שאלה חשובה

lumi10

New member
שאלה חשובה

במחזור האחרון הצלחתי להכניס טמפון עד הסוף בפעם הראשונה, ומאז היה לי הרבה יותר קל להכניס. לקראת הימים האחרונים של המזור נשארתי עם הטמפון קצת יותר שעות ממה שצריך\מותר.. אני מדגישה שזה היה ממש בסוף המחזור וכמעט לא הייתה זרימה בכלל.. כשהוצאתי את הטמפון [הוא היה חצי יבש] ראיתי סיבים וכאילו "חוטים" שנשארו בכניסה לנרתיק.. משכתי אותם החוצה ולבסוף הצלחתי להוציא את כולם.. העיניין הזה מאוד הלחיץ אותי.. רציתי לשאול האם מקרה כזה יכול לקרות בגלל שהייתי עם הטמפון הרבה שעות [במשך הלילה וקצת מהבוקר]? כי גם כשלא הייתי הרבה שעות ראיתי שנשארו סיבים מהטמפון [אבל הרבה פחות..] ועוד שאלה, האם בסיום המחזור כהזרימה חלשה ניתן להישאר עם הטמפון יותר מ3-4 שעות? תודה מראש, מאיה.

שלום

יקרה, ראשית דעי שטמפון באופן כללי ממש לא בריא. נכון שזו רק דעתי האישית ולא אנסה לשדל אותך, רק ממליצה לך לא להסתבך עם צרות אחרות שטרם נחשפת אליהם ותעברי לתחבושות. זה עדיף על כל הסרבול הזה. יש תחתוניות דקות וסופגות מאוד ונגמרו לך הבעיות. ובכל זאת לשאלותייך: אין חשש מסיבים שנשארים קצת כל עוד את שומרת על רחצה יומית. זה יוצא לבד עם השתן. בסוף המחזור בהחלט ניתן להשאר עם טמפון יותר זמן ללא חשש. אפילו למספר שעות אך אל תעברי את ה12. לידיעתך, יש נשים ששוכחות להחליף טמפון ונשארות עם אותו אחד גם יום שלם, זה לא לעניין. זה מתאים רק למצבים של בריכה או ים. בהצלחה

יש כמה וכמה אי דיוקים בתשובה שלך../images/Emo20.gif

א. נכו ןשאין שום בעיה עם סיבי הכותנה שנשארים מהטמפון בנרתיק. הם יוצאים החוצה עם ההפרשות מהנרתיק (ולא עם השתן, כמובן). ב. לפי ההנחיות של יצרניות הטמפונים, לא מומלץ להישאר עם טמפון למעלה מ 6 שעות (ולא 12). ג. איך זה קשור לבריכה או לים? שימוש בטמפונים בהחלט מאפשר רחצה בבריכה ובים, אבל ללא קשר למשך הזמן שאת נשארת עם הטמפון. אגב - אם את מתנגדת לשימוש בטמפונים ולא רוצה להשתמש בתחבושות - את מוזמנת לנסות את ה'מון-קאפ'.

שלום שלום

א. צודקת, אם כי שתן הוא גם הפרשה. ב. ברור שלא מומלץ להשאר עם טמפון יותר ממה שרשום אך מניסיוני לא נגרם כל נזק גם הרבה שעות מעל מה שרשום. אך ברור שאני מעדיפה לא להיות איתו כלל ולכן גם לא משתמשת בזה מעל 10 שנים (לכן גם מודה שלא מומחית) ג. בריכה או ים הם הזמן היחיד בו הייתי נעזרת בטמפון ונכון, לא יותר מ4-5 שעות. ד. תודה על ההמלצה אבל מסתדרת נהדר עם תחתוניות. המון קאפ לא מתאים לי. מקווה שפותחת ההודעה החכימה,

lumi10

New member
תודה לשתיכן

הרגעתם אותי קצת:] אני גם מרגישה יותר בנוח להשתמש בתחבושות, ואם אני לא חייבת טמפון [אם אני סתם בבית למשל..] אני אשים תחבושת.. וכמובן אשתדל לא להיות עם טמפון מעל מס' השעות הרצוי:) שוב תודה על התשובות!

מון קאפ (או - כוֹס-פות, כפי שהוא מכונה אצלנו)

הוא כוסית סיליקון המוחדר לנרתיק בימי הוסת, אוסף בתוכו את הדם. מדי כמה שעות מוציאים אותו (בקלות), מרוקנים, שוטפים במים (או במים וסבון) ומחזירים. הנה

שגיתא

New member
תודה מצאתי לפני ../images/Emo156.gif../images/Emo54.gif

מצאתי בGOOGLE
מה זה, ולא תודה. אין מצב שבעוצמת המחזור שלי זה יספיק ולא יעלה על גדותיה זה בערך כמו לשים פקק של בריכה
, בסכר וזה לא נשמע אפשרי בכלל הרי במחזור לא יוצא רק דם טוב לא משנה כל אחת ואמצעי המחזור שלה
שגיתא

תשמעי,

לפי ההגדרות של טמפקס, הטמפונים הסופר סופגים שלהם אמורים לספוג 15 מ"ל. את מוזמנת לחשוב כל כמה זמן את מחליפה טמפוןם או תחבושת וזה בעצם הזמן שבו כדאי ירוקן את המון-קאפ. ולגבי קרישי דם - הם אינם נספגים בטמפון או בתחשובת, ודווקא הפתרון הזה יותר נקי עבורם. וכמובן -- ברור שכל אחת ובחירותיה שלה. אני רק פותחת עוד אפשרות למי שרוצה

למעלה