שאלה חשובה

רונה לי

New member
שאלה חשובה

יש ויטמין ש"אחראי" על שיער חתוך? או שהשאלה הנכונה היא, איזה חוסר של ויטמין גורם לשיער להחתך? בעיקרון הגנים של השיער שלנו לא הכי חזקים, אבל עד לפני כמה זמן הי לי שיער די בסדר, ולאחרונה (שנים) הוא נחתך לי ממש! אני מודעת לכך שהתזונה שלי לא ממש טובה, ורציתי לדעת איך אוכל לחזק את השיער. אני לא צובעת, ולא עושה פן ומחלקים, החטאים היחידים שלי הם משחות.. תודה!!

תשובה

שלום רב, שיער שביר נובע לרוב מסיב שערה חלש. לחולשה של סיב השערה מספר סיבות: טיפולי שיער עם חומרים כימיים, חשיפה לשמש, פגעי אקלים, חפיפות תכופות, החלקה, פנים, הברשות רבות ועוד. סיבה נוספת לשיער שביר היא מחסור במרכיבים התורמים לבניית סיב שיער חזק. השיער שלנו בנוי מחלבון סיבי בשם קרטין. לבניית סיב שיער חזק חשובים מרכיבים כמו ויטמין C, גופרית, חומצות אמיניות, אבץ, ויטמיני B ועוד. לסולגאר יש קומפלקס יעודי לחיזוק השיער, העור והציפורניים שנקרא HNS קומפלקס. קומפלקס זה מכיל MSM (כמקור לגופרית), ויטמין C, אבץ, סיליקה, חומצות האמינו פרולין וליזין ונחושת. כל אלו , כאמור, חשובים מאוד לבניית סיב בריא של שערה. כמובן שחשוב להקפיד על תזונה טובה יותר, עשירה ומגוונת וכן להימנע ממצבי לחץ וסטרס. אשמח לעזור בכל שאלה נוספת, שנה טובה, עדי ישראל

תשובה

רצוי שלא משום שלא כל המרכיבים נבדקו בנוגע לבטיחותם בנשים בהריון. במהלך הריון והנקה מומלץ ליטול מולטי ויטמין לנשים הרות ומניקות. חג שמח, עדי ישראל

למעלה