שאלה חשובה!

ותשחק

New member
שאלה חשובה!

איך אתם כותבים כאן במסגרת העבודה? השאלה שלי מתחלקת לכמה מישורים? מבחינה מוסרית/הלכתית/טכנית (לא מפריע שהבוס מסתכל).. אני אישית כמעט ולא כותבת כאן כשאני בעבודה.. (היום לא הלכתי בסוף, כי הייתי עייפה מידי, וממילא זה היה יום חופשי שלי..), מקסימום עונה למסרים ממש ממש בקצרה.. בעיקר מהצד ההלכתי, אם כי לא שאלתי בעניין, ולכן אני גם כמעט לא מדברת בטלפון, ולא עושה הפסקות לכלום - אפילו ללכת לקנות משהו לאכול, רק כשהגיעו מים עד נפש, וגם אם אני הולכת לעשות הפסקה, אני עושה את זה במהירות הבזק, ולפעמים - ואל תצחקו עלי - אני מנכה לי משעות העבודה, אם גלשתי - אני כנראה ממש מ'הגרועות'!

הכל לפי אופי העבודה ...

אפשר לשאול את הבוס או להתנות , שזה יהיה התנאי להעסקתך ... הפסקה , זה דבר מקובל !

ותשחק

New member
זה נראה לי

מוזר להתנות עם הבוס זמן לגלישה באינטרנט, מה עוד שלא מדובר כאן דווקא על זמן מרוכז, אלא 'לחטוף' 5 דקות שם, דקה פה.. ולגבי הפסקת צהרים - הרבה פעמים אני רואה כמה עובדים באיזו מסעדה בהפסקת צהרים. הכיצד? אני עם הסנדוויצים שלי מול המחשב, או עם סוכריות 'מותר' או איזה שוקולד שהחבאתי באחת המגירות, במקרי חירום, כשלא הבאתי אוכל מהבית.. וכדי להקפיץ את רמת הסוכר..

זה לא נוגע , מה `הם` עושים ...

יש מה שנקרא `מנהג המקום` או בדיני עבודה ... כגון ימי מחלה או שכר מינימום ... כך באותה מידה , ישנה קביעה לגבי זמן הפסקה ומס. ההפסקות המותרות וכו. ישנו אתר בנט. שמפרט זאת ... אני חייב להודות שאיני מגיע לקרסוליים שלך במוסר עבודה ...

סאני42

New member
יש מוסר עבודה ויש

מוסר כליות. הכל צריך במידה! אף אחד לא רוצה להגיע להשתלת כליה הא?

ותשחק

New member
הבעיה שאצלי יש גם

את זה וגם את זה.. אם כי במובן המצפוניסטי 'המעצבן'.. רק קצת קצת נשאר לי ממנו.. (למלש, לא נעים, חשש כזה או אחר וכו')

לא הבנתי ..יש חוקי עבודה שבהם לכל מספר שעות

עבודה העובד זכאי לזמן מסויים של הפסקה , אפשר לבדוק את זה בפורומים הרלוונטיים לזכויות עובדים . אני עובדת 7.5 שעות והמעביד בפירוש אמר לי לקחת 30 דקות הפסקה בכל יום שהם כלולים בשעות העבודה . באף מקום לא עובדים בכלל בלי הפסקות . אני לא מבינה הלכתית אבל נראה לי שלכבד זכויות עובד זה בהחלט הלכתי .

יש לה עודף יראת שמים ...

מה לעשות ? היא בודאי מחמירה על עצמה ... יש בהלכה ביטוי של `לפנים משורת הדין` ... ולדעתי , עובד שאינו לוקח הפסקה , פוגם באיכות העבודה ... תודה לתגובתך , כנסי יותר ... צביקה

סאני42

New member
אני מבינה שאת גם מחכה

עם ההליכה לשירותים וקינוח האף עד הבית
חחח [עכשיו ברצינות! אם העומס בעבודה הוא כזה שאם תעני תשובה קצרה זה יגרע מהתפוקה הכללית... תעשי שאלת רב...
ביננו גם אני העסקתי עובדים וכשלא היה איש בחנות הם גם פתרו תשבצים... אם הבוס שלי היה מאלה שא"א היה לנשום בין לבין וכל פעם שהיתה לי דקת הפוגה היה מלביש עלי איזה תיק הייתי בדווקא! כותבת-חוצפה!
לי תמיד היו בוסים 10!!! ואלו שלא...פשוט לא היו!

ותשחק

New member
זה לא קשור כל כך

לבוס, זה קשור לזה שאני לא עושה את ההפסקות, וגם אם אעשה, ארגיש ממש לא בנוח.. זה עוד שלב בלימוד שלי את עצמי, שאצטרך לעבור בגילי המופלג.. ומה לגבי זה שהבוס יראה שאני גולשת באתר הזה והזה, מתעדכנת מי ניצח ב'נולד לרקוד', (כדוגמא פיקטיבית לחלוטין כמובן (-:)או משהו בסגנון? לא פדיחה?

סאני42

New member
פדיחה?../images/Emo2.gif

למה פדיחה? יש אתרים מסוימים שלא הייתי גולשת מהעבודה...
מעבר לזה? מה את לא עשויה מהחומרים המקובלים??? אגב שעת ההפסקה מגיעה לך ע"פ חוק וכשהבוס קיבל אותך לעבוד הוא קיבל אותך על דעת זה. יוצא איפה שאת תורמת לו את הזמן הזה. אגב... כשקבע את שכרך הוא כן התחשב בזה שאת אנושית (קרי שרותים קינוח אף,אוכל וכד'...
) אחרת היית מתוגמלת יותר...

מצטער...

בעבודה אצלנו, אני הבוס!!!
ולגופו של עניין, בתור בוס, אני לא מוכן שהעובד ימות או יחלה חלילה מרעב או מצמא וכדו' אולם אני גם לא מוכן שהעובד יגלוש בפורום בשעות העבודה, אפילו בפורום הכי חשוב בעולם כמו גרושים דתיים, לא מוכן לוותר, ממש לא!!! תמיד ההמלצה היא לשאול את הבוס, גם על שאר סוגי ההפסקות, זה שמישהו עושה דין לעצמו ומחמיר!!! ורק כשלדעתו אין לו ברירה הוא יוצא להפסקה קצרצרה, אח"כ באים ייסורי המצפון וכו' זה ממש לא הדרך!!! יש דין, יש שו"ע הלכות שכירות פועלים וכו' ויש בוס שאפשר לדבר עימו, לסכם עימו והכלל בממון "כל תנאי שבממון קיים". בהצלחה בעבודה ובבית

ותשחק

New member
אתה יכול להסביר

למה אתה כל כך לא מוכן שהעובדים יגלשו בפורום החשוב הזה ובכלל? מישהי הסבירה לי אתמול שלא חשוב מה אתה עושה בהפסקה שלך.. כל אחד עושה הפסקה אחרת - אחד בטלפון, או שהוא מדבר תוך כדי העבודה, אחד באינטרנט, אחד בצהרים.. ומה זו הפסקת צהרים. אותם עובדים שיוצאים למסעדה, יהיו שם לפחות 3/4 שעה - עד שמזמינים, עד שאוכלים, עד שמשלמים - האם אפשר לשאול את הבוס אם אני יכולה לצאת להפסקה שכזו? נראה לי שרק מהפחד (הלא מציאותי) שלי לשאלו - אעדיף לצום..

סאני42

New member
אם גם בחיי היומיום או בנישואים

התנהגת עם פחדים כאלה ויסורי מצפון תמידיים אני לא מקנאה בך!!! את חייבת! הדרכה שתסדר לך את הראש. את לא רכושו של אף אחד!!! מה שמוטל עלייך לפי דיני עבודה והלכה רק זו חובתך!!! מעבר לזה את מתעללת בעצמך.

ותשחק

New member
בואי נאמר

בעדינות, שאני לא מאחלת לאף אחת לעבור את מה שעברתי בנישואיי.. ומעבר לכך, לא אוכל לכתוב.. וכן - נפרדתי ועדיין מהמון פחדים, ודווקא בלי הדרכה צמודה, יותר עבודה עצמית, שאיך כתב בטר מקודם? שחזרה לכוחות מחודשים, אחרי שנחבאתה או שנכבתה לתקופה (קצרה).

ותשחק

New member
ואיני

מתביישת בכך. אני לגמרי מודה על כך, גם אם איני תמיד מבינה למה הדברים בעולמנו פועלים הפוך על הפוך, כדי להגיע לשפיץ של תהליך הצמיחה שלי..

סאני42

New member
אנחנו איננו מבינים כלום!

בואי רק נגיד (אומרת גם לעצמי) שזה כמו אדם שעומד על הקרקע ורואה רק עד טווח מסויים את היבשה. זה שבראש המגדל רואה כבר רחוק יותר גם ים ואניות. האם כיוון שהראשון אינו רואה את האוניות הוא יכול להתווכח עם השני שהן אינן? אלוקים רואה עד אין סוף... אין ויכוח. מה שמגיע אנחנו מקבלים טוב או רע וניתן רק להתפלל לכוחות נפש ושלא יביאנו "לא לידי נסיון ולא לידי בזיון".

סאני42

New member
../images/Emo24.gif והעיקר לא לפחד כלל!

לפעמים במקרים קשים (לא יודעת מה עברת...) ליווי ריגשי מקצר את הדרך ל"החלמה" למה לסבול משפעת 3 שבועות אם עם תרופה זה נמשך 3 ימים?

ותשחק

New member
זו

שאלת השאלות.. אני מעדיפה לעבור את כל התהליך, בידיעה שאני חציתי אותו בעצמי, בידיעה שאני הצלחתי לפצח את קורי הערפל המסמאים עיניים והמבלבלים במבוכים שונים ומשונים.. אני יכולה להעיד על עצמי, למשל, שביום הכניסה שלי לפורום, הייתי בתקופה "השבורה" ביותר שלי אי פעם, ובעזרת הכתיבה, אנשים טובים, ובעיקר בזכות הרבה תובנות שהלכו והעמיקו, אני היום במקום שונה לחלוטין.. אז נכון שקצת 'סבלתי' מהאקס, ולעיתים קצת פחדתי יותר מהרגיל, אבל הים אני ניצבת הרבה יותר איתנה מול אותם ההפצצות.. ואני יודעת שאת הגשר הזה כבר עברתי בעצמי, ואת זה אף אחד לא יוכל לקחת ממני. והראייה הכי חשובה, זו ראיית ההמתנה. לא לדחוק את הישועה, והיא בוא תגיע, מבין הדמעות (אני מתחילה לבכות עכשיו..) ו'הזחילה' אל קרקע יבשה..

סאני42

New member
דיייייייי אני אדמע איתך...

גם אני מעדיפה לבד... אבל אולי אני חזקה יותר?
לא תמיד משתלם ללמוד דרך ה"אוניברסיטה הפתוחה"...

למעלה