שאלה חשובה

שאלה חשובה

עם אני רואה שרפה, והכבאים עוד לא הגיעו למקום, אני יכול לעזור להוציא משם אנשים? או לחכות לכבאים? יש איזה-שהם חוקים בנושא?

תשובה...

אם יש שריפה בתוך בניין, למשל ויש לכודים בפנים, אל תנסה לחלץ את מי שבפנים, אתה עלול לגרום נזק לעצמך וללכודים בפנים, תשאיר את העבודה הזאת לכבאים... יש דבר שאתה יכול לעשות והוא הרחקת סקרנים ואנשים בכלל.... אם נאמר יש אדם שיצא מהבניין והוא בהלם או בהיסטריה, אתה יכול לנסות ולהרגיע אותו ולהרחיק אותו... יותר מזה, עדיף שלא תעשה...

אבל...

עם האנשים פשוט פוחדים לצאת או משהוא, אני יכול לעזור (אני לא לגמרי אידיוט) למה שלא לעזור? יש איזה חוקים בנושא?

...

שוב, אם ניתן לעזור, וזה בתנאי שאתה לא מסכן את החיים שלך, תעזור ותבורך... אבל כל עוד אתה מסכן את עצמך אל תנסה לעזור... ובקשר לחוקים, אין חוקים ברורים לכיבוי וחילוץ, כמו שאומרים אצלינו בתחנה: "שריפה מכבים עם הראש, מים הם רק אמצעי". אפשר לקשר את זה לכל סוג אירוע...

חמודה...

יש המון דברים שאת לא יודעת עלי... מאיפה לך שלא הייתי כבר במליון ואחד אירועים? ובקשר להשתלטות, למה את חושבת שהשתלטתי?

איך אני יודעת!? הרי יום שני זה היום

המשותף שלנו, לא?! חוץ מזה אתה יודע שהחומר קריאה המועדף עליי בעיתות משבר בתחנה בוא יומן המתנדבים... כך שאני יכולה לרשום לך דו"ח מדויק על כל מתנדב ומתנדב שהיה לנו אי פעם.... וכשאמרתי השתלטת אמרתי את זה בשמחה, טוב לדעת שיש עוד ייצוג לתחנה כאן בפורום!!!! סתם אולי הגזמתי עם המילה, אבל אתה יודע כמה אני אוהבת לרדת עליך - בעיקר בימי שני

fireman

New member
תראה

אני בטוח שאף אחד כאן לא מתאבד. בגדול יש חוק לא כתוב שלא נכנסים להציל חיים של אדם כאשר הניסיון יסתיים בפציעה או מוות של המחלץ. הרי, מה ההיגיון שתכנס להציל מישהו ובסוף גם אותו לא תציל וגם אתה עצמך לא תוכל להציל את עצמך בסופו של דבר הגדלת את מניין הקורבנות בגדול אין חוק שאומר אין כניסה. תדע שבניסיונות כאלו אתה מסכן אך ורק את עצמך, אם אתה מתנדב בכיבוי אש אני בטוח שיצא לך לחוות מה זה עשן בתוך מבנה, אתה מוזמן לספר לי מה ההבדל בין כניסה לבית בוער בלי מנ"פ לבין כניסה לבית בוער עם מנ"פ. אני חושב שבמקרה ואין באפשרותך לעזור באופן ישיר ללכודים עליך לדאוג למה שמסביב כמו הרחקת אנשים תוך כדי הרגעתם, אתה יכול לדאוג לדרכי גישה לרכבי כיבוי ומנופי גבהים, איתור הידרנטים ולכוון את הכבאים אל מקום השריפה ואף מתן הערכת מצב על המתרחש במקום לכבאים שרק הגיעו כמו מיקום הדליקה, לכודים במקום, דלתות נעולות וכו.... טכנית אתה יכול להוציא אנשים, אבל אתה בטוח שתוכל להוציא אותם מבלי להיהרג? נקודה למחשבה

ככה...

א) להשתלט על הפורום? כתבתי כאן רק שני הודעות. ב) אני לא מתנדב, כל הניסיון שיש לי זה כשהיתה "שרפה" בחנות החיות המקומית ועזרתי להוציא החוצא את כל החיות
היתי מתנדב עם היתי יודעה איך איפה ומתי.

לא התכוונתי אליך אלא ל"מיאו המכבה"

כל הכבוד על העזרה בחנות החיות!!!! אם אתה רוצה להתנדב אני ממליצה לך לעשות זאת, פשוט תתקשר 102 ותגיע לתחנה הכי קרובה אליך, שם תברר מה אתה יכול לעשות כדי להתנדב... המון בהצלחה!!!! וסליחה על אי ההבנה.... ענבל

למעלה