שאלה חשובה

zivic23

New member
שאלה חשובה

היי, האם נהוג לבקש מהגן/ אולם אירועים צ'ק ביטחון כנגד פשיטת רגל של המקום כלומר צ'ק אישימבעל האולם ? כידוע היו דברים מעולם ראו מקרה גן אורנים לפני כמה שנים. תודה

ronitvas

New member
בחיים לא שמעתי על זה

אבל זה דווקא יכול להיות רעיון לא רע בכלל

אני בספק אם מישהו יסכים לתנאים כאלה...

enigma80

New member
זה נשמע הזוי, אבל ממקרה שהיה אצלנו

במעמד חתימת החוזה עם האולם התבקשנו לתת צ'ק אחד מזומן ואת יתר הסכום בצ'ק דחוי לכמה ימים אחרי האירוע (כמובן שהצ'ק הדחוי היה הכבד מבין השניים).
במקרה שלנו ההורים שלי נתנו את הצ'קים, אבא שלי שהגיע איתנו לחתום על חוזה לא הסכים בשום אופן לתת לבעל האולם את הצ'ק הדחוי ללא תמורה (וקבלה לא היתה אופציה מבחינתו). הוא ביקש שבעל האולם יבצע ערבות בנקאית על הסכום שרשום על הצ'ק, כך שבמקרה שהם נעלמים מהמפה יש כיסוי לצ'ק שלו.
כמובן שבעל האולם לא הסכים ולאחר כמה דקות של שיחה והתעקשות רבה של אבא שלי סוכם שהצ'ק הדחוי יועבר לאולם שבוע לפני החתונה. גם הוספנו את זה לחוזה עליו חתמנו.
בהתחלה לא כל כך הבנו את ההתעקשות של אבא שלי. מסתבר שיצא לו פשוט לראות איך זה מתנהל והוא הסביר שצ'קים דחויים היום מועברים ונמכרים בלי בעיה, אפילו אם מצוין עליהם שהם למוטב בלבד.
מסקנה - שווה תמיד להעלות את הנושא מול בעל האולם ולראות איך הוא מגיב לעניין. גם רישיון עסק והתנהלות כללית של המקום יכולה להעיד, לא באופן מוחלט אומנם, שאפשר לסמוך עליהם.

yaelikv

New member
אנחנו הכנסנו סעיף לחוזה

שמחייב את המקום למצוא לנו מקום חלופי ברמה זהה במידה ו...

אבל לא יודעת כמה זה באמת משנה...
מה שכן- אנחנו שילמנו אך ורק מקדמה (10,000 שח). את כל היתר אנחנו משלמים כיומיים אחרי האירוע.

שמנבונת

New member
ערבות בנקאית

לא צריכה להיות בעיה לבקש את זה מהאולם, אלא שתצטרכו לשאת בעלויות- משהו כמו 1% מעלות ההתחייבות שלכם לאולם.
תעשו את החישוב אם זה משתלם לכם (תלוי בגודל האירוע, האם יש למקום אישור, כמה שנים הוא פועל ואיזה שם יש לו וכו וכו...).

לנו אין רישיון עסק

ולכן ג'ינג'י התעקש לאחר שנתנו מקדמה לאולם,
להוסיף סעיף שבמידה והוא מקבל צו סגירה אנחנו נקבל חזרה את הצ'ק כמובן, פלוס בונוס של איזה 2500 שקל על עוגמת הנפש . ולא שה 2500 באמת ישנו לנו הרבה אם המקום יסגר לי שבוע לפני החתונה, בתכלס-
זה די הרגיע אותנו לראות אותו חותם כי זה מראה כמה שהוא "בטוח" בעצמו שלא אכפת לו להפסיד כביכול, הרי אם היה לו משהו מתחת לשולחן ויודע שהוא לא יהיה פתוח עוד חצי שנה הוא לא היה חותם.

למעלה