שאלה חשובה

bulletpruffmore

New member
שאלה חשובה

אני נוטלת גלולות מינס. לפני כמה ימים הייתה לי דלקת בדרכי השתן והרופאה נתנה לי אנטיביוטיקה ששמה ׳מונורול׳ (monurol) זוהי אבקה ששמים בכוס מים ושותים, רק פעם אחת. ( זוהי אנטיביוטיקה של יום אחד וזהו, לא של עשרה ימים כמו הרוב). מישהו אולי יודע איך זה משפיע על הגלולות, אם בכלל? יש טעם להיזהר עם עוד אמצעים בסוף השבוע כשאהיה עם החבר שלי? בעבר שמעתי שיש להיזהר כשנוטלים אנטיביוטיקה שמכילה פניצילין, אבל אני לא זוכרת אם רק באותם ימים שלוקחים את האנטיביוקה או כל החודש כולו. אשמח לקבל תשובה גם על זה. תודה רבה!

אין השפעה למונורול על יעילות גלולות.

לגבי אנטיביוטיקה שכן משפיעה ( מוקסיפן למשל) צריך להשתמש באמצעי מניעה נוסף בימים שלוקחים את האנטיביוטיקה ועוד שבוע אח"כ.

bulletpruffmore

New member
תודה רבה רבה לך!

אפשר להטריד אותך בעוד שאלה קטנטנה ששכחתי? הייתי מעוניינת לדעת גם לגבי שילשול אחרי גלולות. הבנתי שאם זה קורה מיד לאחר נטילת הגלולה, היא לא התעכלה ואני לא מוגנת, אבל אם זה קורה למשל יום לאחר מכן אני כן מוגנת. אשמח לשמוע תשובה ברורה אחת ולתמיד! תודה שוב!

אין לזה תשובה ברורה. תלוי כמה משלשלים. יציאה

אחת שלשולית בד"כ לא בעייתית אבל שלשול כמו מים כמה פעמים גורם לאי ספיגה של הגלולה. דוקא שלשול מייד לאחר הבליעה בכלל לא בעייתי כי הגלולה עוד לא הספיקה להגיע למעיים. שלשול שמופיע לאחר יותר משעה יכול להיות בעייתי בתנאי שהוא משמעותי ולא חד פעמי.

bulletpruffmore

New member
זאת אומרת שאם

היציאות הן לא מימיות אין בעיה? אפילו אם זה כמה פעמים? תודה!

למעלה