שאלה חשובה

טל157

New member
שאלה חשובה

שלום לכם,
אני בחורה בת 24 ובגיל 15 התגלתה אצלי מחלת האפילפסיה.
היו אצלי כ-3,4 התקפים מגילאי 15-16 עד שאיזנו אותי באמצעות טופמקס 200 מ״ג (100 בבוקר ו-100 בערב)
בגיל 20 היה לי גם התקף אחד במועדון מאורות חזקים מהבהבים.
כשלקחתי בגיל 15 למיקטל הופיעה לי פריחה, וכיום אני שוקלת להיכנס להריון.
הבנתי שהתרופה הכי טובה היא למיקטל, אולי אנסה אך אם לא מה כדאי לי לקחת? מה גורם הכי פחות סיכונים לעובר וגם איזה סיכונים? יש לציין שאני לא מעשנת ולא שותה ולא נוטלת תרופות נוספות וגם אין לי שום בעיה אחרת.
בנוסף- האם עצם העובדה שאני לוקחת רק 200 מ״ג טופמקס זה אומר שיותר קל לאזן את האפילפסיה שלי, כי ישנם גם מקרים בהם יש צורך במספר תרופות? האם זה אומר שהאפילפסיה מעט יותר קל לשלוט בה? בבדיקת EEG שערכתי לא מזמן התקבל שבמצב ערנות הוא יצאה טוב ובמצב שינה לא טוב.
דרך אגב ה-MRI שלי תקינה, אז מאיפה האפילפסיה יכלתי לקבל אותה? כי במשפחה שלנו לא היה דבר כזה.
האם העובדה שיש לי אפילפסיה מגדיל את הסיכון שלי שאמות יותר מוקדם מזעזוע מוח? כי אני לא יודעת איך אצל אחרים אבל למשל כשאני לא יושנת אז אני תמיד מרגישה תחושה שונה בגוף, בראש, או שאולי אני מתבלבלת.
שאלה נוספת היא אם אני סובלת מאפילפסיה ויולדת ילד מבחור שגדול ממני ב-22 שנה, עד כמה זה מגדיל סיכון למומים? היות שהבנתי שאחרי גיל זה ישנה התדלדלות של הזרע וסיכון למומים, למרות שמדובר בבחור שלא מעשן ולא שותה וללא בעיות כולסטרול וללא בעיות בריאותיות בכלל.
בנוסף מאילו סיכונים אני יכולה לסבול במהלך ההריון? רק נושא של רעידות ובמקרה שבו אני נוטלת 200 מ״ג טופמקס ובדיקת ערנות יצאה תקינה אצלי שלEEG עד כמה יש סיכוי לרעידות במהלך הריון? האם אפילפסיה גם מגבירה מוות מסיבוכים אחרים כמו הסתבכות השליה עם מחזור הדם או רעלת הריון שנשים מתות מזה או שהסיבוך היחיד זה רק רעידות, כיצד אפשר להפחית סיכון לרעידות אם אפשר במהלך הריון והאם יש סיבות לכך שיש רעידות ומי הנשים שיש יותר סיכוי שיהיו אצלן רעידות?
לסיום מהו הגיל שכדי לנשים עם אפילפסיה להיכנס להריון ללידת ילד ראשון ומהן המרפאות המומלצות?

תודה.

עדידי127

New member
וואו, המון דברים

בואי ננסה לעשות סדר בדברים:

בדיקת EEG בחסך שינה לא יצאה טוב. לא יודעת מה זה אומר "לא טוב", אבל תלכי עם התוצאות לאפילפטולוג ותבדקי את הנושא.

הריון ולמיקטל
למיקטל נחשבת לאחת התרופות הבטוחות יותר לעובר ולכן מרבים להעביר אותנו לתרופה זו לקראת כניסה להריון.
עם זאת, זו אינה התרופה היחידה האפשרית, ואם בעבר סבלת מתופעות לוואי כנראה שלא יתנו לך אותה שוב.
לפני כניסה להריון מומלץ לפנות לאפילפטולוג ולבחון איתו את האפשרויות. כמו כן, חשוב לקבל ממנו הסברים לגבי הסיכונים ותופעות הלוואי.
בן זוג מבוגר
העובדה שבן הזוג שלך מבוגר לא משפיעה על הסיכון למומים.
אני גם לא מכירה התייחסות ספציפית להדלדלות הזרע לאחר גיל מסוים.
במידה וספירת הזרע נמוכה ושואפת לאפס פונים לטיפולי פוריות. במקרה של IVF אכן קיים סיכון מוגבר למומים וזאת מכיון שיש פגיעה בבחירה הטבעית.
במקרה שבו מזריעים ביציות ישירות על ידי זרע בוחרים זרע באופן אקראי, שייתכן ובמצב טבעי לא היה מפרה את הביצית ומכאן נובע הגידול בסיכון למומים.

מאיפה מגיעה אפילפסיה?
ישנן סיבות שונות להופעת האפילפסיה. לעיתים זה גנטי, לעיתים נובע מפגיעת ראש, לעיתים גידול, ולעיתים היא פשוט לא מוסברת...
מכיון שמדבור במוח, יש הרבה שהמדע עדיין לא יודע להסביר.
האם זה יעבור לילד שלך - אי אפשר לדעת. אולי כן ואולי לא.
גם בנושא זה כדאי לך להתייעץ עם אפילפטולוג ולקבל מידע מפורט יותר.

חוסר שינה
חוסר שינה או שנת לילה לא טובה מהווה טריגר ידוע להתקפי אפילפסיה.
לכן, ברור שכשאת לא יושנת טוב יש לך תחושה מוזרה בגוף.

כדי לשחרר את כל הלחצים וחוסר הידיעה אני ממליצה לך לפנות לטיפול באחת ממרפאות האפילפסיה הנמצאות בבתי החולים השונים.
באזור המרכז יש לך את המרפאה באיכילוב, המרפאה באסף הרופא ועוד. רשימה מלאה מופיעה פה בראש הפורום.

טל157

New member
שאלה אלייך.

מה זה if( אני עם אייפון אז לא יכולה לרשום את זה באופן מלא) .

טל157

New member
בנוסף..

וגם מלבד למיקטל יש עוד תרופה שנחשבת לבטוחה או תרופות? מה הכי בטוחה שנבדקה? האם עדיף לי להסתכן עם הלמיקטל ואולי הפריחה עברה?
האם את אכן בטוחה שגבר בן 47 , בכל זאת הזרע זה לא כמו של בחור בן 25, והבנתי שהסיכון למומים עולה וסיכון למומים חמורים יותר.
בנוסף האם העובדה שיש לי אפילפסיה מעלה את הסיכון לעובדה שאמות מזעזוע מוח או פגיעה מוחית מוקדם יותר, כי לפעמים אני מרגישה כאבים בראש לא חזקים או סתם עייפות, בעיקר כשאני לא יושנת, האם זה מגביר את הסיכון שברגע מסוים באופן מפתיע יקרה משהו למוח שלי כי הפעילות העצבית בו שונה?
בנוסף- הבדיקה בחסך שינה יצאה לא טוב, יצא שיש לי פעילות אפילפטית בשני אזורים גם הימני וגם השמאלי, פעילות פרוקסיסמלית אבל אזור אחד חזק יותר אך. אני לוקח מינון נדמה לי לא כזה גבוה- רק 200 מ״ג טופמקס, וזה עוזר.
אז מה זה אומר, 200 מ״ג זה לא הרבה ליום? האם זה אומר שאפשר לאזן אותי בכמות קטנה, כי אולי אם מאזנים אותי בכמות קטנה אז זה לא משפיע על הילד?
בנוסף מלבד רעידות אילו דברים יכולים לקרות עוד במהלך ההריון?
תודה.

עדידי127

New member
בוקר טוב

ראשית כדאי להכיר את אפליקציית הפורומים של תפוז ל- iPhone.

IVF הם טיפולי הפריה חוץ גופיים.

מלבד למיקטל ישנן תרופות נוספות שנחשבות בטוחות יחסית להריון. תתיעצי עם הרופא המטפל ותגיעו יחדיו לטיפול המתאים לך ביותר.

אם הבדיקה בחסך שינה מצביעה על אזורים אפילפטיים פעילים במוח אז כנראה שהטיפול התרופתי לא מאזן אותך. שוב, תפני עם התוצאות לרופא המטפל ותבדקו איך להתייחס לנושא.

אני מדגישה שאני לא רופאה. אם את רוצה לוודא מהי האיכות של הזרע של בן זוגך, תפנו למרפאות פריון הגבר בבית החולים הקרוב ותבצעו בדיקת זרע.

זעזוע מוח נגרם כתוצאה מחבלה כלשהי בראש. סתם ככה לא תקבלי זעזוע מוח.
התקף אפילפטי חמור יכול לגרום לפגיעה, בייחוד כאשר נופלים ויש פגיעה בראש.
כפי שציינת, את לא סובלת מהתקפים מסוג זה ולא סבלת מהתקפים בתקופה האחרונה.

נשמע שיש לך המון חששות לקראת הכניסה להריון.
אני מאוד ממליצה לך להפגש עם אפילפטולוג ולקיים שיחה מקיפה בנושא, על כל ההיבטים השונים. אפילפטולוג יוכל לתת לך תשובות מלאות ומקיפות המתייחסות לכל ההיבטים שאת מעלה.
במקביל, רופא פריון הגבר יוכל להרגיע את חששותייך לגבי טיבו ואיכותו של הזרע של בן זוגך.

בהצלחה ויום רגוע במיוחד

למעלה