שאלה חשובה

veggiebear

New member
שאלה חשובה

אני עושה עבודה על אידיאולוגיות פאשיסטיות בישראל. אשמח אם תוכלו לענות לי: האם אתה תומך בכיבוש? 1. מה היא החשיבות בגיוס לצבא? 2. מה יותר חשוב הפרט או המדינה? למה? 3. את מי צריך לשרת הצבא? ואת מי צריכה לשרת המדינה? 4. ציונות או עזרה הדדית: איזה ערך יותר חשוב וכמה אתם מנסים לעודד אותו לעומת השני? 5. מה יותר מוסרי? 1) לסרב גיוס בגלל שאכפת לי מכולם באותה מידה. 2) להכניס סרבן לכלא כי הוא חושב בצורה שנראת לי לא מוסרית. אם אתה נגד הכיבוש: למה אתה מוכן להיות חלק ממנו ולעודד אד שהותו של צה"ל בטשחים? נ.ב. סקר חשוב בבקשה תענו בצורה רצינית.

1חרטטן

New member
אאוקי...

האם אתה תומך בכיבוש? מבחינתי זה לא כיבוש, זה פעולה הדדית בין עמים רבים בעולם, "קרב של ילדים קטנים" אם אפשר קצת לקלל "זה שלי זה שלו, הוא לקח לי הוא גנב לי", מבחינתי, כיבוש זה לא. הכיבוש האמיתי כבר לא נעשה הרבה מאד שנים ולפי מה שזכור לי דווקא ההחזר בלט יותר בשנים האחרונות. מה היא החשיבות בגיוס לצבא? דבר ראשון, זה ישראלי, הנורמה הטבעית היא שכל אחד שחי במדינת ישראל יעשה את זה, ורב האנשים אכן עושים את זה - אתה עושה את זה בשביל להיות חלק מהחברה. שנית, אנשים נפלו בקרבות ובמבצעים בכדי להגן עלינו ועל המדינה שלנו, כי אין לנו ארץ אחרת, צריך לשרת בשביל הכבוד שלהם. שלישית, אנחנו חיים במדינה שצריכה הגנה בגלל המיקום הטריטוריאלי שלה, כל אדם שחי כאן צריך את ההגנה הזאת ולכן מן הראוי שהוא יתן אותה בעצמו. מה יותר חשוב הפרט או המדינה? למה? אין יותר חשוב, שניהם חשובים באותה המידה. את מי צריך לשרת הצבא? ואת מי צריכה לשרת המדינה? שניהם צריכים לשרת את צורכי אזרחי המדינה, להבטיח להם חיים טובים יותר ואם נרד רגע לפסים בנאליים אז אחרי "2000 שנות גלות", כל אדם שמשרת את המדינה (אם זה שירות צבאי, לאומי או מדיני) צריך לדעת שהוא עושה את זה קודם כל למען האנשים שחיים בה. ציונות או עזרה הדדית: איזה ערך יותר חשוב וכמה אתם מנסים לעודד אותו לעומת השני? עזרה הדדית. ערך עליון ובסיסי בנורמה של כל חברה, הציונות חשובה מאד אבל צריכה להגיע אחרי העזרה ההדדית בין אנשי העם. מבחינת עידוד הערך, אני חושב שהוא צריך קודם כל לבוא בבחינה האישית ולהתנהג במטרה לעזור, כאשר למישהו שלא מאמין בערך זה יראה מוזר, אפשר להסביר לו את חשיבותו. דתיים, חילוניים, שחורים, לבנים, אין ספור מוצאים מאסיה ומאירופה - אנחנו עם אחד, עם לא מעט צרות, אנחנו זקוקים לתמיכה אחד של השני ולעזרה ההדדית! מה יותר מוסרי? 1) לסרב גיוס בגלל שאכפת לי מכולם באותה מידה. 2) להכניס סרבן לכלא כי הוא חושב בצורה שנראת לי לא מוסרית. לא הבנתי את השאלה, מה יותר מוסרי ולא הבנתי למה הכוונה לסרב בגלל שאכפת לי מכולם באותה מידה - אם אכפת לי מכולם באותה מידה זו הסיבה לשרת. אם אתה נגד הכיבוש: למה אתה מוכן להיות חלק ממנו ולעודד אד שהותו של צה"ל בשטחים? שהותו של צה"ל בשטחים לא נובאת בדעה כובשת, זו נאיביות לחשוב כך. צה"ל נמצא בשטחים בכדי להגן על העם שלו מהמקום הקרוב ביותר לסכנה. אני לא רואה את צבא ישראל כצבא כובש וההסבר על זה בא בתחילת התשובה. עניתי בשיא הרצינות במחשבה הכי אמיתית שלי, בהצלחה!

למעלה