שאלה חשובה...

aharon29

New member
שאלה חשובה...

מישהו יודע איך פותרים את 357-1mod 1234. (357 בחזקת 1- מוד 1234)

GuestOfHonor

New member
המלצה

קח את הספר Introduction to algorithms של Cormen ותקרא את החלק הרלוונטי בפרק של תורת המספרים. המושגים שאנשים זרקו לך פה מוסברים שם בצורה ברורה יחסית.

gcd

אלגוריתם אוקלידס ידוע גם בתור gcd, אבל לא נראה לי זה יעזור פה. אולי לפי משפט אוילר. אבל איך אפשר למצוא שאירת למשהו שהוא לא שלם?

1ca1

New member
לא נכון

אלגוריתם אוקלידס מחשב את הgcd, אבל בעזרת אלגוריתם אוקלידס המורחב, אתה משיג את השלמים k,l כך שka+lb=m mod n ואז אם תשיג b=0,m=1 אז תקבל ka=1 mod n כלומר k=a^-1 mod n "אולי לפי משפט אוילר. אבל איך אפשר למצוא שאריות למשהו שהוא לא שלם?" נראה לי שאתה קצת מבולבל וצריך לחזור על הקורס במבנים אלגבריים 1 (קורס שולט!!!, למרות שגלואה יותר מגניב :)), משפט אוליר מאפשר לך בד"כ לחשב איזה איבר בחזקה מפלצתית מודולו משהו (למעשה בד"כ גם משפט לגראנז יעשה את העבודה, אלא אם כן מדובר בחבורה בעלת חבורת אוילר קטנה מאוד ביחס לסדר שלה)... לגבי שארית למשהו לא שלם, לא מנסים למצוא שארית למשהו לא שלם, מנסים למצוא את ההופכי הכפל בחוג/שדה השאריות (כתלות בn, אם n=p ראשוני, תקבל את GF(p) ואז לכל איבר קיים הופכי כפלי, אחרת תקבל חוג (כי יש מחלקי אפס n=k*l), ובו בתנאים מסויימים (תנאי משפט אוילר (שכאן אני מדבר על חבורות אוילר, לא על ההרחבה של לגראנז או משפט פרמה הקטן)) קיים הופכי כפלי למספר מסויים בחוג.

johnny d

New member
בקישור יש את כל התשובות מן הסתם

בין השאר מתי מערכת משוואות מהסוג שאתה מתאר ניתנת לפתרון, ואיך לפתור אותה. המקרה שאתה מדבר עליו הוא כאשר: a = 357 b = 1 n = 1234

למעלה