שאלה חשובה

maitals

New member
שאלה חשובה

שלום וסליחה שאני נדחפת - אני אמא אבל שואלת שאלה עבור האחיין שלי: הקדמה: לפני כחודשיים וחצי ליאו(בן שנתיים ושלושה חודשים) נפל על הראש מגובה של עמידה על הכורסא. הוא חטף מכה הגונה - עם גלגול עיניים ומיד רצו איתו לביה"ח - שם בדקו את הראש - לא היו בחילות ולא הקאות ושום סימפטום. לפני כחודש - פתאום באמצע משחק אקטיבי ליאו עומד ונראה שיש לו פרכוס (ידיים וראש) כמו טיק שנמשך 15 שניות - ותוך כדי הוא לא הגיב לקריאת שמו ולכדור. התופעה חזרה על עצמה יום אחרי. הלכנו לאחר כשבועיים לבדיקה נוירולוגית EEG והנוירולוג טען שהכל בסדר. אבל.. אתמול הלכנו ברגל ופתאום ליאו נעצר ולא הגיב, הוא עמד על קצות האצבעות וירד. הוא בהה באויר - וכל זה נמשך בערך כ- 30 שניות . הוא התעקש שארים אותו -במשך 5 דקות היה שקט ואז חזר אל עצמו - אקטיביות רגילה. האם מישהיא נתקלה במצב כזה? השערות? בדיקות שצריך להעשות? כמובן שאימו בקשר עם הניוירולוג אבל אני לחוצה מאוד ומעוניינת לשמוע את דעותיכן. סליחה על האורך. מיטל

Kalla

New member
אני לא יכולה לתת עצה מקצועית

בתחום הרפואי, אך יכולה להגיד מה הייתי עושה בתור אמא: הייתי מחפשת בנרות רופא נוירולוג הכי טוב שאפשר למצוא, הולכת אליו באופן פרטי, ואם הוא לא היה עוזר הייתי הולכת לעוד אחד ועוד אחד עד שימצא אחד שיעזור. יכול להיות (סתם ספקולציה) שהבעיה אינה נוירולוגית אלא מתחום רפואי אחר, ואז רופא טוב יוכל לייעץ לאיזה עוד סוג של רופא אפשר לפנות. בכל מקרה, לא הייתי נחה לרגע והייתי שמה את כל העולם הרפואי על הרגליים עד שלא הייתי מוצאת את הבעיה.

אלו תופעות המתאימות ל

petitmal. סוג של אפילפסיה. כנראה שאין לו את זה אבל לידע כללי, פטי מאל מתבטא בכך שאנשים (ילדים או בוגרים) "מאבדים" קשר. לפעמים הם נראים כחולמים ולפעמים הם מבצעים משהו לא הגיוני שלאחריו הם לא מבינים מה עשו. דוגמא: זוג יצא לג´וגינג. לפתע הבעל הגביר מהירות, שינה כיוון. אשתו אבדה אותו. כשמצאה אותו לאחר מספר דקות הוא היה כמקום לא מוכר, ע"י בית לא מוכר ולא זכר כיצד הגיע לשם. פטי מאל יכול להופיע לאחר מכה בראש. EEG אמור לזהות שינוים כאלו אבל זה תלוי ברמת המכשיר וברמת הנוירולוג.

למעלה