שלום לכולם תגידו, מי פטור מהמבחנים בקינן שפי? חבר שלי עשה מבחנים שהם למעשה מבחני קצונה בפסגות ואמרו לו שהוא פטור מקינן שפי. אני עשיתי מבחני קצונה במודיעין. האם אני פטור? תודה מראש
הואיל ופסגות זה סוג של עתודה, ולכן המבחנים שלהם יכולים להוות תחליף לכל מסלול בעתודה האקדמאית. מבחני קצונה במודיעין ובעצם בכל דבר שלא קשור לעתודה, לא מהווים תחליף לקינן-שפי.
אני עברתי מבדקי קצונה במודיעין ומועמדת לעתודה ולא שמעתי דבר על קינן שפי אלא מבאי הפורום הזה... לא קיבלתי שום מכתב או טלפון המזמן אותי לקינן שפי. אני תוהה אם בכל זאת אני אמורה לעשות בסופו של דבר את המבדקים האלה- באיזה שלב של חיי זה יהיה? לפני הגיוס ?! מקווה שיגיע לכאן מישהו עם אינפורמציה אמיתית ואמינה לגבי גורלי... יעליס.
לא התקבלתי למודיעין בשל נחישותי בראיון לגבי העתודה, הסברתי לאדונים הנכבדים שלמרות כל מה שהם הציעו לי אני רוצה להיות רופאה וזהו! ואם אני מתקבלת לעתודה אני בהחלט אלך לשם ולא למודיעין. ונראה לי שהם קצת כעסו...
לעבור את קינן שפי... אני חושב שהם מבינים, שמי שהוכיח בראיון שהוא רוצה להיות רופא, אין טעם שינסה להוכיח את זה שוב, הפעם לצבא. למרות זאת, אני כן זומנתי, אבל לפי מה שהבנתי זה היה כי לא עשיתי מבדקי קצונה אף פעם.
לא קיבלת שום דבר מפני שאת מועמדת לרפואה בלבד. לרפואה יש הליך שונה באופן משמעותי, והשוני מתבטא בכך שאין המועמדים לרפואה נדרשים לעבור קינן שפי. אם היית מועמדת לכל דבר אחר, היית עוברת את קינן שפי בלי שום קשר למודיעין.