודם, ועוד יותר הדור שלפניו, שעזב את הבית בעקבות רעיון של איזה מטורף אחד והלך להקים מדינה בניגוד למה שההורים החברים והמורים אמרו לו, היה דור מיוחד. ולדור שלנו לא מזיז כלום, כי הוא נולד עם כפית זהב בפה ושום דבר חוץ מהבגד הבא או הדיסק הבא או המסיבה ביום שישי לא מעניין אותו. אז בהחלט, לדעתי, הדור של היום פחות טוב מהדור הקודם. למרות שגם בדור הקודם הייתה מרידה בערכים שהדור השלישי נתן לנו, ועכשיו אני מתחיל לראות חזרה איטית לערכים אלו

kedeman

New member
כל דור שונה מהדור שלפניו

מה המדד שלכם לקבוע אם דור הוא טוב או לא? לפי אם הוא היה יכול להקים מדינה? לך תדע מה היה קורה אם הדור שלנו היה צריך לעשות משהו כמו שהיה צריך אז אולי זה הזמן מחשל אותך להתנהג בצורה מסויימת? אולי זה רק המצב והצרכים? הדור שלנו לא מפתח לעצמו דברים שהיו דרושים בדור הקודם כי עכשיו לא צריך יותר חלוצים מהסוג של פעם

הרעיון המרכזי שניסיתי להעביר

הוא שהדור שלנו לא מעריך את מה שיש לו פה כי הוא לא נאבק בשבילו

למעלה