שאלה חשובה

tales

New member
שאלה חשובה

טוב אז קודם כל שלום לכל חברי הפורום ואני מאד מקווה שמישהו כאן יוכל לעזור לי. אז ככה, חברה שלי מעשנת גראס כבר כ-10 שנים מהן 7 בעישון כבד (יום יום וכל היום). היא כבר הרבה זמן מעוניינת להפסיק ומרגישה שהיא לא יכולה, למרות החברים והמשפחה התומכת. בעצם מה שאנחנו מחפשים זוהי קבוצת תמיכה למכורי גראס באזור גוש דן או השרון. כל מה שחיפשנו מיועד או לאנשים שמכורים לסמים קשים יותר או לנוער, ולא הצלחנו למצוא משהו שיתאים לה (חברתי בת 25). אם מישהו יודע על קבוצת תמיכה כזו שמקיימת פגישות באופן קבוע, אנא השאר\י לנו פרטים, זה מאד חשוב לנו. תודה גדולה מראש . . .

קשכפית

New member
ערב טוב אופס בעצם כבר בוקר טוב?...

טוב אז אישית אין לי איך לעזור וגם לפי מה שאני יודעת זה מצער אבל אין מרכזי גמילה/תמיכה למכורים לגראס/חשיש וכד´. בכל מקרה אני מצרפת קישור של הרשות למלחמה בסמים ותנסו להתקשר/לברר דרכם אם יש אולי בכל זאת משהוא כזה. וואלה שיהיה לה בהצלחה.

tales

New member
תודה על הקישור אבל...

כבר בדקתי את כל הדברים המובנים מאליהם - הרשות למלחמה בסמים, אל-סם וכו´ - ולכן התחלתי לבדוק בפורומים אולי קיים משהו לא רישמי. אני יודע שיש עוד אנשים שנמצאים במצב דומה לזה של חברתי ולכן נראה לי הגיוני שיש דבר כזה איפשהו. בכל אופן אל תהססו לכתוב כל דבר שיכול לעזור, רק צאו מתוך הנחה שאני כבר בודק הכל כשנה כך שלמקומות הרישמיים כבר הגעתי מזמן.

קשכפית

New member
או קי מצטערת שלא יכולה לעזור

אני אישית לא צורכת שום סם ולא מכירה מישהו שרוצה להיגמל מגראס/חשיש אבל שיהיה בהצלחה. אני חושבת שהכי נכון שאותה חברה תעשה עבודה עצמית כי אתה אומר שתמיכה לא חסרה לה וגם רצון לא. ומבחינת התמכרות פיזית זה לא הקטע בחומר הזה. זה לא סם כמו הרואין שיש קריז פיזי קשה כשמפסיקים, זה רק הקטע של ההרגל, של התשוקה ואם היא רוצה להפסיק אז אולי יכולה גם לבד בעזרת ידידים. בכל זאת אנחנו לא מדברים פה על סם קשה ולדעתי להפסיק לעשן גראס זה לא שונה מלהפסיק לעשן סיגריות.

דפנה351

New member
היי קשכפית,טעות לחשובשאין השלכה...

על התחושה הפיזית כשמדובר בשימוש כבד במריחואנה.נכון, במצב הפסיכולוגי הנתון של האדם המכור מעצימות את הסבל כמו גם את הסימפטומים שמלווים את הטיהור של הגוף .לי לקח 4 שבועות להתנקות זה היה מה זה קשה! חשוב לציין שהתהליך היה עצמי ללא חברה תומכת (מאחר וכולם מעשנים וחיים- בהכחשה שאין להם בעיה..) לסיום זה אכן סם קשה עם השלכות פסיכלוגיות קשות ביותר, מניסיון,זה מעוות את המוח משבש את הזיכרון ועוד מלא נזקים לאישיות..זו היתמכרות קשה!!

tiger

New member
אני לא מכיר כזה דבר

ואולי זה אומר דבר או שניים על סמים קלים בכלל...

twigy

New member
זה לא אומר שום דבר חוץ מטיפשות

של הארגונים האלה למלחמה בסמיםש אפילו לא טורים להקים מרכזים לאנשים כאלו שיוכלו להגמל. גראס (ובשמו הפחות יפה - מריחואנה) הוא סם קשה לכל דבר, למרות הדיעה הרווחות ובניגוד למה שאנשים מסוימים ינסו לומר לכם, גראס ממכר - ממכר מאוד, ושלא יהיו ספקות, הם גורם לשריטות לטווח הארוך, שורף תאי מוח, וגורם לאיבוד זיכרון. בקיצור שלא יספרו לכם סיפורים (כגון זאתי לפני "גראס זה כמו סגריות"). והאטימות היחידה היא בקלות שבו תופסים את זה הרשויות השונות.

enonimus

New member
היי tales ..

קודם כל ,חשוב שתביני שבהתמכרות אין אבחנה בין סמים קלים או קשים.. התמכרות זו התמכרות והיא יכולה להיות לסם,אלכוהול,הימורים,זיונים, או כל פעילות כפייתית אחרת . ההבדל הקטן בתהליך גמילה בין חברה שלך ובין מכור לסמים קשים ( בדוגמא שלך )הוא קריז גופני .. זהו !! ההתמכרות היא בראש , והעובדה היא שחברה שלך משנה מצב רוח\תודעה כבר 10 שנים , וזה המון זמן .. מבחינתי,היא מכורה לכל דבר, ואל תבדילי אותה ( לטובתה ) ממכור לחומר אחר,כי זה לא נכון. באשר לשאלתך, אני ממליץ בחום שהיא תגיע לפגישות NA , ואין מה לפחד מזה ה"קרנפים" שהיו שם פעם כבר אינם,ובאים לשם אנשים כמוני וכמוך,וגם הרבה כמו חברה שלך שמכורים לגראס . אם תרצי , אתן לך כתובות שבהם מתקימות פגישות באיזור שלה . מקווה מאוד שעזרתי.

דפנה351

New member
היי..אני "הייתי בסרט" הזה כמעט...

14 שנה ולצערי ללא משפחה תומכת.אני יכולה לומר לך בביטחון מלא שאותה חברתך פשוט חוששת להפסיק. כי, כאשר משתמשים כל כך הרבה שנים בכל סם שהוא הפחד להפסיק הוא עצום ויותר מזה תחושת חוסר אונים וחשש שאי אפשר יהיה למלא את החלל הריק של העישון הכפייתי בדרך אחרת כלשהי..זו ממש אובססיה! על כן יש בה בתור שכזאת ולגשת לטיפול פסיכולוגי-היתנהגותי,זה יכול לעזור המון..

למעלה