שאלה חשובה

שאלה חשובה

שלום רב, וחג שמח פרטים אודותי- בן 48 נשוי ואבא ל-2 נכה צה"ל מאז1986 בוגר בית ספר תיכון וכמה קורסים של ניהול משרד, הנהח"ש והכרת מחשבי וגם עובד בתחום הממחשבים- טכנאי, מאז 88 וכיום אחראי על חדר מחשבים, במועדעון נכי צה"ל בצפון, ברשותי כמה מחשבים, בינים החדש מק בוק פרו השאלה שלי, חוץ מהאוניברסיטה הפתוחה,היכן אפשר ללמוד מרחוק, יענ כמו מהבת אציין, שאני חרש מוחלט, לא כבד שמיעה, אלא חרש מוחלט מלט,הייתי עד לפני 12 שנה כבד שמיעה והסתייעתי במשכירי שמיעה, אבל לצערי שרירי השמיעה הלכו ונעמלו, עקב השיתוקים בעצבי השמיעה שיש לי בראש, אציין שעברתי סידרת ניתוחי ראש ברמבם ב86 אני רצוה ךללמוג כל גבר בתחום המחשבים, תכנות ועריכת וידאו במקום מסודר שיהיה בו משוב על השאלות ותשובות, מטלות ועבודות בית, תרגילים והכל, בהחלט מכיר את לימוד דרך הרשת כברהייתי בכל מיני אתרים, אבל משתעמם ונוטש מהר אחרי שמגיע לקושי כלשהו בפתירתץ תרגילים וידוע לי בהחלט עלטוטריאליים ברשת בכל התכונות והנושאים אבל אני רוצה ומחפש מקום שיהיה בו אפשר לפתור ולשוח העבודות בדיקה ותיקון להמשך הלי מוד אציין- מטרת הלי וד לא לעבודה, תודה לאל יש עבודה בשפע, המטרה היר להעישרהידע בתחום מחשבים מבחינת תוכנות יש לי הכל ואשמח להשיג כל מה שאדרש תודה על כל שיתוף פעולה והכוונה בברכת חג שבועות שמח עמירם

צלף

New member
יש המון אתרים שאפשר ללמוד חומר

בתחום המחשוב למשל יש אתר מיוחד שמרכז אתרים ללימוד מרחוק מכול מקום בקישור כאן: http://www.autodidact.co.il/html4/course.asp?ID=520&mast=0 ואם אתה מתכנת ב- Visual studio אז יש את אתר של MSDN ששם יש כול מה שצריך.. הכול אפשר למצוא ברשת - אפילו בעברית יש ספרות עשירה בתחום מחשוב - פשוט צריך לגלגל קצת עם גוגול... אני קניתי בעבר ספרים בתחום - היום אני לא ממש פותח אותם אלא רק מגלגל...

Yukita

Active member
מנהל
יכול להיות שכדאי לך לברר

מול משרד הבטחון (בתור נכה צה"ל) ומול הביטוח הלאומי (בתור חירש) אם יש לך זכות לקבל מה שנקרא "שיקום מקצועי". במסגרת השיקום המקצועי ניתן לקבל לא רק מימון לצורך לימודים למטרות לימוד מקצוע (או - אם לא מימנו לך בעבר - התקדמות במקצוע שיש לך), אלא גם מימון עבור מתמלל או מתמללת. כלומר, תוכל ללכת לקורס רגיל, אבל יחד עם מתמלל שיקליד עבורך על מסך מחשב כל מילה שהמרצים אומרים - וכך תנתן לך ההזדמנות ללמוד כמו כולם. קבלת שיקום מקצועי מותנית באחוזי נכות שנקבעים על ידי הביטוח הלאומי. צריך לגשת ללשכה הקרובה למקום מגוריך ולבקש עו"ס של מחלקת השיקום. העו"ס יסביר לך בדיוק אלו ניירות צריך להביא (אישורים רפואיים, בדיקת שמיעה וכו') וידבר איתך על האפשרויות מבחינת השיקום המקצועי. ניתן גם להתייעץ (לא עולה כסף) עם העובדים הסוציאליים של ארגון "בקול" למען כבדי שמיעה ומתחרשים בישראל, ואני מניחה שגם באגודת אח"א (ארגון החרשים בישראל) יש עובדים סוציאליים שיסבירו לך אלו זכויות מגיעות לך שיכולות גם להועיל למטרות הלימודים שאתה מעוניין בהם. הנקודה פשוטה - אם לדעתך קורס רגיל יכול לתת לך מה שאתה רוצה, אבל (חוסר) השמיעה מונע ממך את האפשרות ללמוד בקורס הזה, יש דרכים לפתור את הבעיה וללמוד ברמה גבוהה כמו שברצונך לעשות.

תודה על התשובה המנומקת

קודם תודה מקרב לב על ההסברים אני כבר עברתי הליך השיקום המגיע לי, וזה מכבר יותר מ20 שנה דרך הביטוח לאומי וגם דרך משרד הביטחון לציין שהשיקום שעברתי היהבגמוון תחומים- מנהל חשבונות וגם מפעיל מחשב וכל הנלווה לינהול משרד ממוחשב אציין גם שבעת שעברתי הליך השיקום הייתי שומע בעזרת מכשיר שמיעה והכל היה בסיידר, פחות או יותר לצערי מזה 15 שנה שרירי השמיעה שהיו לי נעלמו, וכעת אני חרש מוחלט,לא מכשירי שמיה וגם לא השתלת שבלול תעזור לי כי עצבי השמיעה הם אשר נפגעו, וזה כתוצאה מהפגיעת ראש,כדור בראש בלבון, משנת 1986 כמו שציינתי בהודעתי, מטרת הלמוד היא להעשרה עצמית ולא לעבודה, אני עובד מזה 12 שנה במועדון נכי צהל אחראי על חדר מחשבים- עובד בתור טכנאי ומתכנת כי רק בזה אני מבין באחת התגובו כאן המליץ לי חבר על מקום ללימוד ברשת, המקום הזה מוכר לי מזמן כי אני משוטט ברשת כל הזמן אני שאלתי השאלה כאן, כדי לבדוק אם קיים מקום שמאפשר ללמוד בתחום מחשבים0 תכנות או עריכת וידאו, מרחוק כלומר שיהיו תרגילים ומטלות לפתירה, כך שיהיה כיף וחוויה ללמוד, כי אם לא טועים לא לומדים, כך אני אומר ומרגיש אודה על הכל בעניין לימוד מרחוק ואני תקווה שאמצא מקום כלשהו שמאפשר דבר כזה יש האוניברסיטה הפתוחה, אבל שם הלימוד רק לתואר וזה לוקח שנים, אני רק מחפש קורסים בתחוםמסויים ולא לואר כללי התחום שבו אני מעוניין זה רק מחשבים שוב תודה על תשובתך המנומקת והמובת גברת עמירם

למעלה