שאלה חשובה

• פותח הנושא tea
  • פורסם בתאריך

tea

New member
שאלה חשובה

יש לי שאלה חשובה לכל העתודאים בכל שלבי העתודה..... אני בת 17 ושוקלת ללכת לעתודה במשפטים שווה או לא???? ולמה..

yossi c

New member
אובייקטיבית, משפטים בעתודה שווה.

כדאי. המצב במשפטים בשוק העבודה בחוץ גרוע, יש היצע ענק והביקוש היחסי נמוך מאוד. בעתודה לעומת זאת, מובטחת לך עבודה בשכר יותר גבוה מהאזרחות ל-3 שנים לפחות (אחרי שנתיים סדיר ) ונסיון 5 שנים. חוץ מזה, אם את רוצה לראות מספרים תעשי חשבון: עתודאית למשפטים= 18 + 3.5 שנים תואר + שנתיים סדיר + 3 שנים קבע (כולל תואר שני במהלך 5 שנות השרות ) = עו"ד (26) עם תואר שני + 5 שנות נסיון. לעומת זאת, סטודנטית למשפטים לא עתודאית = 20 (לרוב 21) + 3.5 שנים תואר + שנה סטאז´ (לעומת עתודאים שעושים אותו על חשבון הפז"מ) = עו"ד (25) עם תואר ראשון + 0 שנות נסיון. אני מאמין שהיתרונות ברורים.. בקשר לחסרונות, לדעתי אין.. (במשפטים לפחות. בניגוד להנדסה ומדעים). אם את לא משובצת במקצוע אז את עושה את השנתיים סדיר שלך ומיישרת קו עם כל הבנות בגילך.. לא קרה כלום.. זה כולה שנתיים שבכל מקרה היית צריכה לעשות.. באשר ל"תחום האפור" (קרי שיבוץ במקצוע לפי הגדרת הצבא, ולכן את חייבת בקבע, אבל בפועל את לא מתעסקת במקצוע), אז במשפטים לרוב זה לא קורה, וגם כשזה קורה, המרחק בין מה שתעשי לבין מה שיעשו סטודנטים שסיימו תואר ראשון כמוך (לא עתודאים) כנסיון ראשוני באזרחות הוא אפסי אם בכלל.. מה גם שבמשך הזמן העניינים יותר מסתדרים. עד כאן אני.. אני בטוח שמכאן והלאה יוסי99 ו- ramil מהפורום (עתודאים למשפטים) יוסיפו לך המון אינפורמציה..
בכל אופן, לדעתי (ואני אובייקטיבי.. אני בכלל עתודאי למדעי-המחשב..) לכי על זה. בהצלחה

יוסי99

New member
חסרונות ויתרונות נוספים

הם מעטים, אבל ישנם: א) המערכת הצבאית על כל המשתמע מכך, יש הרואים בזה יתרון, יש כאלו שבשבילם זה חסרון גדול ב) חוסר אפשרות לבחון אופציות ולגשש כל מיני דברים מעניינים - המון משפטנים לא עוסקים בעריכת דין, אלא לאחר התואר עושים הסבה לכל מיני דברים מעניינים (ורווחיים) אחרים. ג) מבחר מועט של עיסוקים בפרקליטות: או משפט פלילי, או בינ"ל ומנהלי (מעטים מאד, נחשב יוקרתי), או דיני צבא (?). לעו"ד שמתכנן להתעסק באזרחי מסחרי(כמוני), עצם הניסיון הוא בסיס טוב, אבל לא שווה לניסיון באזרחות, במיוחד לאור העובדה שהסטאז מאד קובע את המשך הקריירה שלך, והרבה פעמים נקלטים למשרד אחרי הסטאז. יש משרדים גדולים כמו ש. הורוביץ לדוגמה, שעובדים בהם רק אנשים שהתחילו אצלם כסטאז´רים, כולל כמעט כל השותפים. יתרונות נוסף שלא צויינו: 1)הפרקליטות הצבאית היא גוף יוקרתי, חבר´ה איכותיים, לומדים שם המון לדעתי (משמועות), וזה גם טוב לקו"ח. 2) קשרים.. מלת המפתח במ"י.. צמרת עו"ד משרתת בסדיר ובמילואים בפרקליטות, היכרות ועבודה איתם לא יכולה להניב יותר מדי דברים רעים. טוב גם בהיבט של ללמוד מהטובים באמת. 3) לא צריך להיות לחוץ בלחפש סטאז ולהשיג עוד כמה מאיות לממוצע. יש מחסור בעו"ד בצבא, מי שסיים עם ממוע נורמלי והוא איכותי, יקבל תפקיד טוב.

פלטרון

New member
עוד נקודה קטנה ..

אולי קצת קשה לפלטרון לראות את הדברים מנקודת מבטה של בחורה בת 17 ( בניגוד לבחור בן 17 ... פעם גם פלטרון היה בגיל הזה
) . אז אני אוסיף 2 הערות (למה שנכתה ע"י יוסי99 ): -------------------------------------------- 1) כבר היה לי דיון מאוד מעמיק עם יוסי99 בנושא , והוא הראה לי מספר נקודות שלא חשבתי עליהן עד כה . במשפט - כעו"ד באזרחות , מיד סוף לימודייך , אין לך הרבה אפשרויות טובות . התעסוקה חרא בהתחלה , יש סטאז שנה ... בקיצור הצבא חוסך את כל זה כי זה על-חשבון הפז"מ . בניגוד למדע / הנדסה , שם מקבלים 10,000+ ,החל משנת העבודה הראשונה , ללא נסיון , ומיד לאחר התואר הראשון ... מסקנה : ביחס לאזרחות , הצבא מציע הצעה לא רעה כלל למשפטנים ( יש יאמרו אפילו טובה יותר ) . 2) את בחורה . אז את צריכה לשרת שנתיים סדיר . לחתום על עתודה , כמו שהסביר יוסי ( ההודעה הראשונה ) זה אומר 3.5 לימודים + 2 סדיר + 3 קבע = 8.5 שנים !! בחתימתך עך עתודה , למעשה דחית את שחרורך ב- 6.5 שנים !! יש הרבה מאוד ( ואם היו לי פונטים , הייתי שם size=200 על "הרבה מאוד" ) אנשים , עתודאים או לא , שממש לא יאהבו את העניין הזה .... אז קחי בחשבון שבשחרורך לא תהיי כמו חברותייך , שיצאו עם שנתיים נסיון בכלום בעצם ( אלא אם היו ביחידות מחשבים , או משהו כזה ) , אלא את תצאי עם תואר שני ונסיון ( שאני לא יודע מה ערכו ... תשאלי את יוסי99 .. אולי הוא מבין יותר ... ) נניח יש לך אחות ( או אח ) צעירים ממך ב-4 שנים !! אם לא ילכו לעתודה ולא יחתמו קבע , הם יצאו מהצבא לפנייך ( אבל בלי תואר !! ) מסקנה : תחשבי טוב על מועד השיחרור שלך , ואם את חושבת שגם בעוד 5 שנים , כשאת 6 חודשים בסדיר , האם עדיין תהני מהידיעה שתשתחררי רק בעוד 4.5 שנים ! נ.ב. ידידה שלי סיפרה לי שהרבה נשים בצבא מעדיפות לסרב להצעת קבע שלישית ( בערך לאחר 5 שנים מתחילת שירות ) , כי ´נשים עם דרגה כזו כבר נחשבות זקנות בצבא´ ... לא לתלות את פלטרון על עץ ... זה מה שהיא אמרה לי ! את תשארי 3.5 שנים יותר ממנה !! לשיקולך .

tea

New member
תודה

תודה לכוולם על התשובות ואני באמת חושבת שאני אלך על זה כי בתחום המשפטים כש התעסוקה בשוק לא משהו זה נראה לי הדרך הכי טובה להשיג משהו (פלטרון שלחתי לך גם הודעה פשוט אני חדשה בפורומים ואין לי מושג איך מוסיפום תגובה או שולחים מסרים)

יוסי99

New member
בהלחה ו

אם את מגיעה לת"א, תחפשי אותי בפורום לפני תחילת השנה, אני אסדר אותך מבחינת חומר לימוד, מה לעשות ומה לא, מרצים, וכיו"ב.. מניסיון שלי (לא היה מי שידריך אותי) כדאי מאד להגיע מוכנים.

ramil

New member
כמו שאמר השופט אליהו מני

אני מסכים ואין לי מה להוסיף. (הוא באמת אמר את זה!)

למעלה