שאלה חשובה

שאלה חשובה

מוצרים כמו נגן מוזיקה, אייפון, דברים כאלה.. מגיעים לדואר או שעוברים במכס?.. אנ רוצה להזמין איפוס ואני מפחדת תודה!

panayotiss

New member
עוצרים במכס לתשלום מס, למה את מפחדת?

לא יינשכו אותך שם, רק יבקשו קצת מסים.

השאלה היא

כמה מס כבר יכולים לבקש? אולי עדיף לי לקנות בארץ... משווים את זה למחיר בארץ? ואם אני קונה משומש?

boytoy001

New member
זה מאוד תלוי

בדואר חבילות - בעיקר בדואר שמגיע מחו"ל באריזה קטנה - ובעיקר אם הוא לא רשום יש סיכוי טוב שמה שהזמנת יגיע בלי בדיקה של המכס - ובמיוחד אם על החבילה מוצהר ערך כולל של פחות מ-50$ (עד סכום זה פטור ממכס). אבל בדרך כלל מי שמוכר אייפון ושאר סלולריים יקרים, שולח את זה באמצעות EMS,UPS או חברת שליחויות אחרת ואז - כל חבילה נבדקת במכס. אני שמעתי על אנשים שהזמינו אייפון בדואר חבילות רגיל, אפילו בלי שירות דואר רשום ולקחו את הסיכון (הדי גדול) שהמוצר ייגנב / יאבד בדרך לארץ וכמובן, תמיד אפשרי שדווקא החבילה שלך תיפתח על-ידי המכס (בדואר חבילות רגיל וגם רשום מחו"ל המכס עושה בדיקה מדגמית של משהו כמו 1 חבילה ל-500 בערך). אני לא ממליץ לנסות להביא ככה אייפון, סתם סיבוכים עדיף כבר לשלם את המס

אשמח אם תענה....

השאלה היא כמה מס יקחו לי? מה הטווח? אני מחפדת שיצא לי כפול מבארץ....

delikat

New member
אני דווקא יכולה להבין למה היא מפחדת

אני מבססת את הידע שלי על מקרים שקראתי עליהם פה בפורום. יש הרבה מקרים שהסכומים שהם לוקחים מגיעים ל30% מערך הקנייה, זה ממש לא זניח. בנוסף,הם לוקחים לפי מה שנראה להם - ז"א גם אם קנית מציאה,משהו משומש בזול או חיקוי, הם עדיין יקחו לך מיסים לפי מחירון שלהם, לפי מחיר מלא. הם מכניסים לאנשים לביוקרטיה מיותרת, גורמים להם לרדוף אחריהם ולהוכיח את עצמם, אנשים ממש מחזיקים אצבעות שלא יפתחו את החבילה שלהם, אז בטח שאנשים מפחדים.

panayotiss

New member
אז את הולכת לדיון ומוכיחה ומשלמת רק מה שצריך

שוב, אם את מביאה הוכחות ודפי תדפיס מאיביי ופייפאל את משלמת רק מה שצריך ולא לפי המחירונים שלהם. לא צריך לפחד, צריך להתכונן ולקחת את המסים בחשבון ואז כשלוקחים את ה worst case scenario - שהמכס יתפוס את המוצר, לעשות חשבון אם משתלם לייבא או לא. אם מחיר המוצר באיביי כולל 16% מכס יותר משתלם מבארץ משמעותית, אז כדאי לרכוש. תקראי את המקרה של generala ותקבלי פרופורציה שונה. באמת שלא צריך להיות מבועת מהמכס.

lj101

New member
חבל שלא התערבת בשיחה האחרונה עם אוזי שטען את

ההפך ממה שאתה אומר לגבי המיסוי.

panayotiss

New member
איזה שיחה אחרונה?

תני קישור לשרשור, אקרא ואבחן מה שאת אומרת. יש טבלת מיסוי אחת בקישורי הפורום ממנה גוזרים את המספרים. לרוב אני ואוזי מגיעים לאותן מסקנות. מפליא ומסקרן מה שאת אומרת.

panayotiss

New member
אמממ. סוגיה לא פשוטה

קראתי את הטיעונים של שניכם. אני יכול להגיד לך מנסיוני שכל המסמכים שאני הבאתי, המכס קיבל אותם ומיסה לפי המספרים שלי. אממה, בוא לא נגזים ולא נהיה נאיבים. במידה ותביא למכס על מוצר חדש שנמכר בארץ ב 1200 ש"ח חשבונית על סך 200 ש"ח הם ממש לא ייקנו את זה!!! הרי בינינו, אתה יכול לאמר לחבר שלך שגר בחו"ל לקנות עבורך אייפון ב 650$ ולעשות לך מכירה אישית באיביי ב 100$ , ברור שהאייפון ייעצר, אתה תבוא למכס ותראה להם חשבונית אייפון של 100$ והם ימסו לפי 100$ . קדחת, אין מצב, הם ייפתחו , יראו חדש ויראו שאתה מורח אותם, יימסו אותך לפי מחיר של אייפון בארץ או שאם הם יהיו נחמדים הם יימסו לפי המחיר הממוצע באיביי של אייפון, ממש לא לפי מה שהבאת! דין מוצר חדש שונה לגמרי מדין מוצר משומש, על מוצר משומש או פגום אפשר לטעון מחיר נמוך בהרבה. זו דעתי

למעלה